O înșelăciune în stil țigănesc operată acum două săptămâni în Arad devine subiect polemic între presă și poliție

 

 

Urmare a articolului apărut astăzi, 2 august a.c., pe newsar.ro, cu titlul „Exclusiv/teroare în Arad: Oameni jefuiți pe strada prin metoda „Ungaria”, de o grupare extrem de periculoasă! Autoritățile sunt în alertă”, Inspectoratul de Poliție Județean Arad face următoarele precizări:

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au fost sesizați despre săvârșirea unei înșelăciuni. Cercetările efectuate de polițiști au stabilit că, la data de 16 iulie, în jurul orelor 13.55, persoane necunoscute – doi bărbați și o femeie – , în timp ce se aflau într-un autoturism staționat la intersecția străzilor Dornei cu Șelimbăr din municipiu, sub pretextul oferirii sumei de 50 de lei și al solicitării de informații cu privire la direcția de deplasare înspre Ungaria, ar fi acostat o femeie în vârstă de 77 de ani din Arad. Astfel, cei bănuiți de comiterea faptei, după solicitarea informațiilor, profitând de vulnerabilitatea victimei, i-ar fi solicitat femeii să-și pună bijuteriile (cerceii, un inel, brățara și lanțul) într-un șervețel, pe care l-ar fi înfășurat apoi în bandă adezivă, convingând-o totodată că pentru „a scăpa de ghinion  și pentru a beneficia numai de noroc” este necesară deschiderea lui doar în momentul în care va fi ajunsă la domiciliu. La deschiderea șervețelului respectiv, femeia a constatat că bijuteriile sale fuseseră schimbate cu două lănțișoare contrafăcute, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

În aceste condiții, vă aducem la cunoștință că persoanele bănuite de comiterea înșelăciunii au intrat în posesia bunurilor sustrase, prin distragerea atenției victimei, prin acordul liber consimțit al acesteia de a-și pune bijuteriile într-un șervețel în schimbul norocului pe care l-ar fi primit, fără ca femeia să fie „prinsă de mâini, trasă în mașină, deposedată în numai câteva secunde, prin violență” .

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, polițiștii continuând cercetările în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care se fac vinovați de comiterea faptei.

Referitor la cel de-al doilea caz expus în conținutul aceluiași articol, vă comunicăm că la nivelul I.P.J Arad nu este înregistrată o asemenea faptă.

Totodată, pe această cale, I.P.J. Arad transmite arădenilor că la nivelul judeţului Arad, în primele 6 luni ale anului 2016, evoluția indicatorilor prezintă o scădere cu 11% a infracționalității sesizate, fiind înregistrate cu 566 fapte mai puține fapte față de perioada similară a anului precedent.

 

 

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6525
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy