sâmbătă, august 13, 2022

Prospectul VACCINULUI ASTRAZENECA [DOCUMENT]

 

Autoritățile au publicat pe platforma destinată informării asupra campaniei de vaccinare din România prospectul noului vaccin anti-COVID-19, dezvoltat de Astra Zeneca și Oxford. România ar urma să primească, pentru lunile februarie și martie, 1,3 milioane doze de vaccin împotriva COVID de la AstraZeneca, cel de al treilea vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

A fost publicat prospectul tradus în limba română la VACCINUL ANTICOVID AstraZeneca. Denumirea comercială a acestuia este „ COVID-19 Vaccine AstraZeneca suspensie injectabilă / Vaccin COVID-19 (ChAdOx1-S [recombinant])”  şi este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2. Acest vaccin se administrează la adulți cu vârsta de 18 ani și peste.

AstraZeneca se administrează intramuscular, sub formă de două injecții a câte 0,5 ml, la o distanţă de 4 – 12 săptămâni după una de alta. Nu se administrează persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Protecția începe după aproximativ 3 săptămâni de la administrarea primei doze de vaccin.

COVID-19 Vaccine AstraZeneca conține organisme modificate genetic (OMG). Orice vaccin neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale pentru organisme modificate genetic sau deșeuri cu risc biologic. Scurgerile accidentale trebuie dezinfectate utilizând agenți cu acțiune împotriva adenovirusurilor.

Vaccinul AstraZeneca are avantajul că este mai ieftin și mai puțin pretențios în ceea ce privește temperatura de depozitare ( în comparație cu vaccinul PfizerBiontech și Moderna), acesta putând fi păstrat la o temperatură între 2° și 8°C ( într-un frigider obișnuit, până la 6 luni).

Studiile au demonstrat că vaccinul este extrem de eficient în prevenirea bolii severe și a deceselor provocate de Coronavirus.

În studiile clinice desfăşurate care au stat la baza autorizării acestui tip de vaccin, majoritatea datelor sunt disponibile pentru grupa de vârstă până la 55 de ani.
„Ca atare, rămâne să luăm în cursul acestei săptămâni o decizie, după ce vom primi un punct de vedere de la comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii şi, de asemenea, de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, care va fi intervalul de vârstă pentru care vom folosi vaccinul de la AstraZeneca în România”, a explicat medicul militar Valeriu Gheorghiță, Coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

Documentul conține informații despre:

 

1. Ce este COVID-19 Vaccine AstraZeneca și pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să știți înainte să vi se administreze COVID-19 Vaccine AstraZeneca
3. Cum se administrează COVID-19 Vaccine AstraZeneca
4. Reacții adverse posibile
5. Cum se păstrează COVID-19 Vaccine AstraZeneca
6. Conținutul ambalajului și alte informații

Prospectul complet al vaccinului anti-coronavirus AstraZeneca:

 

Articole asociate:

VACCINUL ANTICOVID „Comirnaty” – PROSPECTUL în Limba ROMÂNĂ [DOCUMENT]

Prospectul VACCINULUI MODERNA [DOCUMENT]

VACCINUL ASTRAZENECA a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news