Nutriționistul-dietetician Alina Ciceu: Cum scăpăm de kilogramele în plus după sărbători?

dieta
Distribuie:

Kilogramele în plus, balonarea, oboseala, stresul asociat cu reîntoarcerea la serviciu sunt doar câteva dintre simptomele care apar după sărbători. De aceea, este indicat să renunțați la mesele copioase și să adoptați o dietă variată și echilibrată.


Evitați să vă înfometați și nu apelați la diete drastice

Cele mai bune rezultate se obțin prin creșterea consumului de fructe și legume și practicarea unei activități fizice constante. După succesul primelor zile de restricţii alimentare, dietele drastice au efect de bumerang, conducând la recuperarea kilogramelor date jos cu atâtea sacrificii.


Aveți grijă cum preparați alimentele

Modul de preparare al mâncărurilor este foarte important. Se preferaă pregătirea la cuptor, la aburi, prin fierbere, evitând sosurile grele, prăjelile, maioneza și alte grăsimi.


Nu săriți niciodată peste micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei deoarece ne furnizează energie pentru întreaga dimineață. Studiile au demonstrat că persoanele care mănâncă micul dejun în fiecare zi se simt pline de energie pentru mai mult timp, evită tentațiile zahărului și ale dulciurilor și slăbesc mai repede și mai ușor.


Aveți grijă ce consumați la cină

Este indicat ca cina să fie cât mai ușoară pentru a nu afecta calitatea somnului și să fie luată cu minim 4 ore înainte de culcare. Principalele surse de carbohidrati vor fi evitate după ora 18: pâinea, cerealele, cartofii, orezul sau dulciurile. În schimb, puteți consuma salate de legume sau legume verzi gătite la abur, precum fasolea verde, mazărea verde, varza, varza de Bruxelles, broccoli sau zucchini. Se pot folosi legume congelate în locul celor proaspete. Dacă totuși senzația de foame persistă și vă impiedică să adormiți, puteți savura un ceai cald de tei sau mușețel.


Consumați cât mai multe proteine

Dacă nu consumați suficiente proteine este foarte greu să pierdeți în greutate. Proteinele stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimii în exces. Există numeroase surse de proteine printre care se numără carnea, ouăle, lactatele, nucile, lintea, fasolea boabe, mazărea.


Limitați consumul de sare

Sarea favorizează retenția de apă și stimulează creșterea în greutate. Marea majoritate a sodiului din alimentaţia noastră provine din alimentele procesate. Există câteva alimente cu conţinut mare de sodiu, pe care ar trebui să le evitaţi. Printre acestea se află semipreparatele congelate, cărnurile procesate şi gustările cum ar fi chipsurile şi covrigeii. Reduceți consumul de sare, adăugând mâncărurilor preferate plantele aromatice, bogate în antixidanți.


Consumați minim 2 litri de apă pe zi

Apa ajută la eliminarea eficientă a toxinelor. Adaugați o felie de lămâie sau portocală în paharul cu apă. Pe lângă gustul bun pe care îl dau apei, citricele sunt bogate în vitamina C, ceea ce contribuie la accelerarea metabolismului și la arderea grăsimilor. Apa trebuie băută înainte de masă cu înghițituri mici, niciodată în timpul mesei sau imediat după masă. Potrivit studiilor, consumul a două pahare de apă înainte de masă stimulează arderea grăsimilor cu 30%.


Faceți mișcare

Mișcarea făcută în mod regulat este singurul mod prin care puteți scăpa în mod sănătos de grăsimi. Dacă urmați o dietă fără să faceți mișcare, metabolismul se va încetini și va ajunge să ardă din ce în ce mai puțin. Puteți opta pentru orice tip de mişcare care se potriveşte personalităţii şi stilului dumneavoastră de viaţă.

Dacă totuși nu reușiți să puneți în practică toate aceste sfaturi, soluția cea mai înțeleaptă este să apelați la un specialist în nutriție care vă poate ajuta să vă reveniți treptat, într-un mod sănătos și echilibrat la stilul de viață de dinainte.


Alina Ciceu

Calificarea: Nutriționist

Domeniile de competență: Nutriție și dietetică

Serviciile oferite: Evaluarea compoziției corporale. Monitorizarea pe termen lung a statusului nutrițional. Managementul greutăţii. Consiliere nutriţională personalizată atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru cele cu diverse patologii: obezitate, diabet zaharat, boli cardiovasculare, afecțiuni hepatice, renale, intestinale etc.


 

Categorie: Sănătate
Etichete: alimentație, nutriție, nutriționist, sănătate
Distribuie:
Articolul anterior
Să moară ultrașii și galeriile de fotbal, chiar dacă-i îngropăm odată cu fotbalul românesc!
Articolul următor
CTP schimbă cele mai vechi autobuze cu 10 „second”-uri și reduce semnificativ abonamentele pentru elevi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie