joi, septembrie 29, 2022

Politic vorbind, „Firmele vor putea beneficia de granturi cuprinse între 50.000  şi 500.000 euro pentru creşterea eficienței energetice”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Glad Varga: „Firmele vor putea beneficia de granturi cuprinse între 50.000  şi 500.000 euro pentru creşterea eficienței energetice”

Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că firmele vor putea beneficia de granturi cuprinse între 50.000  şi 500.000 euro pentru creşterea eficienței energetice. Asta, în condiţiile în care Guvernul Ciucă a adoptat o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Glad Varga, deputat PNL de Arad

„În ultima şedinţă de Guvern, s-a aprobat alocarea a 500 milioane euro pentru finanțarea investițiilor care contribuie la creşterea eficienței energetice. Finanţarea se va face prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi va avea întreprinderile mari și IMM-urile drept beneficiari. Granturile acordate sunt cuprinse între 50.000  – 500.000 euro, numărul estimat de beneficiari ridicându-se la 1.800”.

De menţionat că potrivit actului normativ adoptat de Guvern se vor putea solicita fonduri pentru reabilitarea termică a clădirilor industriale, pentru a gestiona costurile de funcționare și costurile cu activitatea curentă şi producerea de energie verde.

Apelul va fi lansat în luna septembrie a acestui an, iar detalii suplimentare sunt disponibile pe pagina web a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene – https://mfe.gov.ro/.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news