duminică, noiembrie 27, 2022

[AVANCRONICĂ] UTA are șanse reale de a trece de Poli Iași în Cupa României. Moldovenii vin la Arad cu multe rezerve

 

Cupa României la fotbal a ajuns în faza șaisprezecimilor, cu echipa arădeană primind vizita prim-divizionarei Politehnica Iași. UTA nu contează pe Coulibaly, plecat acasă pentru prelungirea vizei, iar Benga, Stahl și Costin sunt incerți. A revenit portarul Orlic.

„Mi-aș fi dorit ca această partidă să fie jucată cu echipa noastră situată pe altă poziție în clasamentul ligii secunde. E o stare de supărare după cele două meciuri pierdute în campionat. Am căzut cu o echipă puternică, Iașiul m-a impresionat în ultima perioadă. De la an la an își aduce jucători străini de calibru. Flores sau Qaka sunt deosebiți, îi felicit pe cei de acolo că îi pot aduce și pentru că îi aleg bine valoric. Ieri, atacantul Andrei Cristea susținea că au partidă grea la Arad. Eu spun că noi avem una foarte grea, pentru că diferența dintre Liga 1 și Liga 2 e foarte mare. Nu ascund nici că mi-aș fi dorit alt adversar. În opinia mea, Iași, Craiova, Viitorul și Steaua sunt cele mai bune echipe din prima ligă. Mă aștept ca jucătorii să facă dovada calității lor, să-și arate acea adevărată față valorică, dacă ea există. Toți cei din jurul clubului vrem să obținem mai mult, și jucătorii treubie să facă la fel”, a decretat Ionuț Popa. Așa cum se știe, tehnicianul arădean își întâlnește fosta echipă unde a avut rezultate și astfel deține recordul de cel mai longeviv tehnician din prima ligă la o singura echipă 2004 – 2009.

Doar miercuri dimineaţă, în ziua jocului CSM Poli Iaşi va decola spre Timişoara, iar de acolo va merge cu autocarul la Arad, din lotul ieşean, aşa cum fusese stabilit încă de la mijlocul săptămânii trecute, vor lipsi fotbaliştii care au jucat mai mult în acest început de sezon: Rusu, Cristea, Qaka, Frăsinescu, Sin, Panţîru şi Flores. Platini va fi şi el menajat, iar dintre titularii din ultimele partide vor fi prezenţi Cioinac şi Mihăescu, nefiind exclus ca ei să facă pereche în centrul apărării, singurul care ar mai putea fi luat în calcul pentru un post de stoper fiind ghanezul Dwubeng, folosit până acum la echipa de juniori. Bădic nu va mai efectua deplasarea, el urmând să intensifice acasă pregătirea fizică după accidentările suferite. După meciul de la Arad CSM Poli Iași mai are o deplasare grea la Cluj pentru meciul de campionat.

UTA – Poli Iași se joacă mâine, 26 septembrie, începând cu ora 16:00. Meciul se vede în direct pe Digi Sport, Telekom Sport și Look TV.

Arbitri: Robert Dumitru (Sg. Gheorghe) – Stelian Slabu (Brașov), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Marius Chioran (Cluj Napoca). Observatori: Petru Boroș (Oradea), Cornel Sorescu (Pitești).

Articol asociat:

Clubul UTA a pus în vânzare BILETELE pentru meciul de Cupă cu Poli Iași

Ultimele Știri

Related news