PLEDOARII

FĂRĂ SUBIECTE NEGATIVE în Săptămâna Patimilor

 

 

„În Săptămâna Patimilor nu publicăm subiecte negative!” este o cutumă pe care presa din Arad o respectă… de pe vremea în care era și mai „hateristă”, mai laică decât acum – dar mai morală, mai unită și, nu în ultimul rând, mai bogată.

Personal, am început să o aplic exact în momentul când mi s-a adus la cunoștință (acum o jumătate de viață) de directorul ziarului Observator, Tristan Mihuța …cu un entuziasm de să nu vă povestesc… cred că am și sărit în sus de bucurie… ca la Revoluție m-am simțit… ca și când pleci în Vanuatu cu gândul secret de-a nu mai veni înapoi!

Pătimește – dacă te ține. Ieși în piață și ia-te de bogații locului. Intră printre interlopii cu cravată și mustață sau fără, printre cei cu sutană și printre cei cu rochie, printre cei cu birou la „anticorupție”, printre cei cu lanț și cefe groase, printre cei consacrați și printre cei de conjunctură. Vorbește-le și lasă-te sedus. Explică-le cât ești tu de șmecher și care-i valoarea ta. După care, lasă-te crucificat. După care trezește-te din morți și ridică-te la cer.
Fă ce-a făcut El!

Nu poți să faci ce a făcut El – așa e?
Atunci măcar nu urî – măcar în Săptămâna Patimilor!
Destul e la liber în restul celor 51…

O săptămână pe an, spală-te pe suflet creștine, evreule, musulmanule, budistule, raționalistule sau ateule care ești. Și-așa ești păcătos de puți… Pune-ți ura pe pauză până după Paști.

Până după Paști, așadar, criticarad.ro nu va publica niciun fel de investigație în nume propriu sau preluată care să conțină acuze explicite la vreun om de pe planeta asta (nu că la extratereștri ar fi cazul:) Ne vom limita, exclusiv, la știri, reportaje, interviuri și campanii cu caracter pozitiv – în orice fel s-ar exprima acestea. În aceeași ordine de idei, nu vom publica niciun comunicat de presă venit din partea vreunui partid politic sau persoană dacă acesta conține acuze și injurii la adresa altui partid sau persoană. În ceea ce privește știrile venite pe fluxul altor surse, oficiale sau nu dar de a căror cauzalitate nu suntem responsabili, le vom trata neutru și nu le vom promova.

 

Articol asociat:

SĂPTĂMÂNA PATIMILOR – tradiții, cutume, obiceiuri și semnificații creștine la români

Lucian Valeriu, 10 aprilie 2017 7:52

critic_arad_albbackground-critic-640x360