vineri, august 19, 2022

Primarul comunei Zăbrani este liberalul Dănuț Codrean

 

Duminică, 27 iunie, a avut loc scrutinul electoral pentru alegerea primarului Comunei Zăbrani. Alegerile au fost organizate ca o consecință a faptului că primarul ales al comunei Zăbrani în 2020, Marian  Toader a fost condamnat definitiv de ultima instanță, Curtea de Apel Timișoara, la 4 ani și patru luni de închisoare, împreună cu 3 oameni de afaceri.

În cursa pentru primărie în 27 iunie 2021 s-au înscris candidaţi de la PNL, USR-PLUS, PSD, PMP şi AUR.

Liberalul Dănuț Codrean a câștigat scrutinul de duminică și a devenit primar ales al comunei Zăbrani.

Dănuț Codrean a fost viceprimar al comunei Zăbrani și primar interimar până la organizarea alegerilor pe care a reușit să le câștige cu un număr de 829 de voturi din totalul celor 1848 de voturi exprimate.

Rezultate alegeri comuna Zăbrani 2021:

1. Dănuț Codrean (PNL) – 829 voturi

2. Florin Lazăr (USR)  – 621 voturi

3. Cătălin Andrei Crișan (AUR)  – 324 voturi

4. Florin Oltean (PSD)  – 64 voturi

5. Viorica Moldovan (PMP) – 10 voturi

„Mulțumesc tuturor cetățenilor din Chesinț, Neudorf și Zăbrani pentru încrederea acordată astăzi și vă promit că nu vă voi dezamăgi! Mulțumesc celor care m-ați votat și, totodată, îi respect pe cei care au avut alte opțiuni și îi asigur că voi fi primarul tuturor cetățenilor comunei în următorii trei ani. Mulțumesc familiei, colegilor din PNL Zăbrani și celor de la PNL Arad, prietenilor și cunoscuților care m-au susținut în această campanie electorală. De mâine, ne apucăm de muncă, alături de colegii din Consiliul local, indiferent de culoarea politică, și de funcționarii primăriei. Continuăm împreună dezvoltarea comunei Zăbrani!” – este mesajul pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook Dănuț Codrean după aflarea rezultatelor.

Potrivit datelor Autorităţii Electorale Permanente, la închiderea urnelor, doar 51,17 la sută din cei cu domiciliul în Zăbrani au decis să se prezinte la urne. Cea mai mare prezenţă a fost înregistrată la secţia din Chesinţ, acolo unde 62,82 la sută dintre alegători (578 dintr-un total de 920) au ieşit la vot. La secția amenajată în Căminul Cultural din Zăbrani, prezenţa la vot a fost de 53,68 la sută (532 de votanţi dintre cei 991 de alegători înscrişi pe liste). Pe locul trei s-a situat secţia de vot de la grădiniţa din Zăbrani, cu un procentaj de prezenţă de 44,48 la sută (399 de votanţi din cei 897 de alegători înscrişi pe liste). Cea mai mică prezenţă a fost înregistrată la secţia de vot din Neudorf, unde au votat 358 de alegători dintre cei 833 înscrişi pe liste, rezultând un procent de prezenţă de 42,97 la sută.

La Zăbrani a avut loc un incident electoral sancționat cu amendă. Un bărbat s-ar fi plimbat cu mașina prin localitate, în jurul orei 16,00, având aplicat pe autoturism sigla și însemnele unui partid politic. Acest fapt reprezintă continuarea propagandei electorale în ziua votării și este o încălcare a prevederilor art. 108 lit. ș) din Legea 115/2015.

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news