PUBLICITATE

[NOU ÎN ARAD] S-a deschis prima MĂCELĂRIE care oferă exclusiv CARNE DE VITĂ proaspătă, din PRODUCȚIE PROPRIE

 

Se mai întâmplă lucruri bune în Arad pentru că mai există oameni care fac lucruri bune. Nu le este frică să riște. Și, dacă este vorba despre o femeie care îți dorește să facă ceva, nu se poate să nu fie o reușită. Simona este femeia cu ideea și, cu multă ambiție și entuziasm, a reușit într-o lună, să deschidă „Macelleria di Francesca e Federico”.

Începând cu marți, 11 aprilie, în spate la „Casa Albă” (Astra Rail) pe Strada Avrig, nr. 37-39…

Cum s-a născut măcelăria ta?

Hm… îmi doream să fac ceva. Am jonglat printre mai multe idei de afaceri în care să mă implic. Sunt o fire activă și tot timpul trebuie să fac ceva. Dacă acel ceva este o sursă de venit cu atât mai bine.

Și totuși de ce măcelărie? Puteai face altceva… Spa, florărie etc…

Ideea asta a venit ca o continuare la celelalte activități ale noastre. Soțul meu are o fermă de creștere a vitelor aici în județ. Până acum tot ce producea era exclusiv pentru export. Eu mi-am propus să mă implic și mi-a venit ideea să testăm și piața din Arad în ceea ce privește consumul de carne de vită. Așa mi-a venit ideea cu măcelăria…

Îmi place logo-ul vostru… Are aerul ăla de „afacere de familie”… Mi-aș dori să fie în Arad mai multe asemenea afaceri…

Da. Asta mi-am și dorit să fie. Am vrut ceva care să poată să se dezvolte în timp și care, poate, să le rămână copiiilor. Numele măcelăriei este după copiii mei.

De ce carne de vită? Sunt românii consumatori sau trebuie educați?

Nu. Românii nu sunt consumatori de carne de vită. Și asta poate pentru că nu știu să o gătească. Noi suntem obișnuiți cu carnea de porc și de pasăre. Totuși vreau să încerc și sper să educ consumatorii.

De unde e carnea de vită? E din ferma voastră?

Exclusiv din ferma noastră, producție proprie. Și, ce e mai important, e faptul că e proaspătă… Avem diverse sortimente și soiuri de vită, toate rase de carne: Limousine,Belgian Blue,Charolais

Cine se ocupă de creșterea vitelor? Bănuiesc că e o fermă în toată regula…

Da, chiar e o fermă în toată regula. Și mai avem activități în agricultură pentru că producem singuri hrana pentru animale. Soțul meu se ocupă de asta. Îi place foarte mult și chiar se implică. Vrea să fie totul ca la carte. În cel mult două săptămâni va fi gata și abatorul propriu.

Aveți și abator? De ce?

Pentru că e o necesitate când vrei să ai carne proapătă. Și e important să fie prelucrată în cele mai bune condiții…Igiena e foarte importantă… Apoi important e tot procesul… Nicio etapă nu e mai puțin importantă. De la ce mânâncă animalul și până la ultima fază, cea de comercializare a cărnii, totul este important. Altfel nu obții un produs de calitate…

Ce produse ți-ai propus pentru clienți?

Carnea de vită trebuie să știi cum s-o prepari… Nu numai gătitul e important ci și procesarea ei înainte… Sunt multe etape implicate… Pentru un anumit tip de carne de vită poate fi importantă maturarea… sau pentru alta marinarea…

În principal le ofer carne proapătă dar și anumite preparate. De exemplu am presă și oferim hamburger, Fiorentine maturate și involtini în diverse combinații.

Cu ce altceva vrei să vii nou, ți-ai mai propus ceva?

Oooo, am multe… În primul rând vreau să fie clienții mulțumiți… Apoi mă gândesc la un rețetar pentru prepararea cărnii de vită… Nu toată se prepară la fel… O să am în magazin rețete de peparare… Mai vreau să concep și un sistem de pachete pentru familie, care să conțină diverse produse și sortimente de carne… Dar asta în viitorul apropiat…Avem și pagină dedicată pe facebook unde putem fi găsiți…„Macelleria di Francesca e Federico”. se numește.

 Știu că ai avut deschiderea oficială vineri, 7 aprilie. În ce zile vă pot căuta clienții și unde?

În zilele de Marți, miercuri, joi și vineri de la 11-17.30  și sâmbăta de la 9-14, pe strada Avrig 37-39.

 

Sasha Romanov, 10 aprilie 2017 11:19

fermavitepancota-3fermavitepancota-2fermavitepancota-1macelaria-e1491710293770macelaria-26macelaria-25macelaria-23macelaria-22macelaria-20macelaria-19macelaria-18macelaria-16macelaria-11macelaria-5macelaria-1