joi, august 18, 2022

[ACTUALIZARE] DREPT LA REPLICĂ referitor la materialul „ Deputatul Sergiu Vlad: „Primăria, mână largă de Ziua Națională a României”

 

În urma comunicatului de presă dat publicității  ieri, 04 decembrie 2017, de către Biroul de presă al USR, intitulat „Primăria, mână largă de Ziua Națională” și publicat de noi, în aceeași zi, cu titlul de mai sus, am primit din partea Biroului de presă al Primăriei Arad un punct de vedere, sub forma unui Drept la replică, în care se fac o serie de precizări privind subiectul abordat în comunicatul USR Arad.

Pentru corecta informare a opiniei publice, redăm integral materialul primit de la Primăria Arad:

DREPT LA REPLICĂ – Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Referitor la materialul „Deputatul Sergiu Vlad: „Primăria, mână largă de Ziua Națională a României””publicat în data de 4 decembrie 2017, pe site-ul criticarad.ro, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări:

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Primăria Municipiului Arad a depus un număr de 4 coroane de flori: una la Monumentul Eroilor din Piața Avram Iancu, iar 3 în Cimitirul Eternitatea. Astfel considerăm eronată informația potrivită căreia Primăria Municipiului Arad ar fi cumpărat 22 de coroane de flori pentru acest eveniment.

Având în vedere faptul pe că parcursul acestei luni, vor fi mai multe evenimente comemorative, a fost întocmit un referat pentru achiziționarea coroanelor de flori necesare a fi depuse cu aceste ocazii. Numărul de coroane menționat în referat (22) este unul estimativ, urmând ca în funcție de programul evenimentelor și locațiile acestora, să se comande și să se achiziționeze necesarul de coroane.

Vă solicităm să informați opinia publică asupra situației reale, prin publicarea prezentului material ca drept la replică.

……………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (04 decembrie 2017) Deputatul Sergiu Vlad: „Primăria,  mână largă de Ziua Națională a României”

[COMUNICAT DE PRESĂ – USR ARAD]

Prefectura Arad a organizat de Ziua Națională a României ceremonii oficiale însoțite de depuneri de coroane în două locații devenite clasice în municipiul Arad, la mormintele corifeilor Marii Uniri din cimitirul Eternitatea și la Monumentul Eroilor din Piața Avram Iancu. Participant la depunerea de coroane, Primăria Arad a considerat că respectul pentru înaintași se măsoară în consistența sumei alocate.

Cu ocazia acestor ceremonii, care au durat în jur de două ore și la care Primăria Arad a fost un simplu invitat, administrația locală a cheltuit nu mai puțin de 11.000 de lei (aproximativ 2.400 de euro), reprezentând contravaloarea a 22 (!!!) de coroane funerare (500 de lei fiecare).

Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Aș vrea să ni se spună unde au depus cei de la Primărie cele 22 de coroane, în condițiile în care au fost doar două locații unde s-au desfășurat ceremonii oficiale? Sau primarul se descurcă la fel de bine cu numărătoarea precum tizul său, celebrul și simpaticul Pristanda? Asta și-au dorit cei care au făurit Marea Unire, înaintașii noștri  care au muncit și s-au sacrificat pentru o Românie modernă? Sau decență și bun simț, care să ne împiedice să cheltuim, pentru o simplă comemorare, sume demne de renovarea unui grup sanitar dintr-o școală sau grădiniță?

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news