marți, august 16, 2022

[ACTUALIZARE] Suspectul principal al crimei de la Cluj, profesorul arădean FERENC BONÉ, a fost prins în cartierul Velența din Oradea, în timp ce se plimba pe stradă

Bărbatul de 43 de ani a fost dus la audieri și este plasat în arestul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj-Napoca.

Polițiștii l-au prins pe Bone Ferenc, principalul suspect de crimă în cazul asistentei universitare Beata Molnar

„În urma activităților investigativ-operative, dar și a mediatizării situației în cauză, bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost depistat de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în acest moment aflându-se în custodia acestora”, au anunțat anchetatorii printr-un comunicat de presă.

FERENC BONÉ a fost prins în cartierul Velența din Oradea, în timp ce se plimba pe stradă. Mașina acestuia a fost găsită în apropiere.

O echipă de polițiști din Cluj se afla în Oradea încă de ieri, iar capturarea suspectului a fost coordonată chiar de aceștia.

Bărbatul a fost dus la audieri și este plasat în arestul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj-Napoca.

Background:

Victima cunoștea trecutul violent al bărbatului, iar prietenii o avertizaseră asupra periculozității acestuia. După ce individul își bătuse fosta iubita în urmă cu doi ani, tânăra doctorand Beata Molnar îl înlocuise la catedră, la universitatea particulară maghiară Sapienţia, unde s-au și cunoscut. Cei doi își începuseră relația la sfârșitul anului trecut.

Bărbatul a fost dat în urmărire națională, după ce procurorii au stabilit că femeia, asistent universitar în Cluj, a avut o moarte violentă și că Bone Ferenc e principalul suspect. Surse judiciare au declarat că trupul femeii a fost găsit acoperit cu saci de gunoi și crengi. Femeia a plecat de acasă cu bărbatul de 43 de ani din Arad sâmbătă, spunându-le prietenilor că merge la munte.

……………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (26 mai, 2022) Arădeanul FERENC BONÉ (43 de ani) este căutat de autoritățile române și maghiare, fiind suspectat că și-a omorât iubita, după care i-a aruncat rămășițele lângă o benzinărie părăsită din Cornițel (Bihor)

Arădeanul FERENC BONÉ este căutat de autoritățile române și maghiare, fiind principalul suspect pentru uciderea Beatei Molnar (30 de ani), al cărei cadavru a fost găsit tacoperit cu pungi de gunoi și crengi, lângă o benzinărie dezafectată.

Mașina cu care se presupune că suspectul a transportat cadavrul și apoi a părăsit România trecând granița în Ungaria este o Dacia Logan cu numărul de înmatriculare AR-51-LAC.

Oricine are informații despre acest individ sau a văzut autoturismul în trafic este rugat să anunțe autoritățile! 
Despre caz

Miercuri,  25 mai, a fost găsit în județul Bihor, în satul Cornițel, lângă Aleșd, cadavrul tranșat și împachetat în pungi de gunoi al Beatei Molnar (30 de ani), dispărută din Cluj-Napoca în urmă cu câteva zile.

Principalul suspect este prietenul ei – cu antecedente penale pentru violențe (și-a snopit în bătaie fosta iubită acum 2 ani și a dat-o cu capul de asfalt), Bone Ferenc (43 de ani). 
Acesta a fost cadru didactic la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca până în urmă cu doi ani, când a fost dat afară pe motiv că și-a bătut partenera de la acea vreme, pe stradă, lovind-o cu pumnii și dând-o cu capul de asfalt.
În ceea ce o privește pe Beata Molnar, actuala sa iubită, poliția clujeană s-a mișcat încet – conform Ziua de Cluj
și doar la insistențele ziariștilor a emis miercuri, în jurul orei 23.45, un comunicat de presă prin care anunța căutarea lui Bone Ferenc „Aceasta deși, casa bărbatului fusese percheziționată deja de către poliţişti în urmă cu două zile.” – conform sursei citate.

„L-ați văzut? Cu privire la sesizarea din data de 23 mai a.c., prin apel 112, la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca, referitoare la o femeie de 30 de ani, din municipiul Târgu Mureș, care ar fi plecat în prezența lui Bone Ferenc, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Arad, polițiștii continuă cercetările în vederea identificării acestuia.”

Cotidianul de limbă maghiară nethuszar.ro  relatează cel mai amănunțit cazul

Date:
NUME: FERENC BONÉ
Varsta: 43 ani
AUTO: Dacia Logan;
CULOARE MAȘINĂ: gri
NUMĂR ÎNREGISTRARE AUTO: AR-51-LAC


„Există o suspiciune puternică că individul a trecut granița în Ungaria în ultimele zile cu o mașină Dacia Logan (foto)

de unde poate călători chiar și într-o țară vestică. Așa că dorim ca cititorii noștri maghiari să anunțe imediat autoritățile dacă văd un autoturism Dacia Logan în județul Arad,  asemănător cu cel din fotografie!”

Video despre locație:

Ce știm până acum?

Femeia, în vârstă de 30 de ani, Beáta Molnár, și partenerul ei în vârstă de 43 de ani, Ferenc Boné, au plecat sâmbătă într-o plimbare spre Rekettyés (Rachitele), spre cascada de acolo.

Cunoscuții știau că vor trebui să se întoarcă până sâmbătă seara, dar asta nu s-a întâmplat.  Beáta a fost apelată pe telefon, dar nu a răspuns așa că, luni (23 mai), a fost anunțată dispariția ei, iar căutările au început.

Miercuri după-amiază (25 mai), polițiștii au găsit cadavrul Beatei Molnár acoperit cu saci de gunoi în zona unei benzinării abandonate, închisă de mult, la marginea localității Baritelsomos (Cornițel), la aproximativ 200 de metri de vegetația înaltă.

Pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere, polițiștii au constatat că Ferenc Boné era singur în mașină, la volanul Daciei Logan la întoarcere – după toate probabilitățile Beáta era deja moartă sâmbătă după-amiază.

De asemenea, se știe că victima a comunicat cu prietenele sale pe Messenger în cursul zilei de sâmbătă, a trimis o fotografie cu cascada Rekettyés, iar apoi a trimis un SMS prin care spunea că nu va mai putea participa la întâlnirea programată pentru seara, stabilită la Planetariul din Cluj-Napoca. Polițiștii consideră acest mesaj foarte ciudat, iar atât investigatorii, cât și prietenele femeii bănuiesc că mesajul fusese trimis de bărbat și ea era deja moartă în acel moment.

Polițiștii fac percheziții și în județul Arad

Se pare că Ferenc Boné a aruncat cadavrul într-un tufiș și apoi a părăsit locul. Pe baza camerelor de supraveghere, se știe deja că Boné Ferenc s-a îndreptat spre județul Bihor (adică spre Vest), așa că se presupune că a trecut granița în Ungaria și nu se mai află în România.

Totuși, polițiștii fac percheziții și în județul Arad, bărbatul fiind de loc din acest județ. De asemenea, se știe că Boné și-a lăsat telefonul acasă în călătoria de sâmbătă, așa că nu a putut fi monitorizat GPS, din aceasta putându-se deduce că a premeditat crima.

Și presa maghiară face apel către cititori să contacteze imediat autoritățile în cazul în care văd un autoturism Dacia Logan din județul Arad, cu o formă asemănătoare celei din fotografie!
Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news