Giugiulitul în sălile de teatru

 

 

Uneori stau și mă întreb despre adevăratele motive pentru care oamenii încă frecventează teatrele. Bazându-mă pe simțul meu comun am identificat oameni trecuți de vârsta a doua pentru care ieșitul la teatru este o activitate mondenă – un soi de oameni încă curioși de ceea ce se întâmplă pe scenă (aka care mai dau doi bani pe cultură) și oameni care preferă o asemenea activitate pentru a-și crea o imagine și a-și impresiona partenerul.

Sănu fiu înțeleasă greșit.Nu am nimic cu categoria din urmă, însă atunci când încerc să îmi dau seama ce se derulează în fața mea tot ce pot observa sunt doi oameni giugiulindu-se, atunci începem să avem o problemă. Îmi doresc ca cineva să le explice acestor indivizi că lumina nu devine difuză pentru a le crea lor un spațiu optim pentru gesturi erotice și cu atât mai puțin să aibă audiență atunci când își arată afecțiunea.

În cinematografe acest subiect nu mai este demult unul tabu și oarecum am înțeles cum stă treaba. Dar tot nepotrivit mi se pare să întreții mai mult decât o simpatică strângere de mână. Mă justific prin a spune că nu sunt o pudică absurdă, ci o specie de om care mai poartă respect actorilor care vin să se deschidă în fața auditoriului.

Părerea mea este că o relație nu trebuie să se materializeze în public, cu atât mai puțin să devii intim într-un asemenea context. Îmi plac întâlnirile la teatru sau la film. Însă dacă mă inviți într-un asemenea loc doar pentru a-ți crea cadrul prielnic să fii vulgar, părerea mea despre tine se va schimba și orice m-a determinat să îți accept invitația va dispărea.

Mai sunt și alte lucruri care nu pot trece neobservate la teatru, precum șușotelile enervante, remarcile pseudo-intelectualilor și râsul absurd la scenele explicite. Îmi doresc ca cineva să îmi explice pe ce făgaș a luat-o societatea!

Haideți să nu mai poluăm instituțiile culturale! Să le păstrăm intacte și pline de resurse pentru o altfel de energie… mai discretă, mai înălțătoare. Ne îndemn să alegem alte locuri în care să devenim intimi! De exemplu, la o cină romantică și un pahar de vin unde să flirtăm. Și nu uitați! Lăsați un bacșiș consistent chelnerului!

 

Sursa FOTO:bucurestifm.ro

Facebook Comments Box

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy