duminică, august 14, 2022

Mihai Fifor: „Banii pentru alocațiile copiilor vor fi redirecționați de PNL pentru un tur în plus la locale“

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Mihai Fifor: „Banii pentru alocațiile copiilor vor fi redirecționați de PNL pentru un tur în plus la locale“

Guvernul Minciună al PNL zice că n-are bani de alocații, dar vrea să risipească sume uriașe pentru alegerile anticipate și alegerile în două tururi. Fiecare dintre aceste alegeri înseamnă mulți bani cheltuiți, nu doar pentru organizarea propriu-zisă, ci inclusiv pentru campaniile electorale ale partidelor/candidaților, bani care sunt decontați tot de la buget.

„PNL vrea două tururi pentru alegerea primarilor, dar în acest moment, în bugetul de stat pe 2020 nu sunt bani prevăzuți pentru aceste cheltuieli suplimentare. Singura modalitate legală de finanțare a acestora este recurgerea la banii din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului. Un tur de scrutin costă cel puțin 250 de milioane de lei, bani din care se putea acoperi o parte din majorarea alocațiilor. Pentru majorarea pensiei minime cu 10%, de la 704 lei cât este acum, ar fi fost nevoie de 280 de milioane de lei, în 2020, bani pe care Guvernul PNL spune că nu-i are, dar vedem că pentru interesul politic al liberalilor se găsesc fonduri.
Altfel spus, guvernul Orban aruncă pe un moft electoral inutil banii cu care ar fi asigurat o pensie minimă puțin mai mare pentru cei mai în nevoie dintre români sau putea acoperi o parte din majorarea alocațiilor pentru copii.
Iohannis și Orban vor cu orice chip anticipate pentru a anula măsurile de creștere a veniturilor oamenilor propuse de PSD, fără ca mai apoi să dea socoteală, așa cum s-ar fi întâmplat dacă alegerile parlamentare ar fi la termen și guvernarea liberală nu aplică majorarea prevăzută la 1 septembrie pentru pensii și salarii“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news