Măsuri de ordine și siguranță publică la meciul AFC UTA Arad – FCSB

uta-arad-fcsb

 

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor, cu ocazia derulării partidei de fotbal din cadrul SuperLigii României, dintre echipele AFC UTA Arad – FCSB, ce are loc duminică, 05 martie a.c., începând cu ora 21.00, pe Arena „Francisc von Neuman”, din municipiul Arad.

Pentru desfășurarea în condiții optime de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv,

jandarmii, alături de reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniu, vor lua măsuri pentru deplasarea în condiții de siguranță a suporterilor la și de la stadion, precum și pe timpul desfășurării meciului de fotbal, aflându-se în imediata apropiere a arenei sportive.

Spectatorii vor avea acces în incinta arenei începând cu ora 19.00,

doar pe baza biletelor și a abonamentelor puse la dispoziție de organizator. Intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea publicului în stadion se realizează de către reprezentanți ai unei societăți specializate de protecție și pază.

Pentru a preveni producerea oricărui posibil incident, adresăm participanților, următoarele recomandări:
  • să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porților de acces, pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în arena sportivă,
  • să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă,
  • să manifeste răbdare, să respecte indicațiile autorităților și să evite implicarea în conflicte de orice natură,
  • să solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială.

Vă reamintim că legislația în vigoare interzice persoanelor fizice să dețină, să folosească sau să efectueze orice operațiuni cu materiale pirotehnice.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion

obiecte care pot să pună în pericol securitatea participanților la competiția sportivă, substanțe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuțite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecționate pentru tăiere, împungere sau lovire.

Conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare,

anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanții la acest eveniment vor fi supuși unui control corporal preventiv și al bagajelor, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranța spectatorilor. De asemenea, este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea să tulbure ordinea și liniștea publică,

delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

Vă mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul
Conținutul aparține în exclusivitate Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara 

Loading

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6490
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy