[ACTUALIZARE] Fostul senator Ovidiu Marian a fost condamnat la doi ani de închisoare CU EXECUTARE pentru trafic de influenţă

ovidiu marian
Distribuie:

 

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul formulat de fostul senator de Arad, Ovidiu Marian, impotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti. Ovidiu Marian a fost astfel condamnat definitiv la doi ani de închisoare , cu executare, pentru trafic de influenţă. Acesta a fost ridicat de poliţişti, în seara zilei de 17 noiembrie 2017, şi a fost încarcerat.

Textul soluţiei aşa cum apare pe site-ul Curţii de Apel Bucureşti:

Tip solutie: Soluţionare

Solutia pe scurt: DP.1667/A În temeiul art.421 pct.1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Marian Ovidiu împotriva sentinţei penale nr. 1001 /15.05.2017 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 23053 /3/ 2016.

În temeiul art.421 pct.1lit.a Cod procedură penală respinge ca inadmisibil apelul declarat de apelantul Carabulea Ilie .

În temeiul art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă apelanţii la câte 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.11.2017.

Document: Hotarâre 1667/2017 17.11.2017 

…………………………

[TITLUL INITIAL] (12 aprilie 2016) Ovidiu Marian a fost trimis în judecată. Vezi extrase din rechizitoriu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaților Daniel George Tudor, președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită; Doina Anca Tudor, senator în cadrul Senatului României, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de luare de mită, și sub control judiciar a inculpatului Ovidiu Marian, la data comiterii faptei secretar general al Senatului României, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut că

„în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Ovidiu Marian a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru inculpatul Daniel George Tudor, suma de 3.000.000 de euro. Totodată, Marian a susținut că are influență asupra președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu. Concret, inculpatul Daniel George Tudor trebuia să depună diligențele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri. Din suma de bani inițial pretinsă, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 de euro, din care și-a însușit 200.000 de euro“.

Procurorii DNA au stabilit că diferența de 300.000 de euro a fost remisă inculpatului Daniel George Tudor în trei tranșe de câte 100.000 de euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

„În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății“, se mai arată în comunicatul remis de DNA.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei și valută, prezente și viitoare, din conturile deschise pe numele inculpatului Daniel George Tudor, până la concurența sumei de 300.000 euro.

Conform surselor judiciare citate de agențiile de presă naționale, „Ovidiu Marian a avut o atitudine sinceră, cooperantă, a recunoscut învinuirea care i s-a adus și a colaborat cu organele de urmărire penală, facilitând identificarea și tragerea la răspundere penală a inculpaților Tudor Daniel George și Tudor Doina Anca”.

Categorie: Știri
Etichete: dna, dosar, judecata, mita, ovidiu marian, rechizitoriu
Distribuie:
Articolul anterior
USR Arad: „Sistemul de parcare cu taxă din Arad este centrat pe extragerea banilor din buzunarul cetățenilor”
Articolul următor
Proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi” a câștigat licitația organizată de Ministerul Culturii

2 comentarii. Leave new

  • avatar of virgil florea
    Virgil Florea
    25 noiembrie 2017 13:03

    Măcar Ovidiu a dat de mâncare multora cărora foamea le era musafir permanent. Și nu cred că a pretins, ci mai degrabă a fost întrebat: cât costă? Condamnarea e mai degrabă pentru că nu a contribuit la bunăstarea anchetatorilor. Care, orice fraier știe că nu trăiesc din banii primiți de la stat.

    Răspunde
  • avatar of virgil florea
    Virgil Florea
    25 noiembrie 2017 13:29

    De fapt pentru corectitudine ultima frază conține o mică eroare: Corect ar fi astfel: Care, știe orice fraier că nu trăiesc Doar din banii de la stat.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie