Inteligența artificială le va permite elevilor să „converseze” cu supraviețuitori ai Holocaustului

img 9633
Distribuie:
Inteligența artificială le va permite elevilor să continue să converseze cu supraviețuitorii Holocaustului chiar și atunci când aceștia nu mai sunt în viață.

Tehnologia destinată școlilor din Marea Britanie va avea ca scop „imortalizarea” supraviețuitorilor reali ai Holocaustului și a poveștilor lor prin conversații cu elevii, asemănătoare cu cele din viața reală.

Programul a fost lansat într-un moment în care antisemitismul este în creștere în țară, iar numărul supraviețuitorilor Holocaustului este în scădere.

Karen Pollock, director executiv al Holocaust Educational Trust, care a creat programul, a declarat că este vital ca tinerii să învețe despre Holocaust, deoarece teoriile conspirației și dezinformarea continuă să fie răspândite pe rețelele de socializare.

Ea a declarat pentru agenția de știri PA: ,,Cred că provocarea pe care o avem cu educația despre Holocaust este, din păcate, că există oameni care neagă Holocaustul, care distorsionează Holocaustul, care folosesc Holocaustul pentru a face alte puncte pe care doresc să le facă, abuzează de memoria Holocaustului„.

,,Așa că aici este vorba și despre a o ține sus și a spune că aceasta este experiența unei persoane reale și că puteți auzi despre ea și puteți vedea locul despre care vorbesc.”

Pollock a adăugat că a existat o ,,explozie de antisemitism” în ultimele luni – care include ,,utilizarea nepotrivită a limbajului Holocaustului”.

În prezent, supraviețuitorii Holocaustului își împărtășesc experiențele cu mii de elevi în fiecare an, dar devine din ce în ce mai dificil pentru supraviețuitori (care au între 80 și 90 de ani) să călătorească în toată țara pentru a le vorbi elevilor la fața locului și, în curând, Holocaustul nu va mai fi în memoria vie.

Dar acum, tehnologia de căutare AI de recunoaștere a vorbirii în text, combinată cu o tehnică de filmare care utilizează o platformă cu nouă camere, a creat versiuni virtuale 3D ale supraviețuitorilor Holocaustului care pot răspunde la 1 000 de întrebări ale elevilor.

Inteligența artificială înțelege întrebarea și apoi redă răspunsul înregistrat al supraviețuitorului pentru a le oferi elevilor senzația unei conversații naturale cu supraviețuitorul Holocaustului.

Cu ajutorul căștilor de realitate virtuală (VR), elevii vor putea, de asemenea, să exploreze locuri cheie legate de mărturiile supraviețuitorilor, inclusiv orașele lor natale de dinainte de război și lagărele de concentrare în care au fost închiși.

Se speră că această tehnologie va asigura tinerilor experiențe memorabile de învățare despre Holocaust pentru generațiile viitoare.

Dna Pollock a declarat pentru PA: ,,Ne confruntăm cu realitatea că supraviețuitorii Holocaustului sunt din ce în ce mai bătrâni, mai fragili și mai puțini. Ei se află în ultimii ani de viață”.

Ea a adăugat: ,,Să nu așteptăm până la acel moment în care nu mai avem pe nimeni aici. Haideți să o facem acum și să integrăm treptat acest tip de program în școli”.

Manfred Goldberg, care a supraviețuit lagărului de concentrare de la Stutthof și unui marș al morții, este primul care va apărea în programul destinat elevilor din Marea Britanie.

Bărbatul în vârstă de 94 de ani, care și-a împărtășit mărturia cu tinerii în sute de școli de-a lungul a 20 de ani, a declarat că elevii i-au spus în trecut că ascultarea poveștii sale a fost ,,o experiență de neuitat” și că le-a schimbat viața.

Dl Goldberg, din nordul Londrei, a declarat pentru PA: ,,Aceasta este o reacție foarte puternică și asta mă face să continui la vârsta mea să fac ceea ce fac”.

Goldberg a petrecut cinci zile fiind filmat în cadrul unei platforme cu ecran verde, din mai multe unghiuri deodată, cu ajutorul unor camere speciale de captură volumetrică, și a răspuns la peste 1.000 de întrebări pentru a se asigura că sinele său virtual poate răspunde la aproape orice întrebare pe care o poate pune un elev despre experiența sa cu privire la Holocaust.

El a spus: ,,Niciodată, în timpul acelor zile întunecate ale Holocaustului, nu mi-am imaginat că într-o zi mă voi vedea pe mine și povestea mea imortalizate în acest mod”.


Sursa:The Independent


 

Categorie: Externe
Etichete: AI, holocaust, Tech
Distribuie:
Articolul anterior
Solstițiul de vară 2024 – Semnificații și tradiții
Articolul următor
Climate Change Summit anunță primii speakeri și deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie