duminică, noiembrie 27, 2022

Mihai Fifor: „PSD a votat impozitarea drastică a pensiilor speciale, cu 85%“

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

PSD a propus și a votat astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale, cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!

 „PSD face exact ce cer românii! Impozitarea cu 85% a pensiilor speciale aduce la un nivel rezonabil câștigurile pensionarilor de lux și elimină privilegiile revoltătoare, discrepanțele uriașe între pensiile speciale și cele normale. Trebuie spus că peste 90% dintre militarii aflaţi la pensie, nu vor avea pensii impozitate! Pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei nu se impozitează, cele cuprinse între 2.001 şi 7.000  de lei se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85% pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei.

PSD îşi respectă angajamentele, votând conform înţelegerii convenite cu toate partidele parlamentare, inclusiv USR şi PNL, pentru susţinerea unui singur proiect de lege, constituțional, de impozitare a pensiilor speciale.

PSD reaminteşte că votul de astăzi vine la inițiativa liderului grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, care a organizat o discuție între liderii tuturor grupurilor parlamentare pentru comasarea tuturor propunerilor legislative privind impozitarea pensiilor speciale, într-o formulă coerentă care să treacă examenul constituțional și să producă efectele legale așteptate de cetățeni“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news