marți, octombrie 4, 2022

Luptă strânsă FAVORIȚI la CUPA ARADULUI – eveniment care a mai dovedit o dată că înotătorii de la CSM ARAD se pot bate, de la egal la egal, cu cluburile din Ungaria

 

CSM Arad a a bifat a XXI-a ediție a concursului internațional de natație Cupa Aradului  – rezervat copiilor. Pe parcursul a aproape 5 ore, competiția deschisă de cei mici a fost puternic animată de spectatorii din tribune în mare parte părinți. A fost o întrecere puternică la care au participat în jur de 270 de sportivi.

Cluburile maghiare și-au luat „partea leului”, înotătorii din țara vecină fiind „abonați” la primul loc. Între cluburile din Ungaria și cei de la CSM Arad e o alternanță continuă între cele trei trepte ale podiumului indiferent unde se confruntă, gazdele de la CSM Arad au avut azi prestații excelente.

Doar Lucas Rad (născut 2005) pregătit de profesorul Viorel Bitang a smuls o medalie din cel mai strălucitor metal în singura  probă de 100 metri craul. Luca Ciorogan (născută 2010) a luat două medalii de aur în probele de 50 metri fluture și bras, fiind înaintea maghiarilor. Acesta  s-a mai ales cu două medalii de argint în probele  de 50 metri spate si craul.

Așa cum am anticipat,  Lucas Hudac a urcat pe podium la toate trei din probele sale preferate. O medalie de argint a luat Lucas în proba de craul, o medalie de argint a ratat la câteva sutimi de secundă în proba de spate și a obținut bronzul. În ultima probă din concurs a luat o medalie de argint în proba de  fluture, după ce la jumătatea distanței conducea în fruntea plutonului de înotători . Lucas a obținut și un loc patru în proba de bras, medalia de bronz revenindu-i unui alt arădean Albert Anahazi de la Gloria Arad.

La categoria sa de vârstă Lucas Hudac a primit și un premiu special: locul doi la nivel de performanță – și multe ore de antrenamente sub comanda antrenorilor Liptak Martin și Barta Daria strălucesc în aceste medalii. Lucas a fost urmărit din tribune de bunica sa, o talentată handbalistă a anilor 60-70 (care a primit în această săptămână un premiu de fidelitate la un ziar, mâna norocoasă fiind chiar cea a antrenorului Laszlo Balint care a făcut extragerea).

La categoria sa de vârstă Lucas Hudac a primit și un premiu special: locul doi la nivel de performanță – și multe ore de antrenamente sub comanda antrenorilor Liptak Martin și Barta Daria strălucesc în aceste medalii.

Lucas a fost urmărit din tribune de bunica sa, o talentată handbalistă a anilor 60-70 (care a primit în această săptămână un premiu de fidelitate la un ziar, mâna norocoasă fiind chiar cea a antrenorului Laszlo Balint care a făcut extragerea).

Pe echipe CSM Arad a ocupat un onorant loc V, iar surpriza pe echipe a venit din partea celor de la Alba Iulia.
Pentru Lucas urmează 1-2 teste de verificare pentru ca apoi să participe la Poliatlon la Pitești.

Articol asociat:

Cupa Aradului la NATAȚIE – la START! Speranțele arădenilor la medalii sunt legate de numele lui Lucas Hudac

Ultimele Știri

Related news