joi, septembrie 29, 2022

Drumul Gurahonţ-Dieci-Buteni se reabilitează… dar cu înjurături politice și acuzații de corupție reciproce „la pachet”!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ] PNL Arad

PSD a mai dat o palmă arădenilor

Consilierii judeţeni PSD au votat împotriva modernizării drumului Gurahonţ-Buteni

În şedinţa de Consiliu Judeţean de astăzi, consilierii judeţeni aparţinând PSD şi ALDE au votat împotriva finanţării drumului Gurahonţ-Dieci-Buteni. „Am asistat cu stupoare la gestul consilierilor din Opoziţie, care au votat împotriva alocării a 39 de milioane de lei, pentru finanţarea drumului judeţean Gurahonţ-Dieci-Buteni. Practic, au votat împotriva a 9000 de arădeni, din cele 7 localităţi care sunt tranzitate de acest drum. Gestul consilierilor PSD şi ALDE este incalificabil. Nu înţeleg cum pot să aibă un asemenea vot aceşti consilieri, care au fost trimişi în Consiliul Judeţean să reprezinte interesele arădenilor, nu să lucreze împotriva lor”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Vicepreşedintele Bîlcea subliniază că este a doua oară când PSD boicotează şi respinge modernizarea acestui drum. „Mai întâi am depus un proiect ca să se modernizeze drumul prin PNDL, dar Guvernul PSD-ALDE a respins proiectul, fără nici o explicaţie logică. După ce ministerul controlat de PSD a tăiat investițiile în acest drum, acum și consilierii județeni le-au tăiat. Asta demonstrează clar că PSD refuză să le acorde condiții corecte oamenilor din zona respectivă. Practic, este o palmă dată arădenilor”, a completat Sergiu Bîlcea.

Drumul judeţean 708 face legătura dintre Gurahonţ şi Buteni, are o lungime de 22,2 kilometri şi deserveşte 9000 de locuitori din 7 localităţi riverane Crişului Alb: Gurahonţ, Iosaş, Pescari, Dieci, Cociuba, Berindia şi Păulian.

……………………………………

[COMUNICAT DE PRESĂ] – PSD Arad

Marius Sulincean: Sergiu Bîlcea trebuie să priceapă că un județ nu se adminstrează cu minciuni și scuze

„Minciunile la pachet servite de PNL Arad nu sunt în măsură să acopere nici incompetența conducerii CJA și cu atât mai puțin disprețul profund față de cetățenii județului, afișat de Sergiu Bîlcea și șeful său, Marinel Cionca.
Acum, când cuțitul a ajuns chiar la os iar oamenii ies să protesteze împotriva stării jalnice în care se află drumurile județene, PNL încearcă să găsească un colac de salvare, înghesuind, de nevoie, finanțarea reabilitării drumului Gurahonț-Dieci-Buteni din excedentul bugetar al județului. Adică exact ce propuneam noi, obiectiv și metodă pentru care ne-am luptat cu înverșunare pe toate canalele, de la amendamente până la ieșiri în presă. Oare nu consilierii PSD au fost puși la zid de același Bîlcea, când veneam și spuneam în ianuarie că se impune de urgență alocarea a 100 milioane lei din excedentul bugetar pentru ca cetățenii să înceapă a se simți în siguranță  pe drumurile județului. Are memorie scurtă Sergiu Bîlcea, foarte scurtă, iar dacă nu o are îl putem suspecta de rea intenție, nu-i așa ?
Nu putem fi de acord cu batjocura, cu lipsa de respect față de plătitorii de taxe și impozite din județ, la fel cum bineînțeles că nu am agreat ca CJA să facă încă o altă investiție nepotrivită prin achiziționarea a 10 autobuze vechi de către CTP Arad. Și normal că ne întrebăm, de ce vechi domnule vicepreședinte al Consiliului Județean? Asta merită arădenii? Din nou aveți tendința din prea multă infatuare să îi tratați în chip de cetățeni second hand.
Cu respect, cu gândire și măsură, vă spunem că după două decenii  în care în parcul CTP nu a mai intrat un vehicul nou, a sosit timpul să facem niște investiții inteligente. Iar pe această cale am propus să achiziționăm în leasing tot 10 autobuze, dar noi, iar suma de 300.000 lei alocată să reprezinte tocmai avansul.
Am dubii serioase că Sergiu Bîlcea care este acționar la o firmă particulară de transport ar arunca banii în mediul privat pentru vehicule de mâna a doua cu o vechime de cel puțin 12 ani.
Iar dacă tot vorbim despre seriozitate și responsabilitate, sper ca reabilitarea drumului Gurahonț-Dieci-Buteni să nu aibă aceeași soartă ca Pâncota-Seleuș unde după ce am alocat în urmă cu 3 ani o sumă semnificativă pentru manoperă, nu s-a întâmplat până în momentul de față nimic.
Oamenii vă judecă, se revoltă și pe bună dreptate pentru că un județ nu se administrează cu minciuni și scuze ci cu acțiuni concrete în beneficiul cetățenilor”, afirmă Marius Sulincean, liderul Grupului PSD-ALDE din Consiliul Județean Arad

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news