joi, februarie 2, 2023

15 copii din Republica Moldova sunt cazați de CJA în Tabără la Moneasa, ca „oaspeți ai Aradului”

 

Consiliul Județean Arad a oferit unui grup de elevi din Republica Moldova o tabără la Moneasa. Tinerii sunt veniţi din Raionul Ungheni, raion înfrățit cu județul Arad.

Cei 15 copii, alături de cadrele didactice însoţitoare, au avut parte astăzi de o scurtă prezentare a județului Arad, din punct de vedere istoric și turistic. „În anul Centenar, păstrăm o legătură strânsă cu toţi românii, în special cu comunităţile din afara ţării. O relaţie deosebită o avem cu Raionul Ungheni, cu care suntem înfrăţiţi. Considerăm că una dintre etapele importante în dezvoltarea copiilor este aceea a participării în taberele şcolare şi de aceea am propus organizarea acestei tabere, în care copiii să ia contact cu aspecte legate de tradiţie, istorie şi culturalitate în Arad”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Elevii vor avea un program plin, care include:

-marți, 21 august: deplasare la Arad, întâlnire cu președintele Consiliului Județean. Vizitarea Muzeului Preparandiei, vizitarea Palatului Administrativ, turul orașului.

-miercuri, 22 august: seminar Moneasa – Ce înseamnă Uniunea Europeană.

-joi, 23 august: seminar Moneasa – Atelier – cum văd eu Republica Moldova peste 20 de ani și ce pot face eu pentru ea.

-vineri, 24 august: Moneasa – Opere imporante ale scriitorilor români, rezumate în limbaj de Facebook.

-sâmbătă, 25 august: Moneasa – Vizitarea municipiului Arad, participări la activități de Zilele Aradului.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news