vineri, decembrie 9, 2022

O altfel de SCRISOARE DESCHISĂ: Măderat – Agrișul Mare, cel mai dezastruos DRUM din județ… încununarea incompetenței ETERNULUI PRIMAR de Târnova, Florin Farcașiu

 

O altfel de scrisoare deschisă primim (cu plăcere) de la niște cunoscători atât într-ale „subiectului Florin Farcașiu – primar de Târnova”, cât și în subtilitățile scrisului. Veți înțelege ușor de ce preferăm să o dăm nesemnată, la rugămintea cititorilor / colaboratorilor noștri, pentru că, nu-i așa?, trăim cu toții în același film… nu neapărat trebuie să fim din Târnova! Este o scrisoare-pamflet în spirit atât analitic cât și sintetic… semn că cititorii noștri sunt la fel (sau chiar mai mult) de bine informați, de critici și, nu în ultimul rând, de bine intenționați ca și noi. (Redacția)

 

Locuitorii comunei Târnova au început să caute transportoare militare blindate, pentru că se spune că TAB-ul ar fi singurul mijloc de transport cu care se mai poate răzbate pe drumurile comunei. De pildă locuitorii satelor Agrișu-Mare și Arăneag sunt disperați și ne roagă să  luăm legătura „cu mai marii județului” pentru că ,,cel mai longeviv primar” (de i-ar fi ultimul mandat!) Tovarășul Florin Farcașiu, care se crede o zeitate, nu este în stare, de zeci de ani, să repare drumul comunal de la Măderat spre Agrișu-Mare, care este, de departe, cel mai mare dezastruos drum din Județul Arad: încununarea incompetenței eternului primat de Târnova!
Rând pe rând cad mașinile celor din satele respective, microbusele și autobuzele PITO ce transportă muncitorii la fabrici… dar cui să-i pese?! Unul lasă toba, altul pivotul, omul a rămas cu roata strîmbă, o doamnă cu ditamai  Jeepul a refuzat să mai mergă într-o zi pînă la Agriș întorcându-se de unde a venit, declarând că „e nevoie de tractor să ajungi în sat”. Unii spun că se va turna un film, inspirat din titlul „Drumul oaselor” – Drumul osiilor rupte… și de aceea se păstrează drumurile așa.

Întrebări multe i se pot pune acestui „Zeus de Târnova”… care a reparat drumul de la Târnova la Căsoaia doar pentru ca o renumită cîntăreață să nu-și frângă vreun toc la pantof și să nu se facă de râs mahărul cu cele mai jalnice drumeaguri. La ora la care vorbim, pentru primarul Farcașiu, un singur drum contează: cel de la Târnova la Căsoaia – iar amicii și prietenii săi știu de ce! Numai C.J. Arad nu știe încă… dacă ne întreabă, le vom spune într-o altă scrisoare, doar pe acest subiect!
Farcașiu, în mărinimia lui, s-a gîndit să asfalteze totuși și el acolo vreo 300 m de străzi… cât să nu  mai frământe cu pantofii mocirla „frații” de la bisericile neoprotestante – dar până și acesta a fost un gest eminamente electoral… fiind importanți „frații” peste trei ani, când vor fi alte alegeri.

Târnova este ultima comună din județ la capitolul investiții, ultima care nu are apă curentă, canalizare sau alte utilități, ultima în care se trăiește ca în Evul mediu – și nu e nici un fel de exagerare în ceea ce spunem. Ne uităm la comune mici, situate în zone defavorizate, care au taxe și impozite mai mici decât la noi – și vedem cum primarii acestora știu să acceseze câte un proiect european, cu sate care – ceea ce noi abia visăm! – au străzi asfaltate, apă curentă și canalizare, parcuri și sistem de colectare al deșeurilor…

În comuna în care nimeni nu are voie să respire fără semnul Atotputernicului, trebuie să avem curajul măcar să ne întrebăm public: oare acestui primar, nesimțit de longeviv față de incompetența sa, nu îi este totuși rușine  de oamenii comunei care l-au votat, de ceilalți primari ai comunelor mici?!  Vorba unui coleg de partid, care, sătul, a izbucnit într-un mediu public: „Tovarășe primar, lasă dezmățul de la Căsoaia și apucă-te și fă măcar un proiect European, măcar cât să vadă domnii de la „Județana de Partid” că faci  și matale  ceva, acolo, că de când ești primar nu se vede altceva în urma ta decât o nenorocire continuă și un privitivism nerușinat.”

Articol asociat:

https://criticarad.ro/ani-l-a-confirmat-pe-florin-farcasiu-ca-incompatibil-primarul-tarnovei-s-a-incoronat-papa-in-perioada-2012-2014/

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

5 COMENTARII

 1. Oameni buni,veniti si de la Tarnova spre Dud sa vedeti ce sosea avem de ti’e mai mare dragul sa privesti asemenea minunatie …e dezastru,tot se lauda ca a facut multe ,ce naiba ai facut Primare ,nu esti bun nici copt nici frip ,ti’a trecut vremea ca la castraveti ,uita’te putin in oglinda sa vezi k astia care te’am ales,inclusiv eu ,nu sunt chiar asa prosti precum par ,regret amarnic ziua in care te’am votat . Halal primar !!!! … Vrem o Comuna ca afara !

 2. Prostia, este singura ”virtute” care INTOTDEAUNA se plateste.
  Nesimtirea primarului Farcasiu este deja proverbiala. Ca in 25 ani de mandat nu a reusit sa asfalteze decat cateva sute de metri catre unde i-a fost dumnealui mai ”cald’este deja flagrant. Ba pe la biserica Betania prin Agrisu pe 2 sensuri si oleaca pe langa biserica ortodoxa, ba pe la tiganii din Chier, ca deh, aduc si ei voturi, ba pentru cariera Agrisu de unde se toaca Cioaca, sa le faca pe plac patronilor carierei, ba drumul agricol cu o coaja de asfalt din care nu a mai ramas mare lucru.
  Culmea nesimtirii e ca a trebuit sa-i toarne si fetii popii asfalt cu parcare pana la poarta. (nici macar nu e vreo piesa de femeie)
  Domnule Farcasiu ! Miroase a puscarie si zornait de catuse. Te-ai pregatit? Ti-ai facut valiza?
  Crezi ca ai sa-i poti fenta pe toti cum ai facut cu cei de la Curtea de Conturi?
  S-a terminat smecheria ! Vei plati cu varf si indesat ! Avem dovezile nemerniciei tale.

 3. Am uitat sa spun ca in urma acestui articol gropile din imagini au fost umplute cu nisip amestecat cu tocatura de ciur. (rezidu de balastiera)
  A tinut pana la prima ploaie mai serioasa. In octombrie disparuse orice urma.
  Si vine iarna,…bruhahahaha! Sa vezi atunci minune…
  Ah ! Si apropo’ de iarna, de viscol si zapada. Dle. primar, cu ”p’ mic, minuscul, stiti ce sunt alea Perdele de Protectie? De ce ati permis distrugerea acestora? Stiti care este rolul lor si ca in statele civilizate administratia plateste bani pentru aceste perdele si dumneavoastra permiteti distrugerea lor?

 4. Nu e chiar asa. Sa stiti ca PSD-ul e de vina. Din cauza lor nu s-au reparat drumurile. Dl. primar Farcasiu chiar a insistat la consiliul judetean Arad dara nu s-o putut face nimica. Drumul Maderat – Agrisu e drum judetean.

Comentariile sunt închise.