marți, octombrie 4, 2022

Concursul Internațional de Interpretare Muzicală DUMITRU SÂPCU – la PRIMA EDIȚIE… o frumoasă epică muzical-pedagogică marca „Sabin Drăgoi”

 

Concursul Internațional de Interpretare Muzicală DUMITRU SÂPCU este un eveniment muzical dedicat instrumentelor de suflat din lemn, alamă și, percuție și, ÎN PREMIERĂ, este un concurs de MUZICĂ UȘOARĂ organizat într-un cadru PROFESIONIST. Se află  la PRIMA EDIȚIE și este dedicat memoriei celui care a fost  instrumetistul-clarinetist care-i dă numele: tatăl profesorului de acum Marcel Sâpcu, de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”… o frumoasă epică muzical-pedagogică stând, așadar, la baza acestui proiect.

Profesoara și directorul-adjunct al Colegiului „Sabin Drăgoi” Marinela Tudoran vorbește amănunțit, alături de profesorul Marcel Sâpcu, în interviul pe care ni l-a acordat, despre acest eveniment care adună muzicieni amatori (pentru că așa sunt considerați elevii… deloc în sens conotativ) și profesioniști din toată România și din Ungaria – VEZI VIDEO.

„Acest concurs l-am creat în amintirea tatălui meu Dumitru Sâpcu, prof. univ. al Universității George Enescu din Iași. Concursul vizează atât artiștii amatori cât și profesioniștii, cu vârste cuprinse între 7 – 26 ani, având ca scop promovarea și motivarea lor pentru a urma o carieră muzicală. Regulamentul și fișa de înscriere a concursului se găsesc pe pagina Facebook a concursului / Concurs Internațional de Interpretare Muzicală Dumitru Sâpcu” – scrie unul dintre moștenitorii-purtători ai tradiției familiei de muzicieni Sâpcu.

Un articol despre activitatea maestrului Dumitru Sâpcu, având ca sursă pagina citată, se poate citi accesând GALERIA FOTO a acestui articol.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. O initiativa de exceptie, vizind larg orizont iubitorilor artei muzicale, dind posibilitatea afirmarii indiferent de studiile initiale. BRAVO!!!

Comentariile sunt închise.