SPORTURI

Cea mai mare viteză atinsă cu o bicicletă MTB: 167,6 de kilometri la oră a prins un austriac, pe o pantă din Deșertul Atacama

 

„Max Stöckl și-a doborât propriul record mondial, de această dată în Deșertul Atacama” – scrie site-ul companiei Redbul – care a sponsorizat evenimetul – într-un articol publicat joi, 9 februarie.

Biciclistul în vârstă de 42 de ani și-a propus să depășească vechiul record de viteză pe bicicletă, stabilit chiar de el în 2011, pe vulcanul Cerro Negro din Nicaragua, când a ajuns la 164,95 km/h.

Stöckl și echipa sa formată din șase oameni au identificat de data asta Deșertul Atacama din Chile, un loc lipsit de viață, împânzit de pietre și pământ sterp cât vezi cu ochii.

Austriacul a ales un versant ce pornește de la altitudinea de 3.972m, are o pantă de 45˚ și o lungime de 1.200 de metri.

Mai întâi și-a luat toate măsurile de precauție și a realizat câteva coborâri pentru a testa cel mai bun traseu. După 11 secunde și 650 de metri, Max a reușit să atingă viteza de 167,6 km/h.

„Deloc rău pentru cineva care nici măcar nu e considerat sportiv profesionist!” – comentează autorul articolului de pe site-ul citat.

„A fost atât de dificil, chiar dacă a durat doar 20 de secunde, încât pur și simplu nu pot să exprim în cuvinte sentimentele pe care le simt. Chiar dacă știi că vei merge cu 10-15 km/h mai repede față de coborârile de antrenament, momentul în care ajungi în vârful muntelui și privești în jos este foarte emoționant!” – a fost prima declarație pe care bikerul a făcut-o după ce și-a dat jos casca de protecție.

Critic Arad, 11 februarie 2017 7:18