ȘTIRI

Consilierul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Aradului, Teodor Vid, a renunțat la funcție. „Mă simt copleșit… M-am îmbolnăvit”

 

Consilierul administrativ-bisericesc, Protosinghel Teodor Vid a renunțat aseară la importanta demnitate pe care o ocupa în Arhiepiscopia Aradului, iar începând cu astăzi, 1 noiembrie, este „civil” (vezi fotografia din galerie, pe care și-a încărcat-o aseară ca poză de profil pe facebook).

Această demisie (după părerea noastră, impusă direct de la Patriarhie, via Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului) vine ca urmare a unor presiuni enorme exercitate asupra sa – și nici pe departe doar a sa! – de către contabila Bisericii Ortodoxe Arădene, Angela Borteș (foto – galerie – de asemenea, poza de profil a doamnei, de pe facebook).

Vom reveni asupra acestui subiect- până atunci limitându-ne să mai specificăm un amănunt esențial-deontologic: contactat de noi telefonic, consilierul s-a mărginit să ne declare că motivele plecării sale din această funcție țin de sănătate și de confortul psihic… simțindu-se depășit de situație…  „Mă simt copleșit… M-am îmbolnăvit” – a spus tânărul călugăr… poate prea curat pentru bătălii de acest gen.

Lucian Valeriu, 1 noiembrie 2016 10:33

lucian-teodor-vid-1angela-bortesvid