Război sau ce?

virgil florea
Distribuie:

Multe vietăți își văd de existența lor, indiferent cum ar fi aceea. Urșii sunt animale sălbatice dar nu atacă oamenii. O fac totuși atunci când sunt stârniți. Și dintr-o astfel de încleștare rareori omul iese teafăr. Noi știm asta și ne vedem de treabă. Îl lăsăm să-și vadă de drum. Proștii însă, crezându-se altfel, nu țin cont deloc de aceste reguli, îl stârnesc și consecințele le suportă toți cei din apropiere. Asta în ceea ce-l privește pe urs.


Putin este liderul rușilor și după părerea celor mai mulți și exponentul răutății.

Socotind ceea ce sunt ei de la începutul secolului al XX-lea, sau mai degrabă confundându-l cu națiunea artificial creată (sovietică) de Lenin și ai săi, alegem să
spunem că într-adevăr sunt un popor de ucigași. Barbari. Ne-au ocupat țara imediat după 1947, ne-au furat resursele și producția, ne-au violat la propriu ființa românească și deci avem toate motivele din lume pentru a-i urî. Și o facem. Îi urâm, nu strategic, ci organic. Doar că fiind și oameni responsabili, chiar „citiți”, ne aducem aminte că tot acești ruși, ceva mai înainte, prin 1877, ne-au susținut în vederea obținerii independenței la San Stefano. Chiar dacă multe nu le-au convenit, poate că au făcut-o în ciuda turcilor. Este adevărat că susținerea a fost ca urmare a
efortului de război al românilor de partea Imperiului rus la acea vreme. Un efort recunoscut. Sigur că asta e istorie. Acum, lucrurile sunt mai nuanțate.

După războiul din 1939-1945,

URSS, cel mai mare stat din lume, cu o politică bolșevică dictatorială, și-a dezvoltat capacitatea militară la pas cu cea dezvoltată de SUA, celălalt pol de putere global. Tot acest timp, de la anul 1945 la 1991, (destrămarea URSS) a purtat numele de război rece. A fost câștigat de SUA și statele imperialiste aliate ei, în NATO. Noua Federație Rusă apărută în 1991 și-a anulat complet politica bolșevică, și-a reluat parlamentarismul de dinainte de 1917, prin alegerea deputaților într-o Dumă de stat, putere legislativă. Multe din statele ce au aparținut de CSI (comunitatea statelor independente), nume pe care l-au adoptat după destrămarea URSS-lui, și-au declarat suveranitatea. Printre ele, Ucraina. Un stat ce apare pentru prima oară în istorie. Trebuie înțeles faptul că pe timpul URSS-lui mixarea națiunilor pe întreg teritoriul s-a făcut într-un plan deliberat, astfel încât rușii să fie prezenți peste tot. Prin unele locuri chiar majoritari. Cum este, spre exemplu, estul Ucrainei.

Această nouă țară a devenit pentru globaliști un cap de pod în vederea distrugerii proiectate de aceștia a tot ce înseamnă normal și funcțional.

Și cum nimic nu începe brusc, ne amintim de Maidanul portocaliu care a scos în stradă milioane de oameni stârniți să-și strige nemulțumirile. Ucraina a devenit cu timpul terenul în care acest tip de ezperimente s-au făcut cu concursul direct al autorirăților de stat, alese prin mijloace cunoscute și de noi. Cei de la conducerea statului au cedat în favoarea imperialiștilor o bună bucată din resursele țării, concomitent cu o politică de asimilare forțată a minorității ruse din Dombas și a nesocotirii totale a celorlalte. O politică discriminatoare evidentă pe care rușii lui Putin au reclamat-o. Fără succes însă. A culminat cu alegerea unui maimuțoi, obraznic și impertinent care sfidând și ignorâmd apelul lui Putin de a reveni la o politică normală și încrezându-se total într-un sprijin american și occidental și-a trimis țara la moarte.

Ce avem noi acum nu sunt altceva decât efecte dezastruoase ale prostiei și minciunii globaliste.

Desigur că mediile principale de știri spun altceva. Cum că rușii au invadat Ucraina și această țară acum se apără. Nu scot o vorbă din care să înțelegm motivele pentru care au pornit conflictul. Ca și cum rușii, nemaiavând altceva mai bun de făcut într-
o după amiază s-au decis să atace cu bombe Ucraina. Totul acolo e o minciună de care se folosesc democrații din SUA și popularii europeni. Beneficiari direcți ai multor milioane de dolari. Deocamdată nu are cum să fie cercetate aceste malversațiuni financiare dar după o vreme, când deja democrații vor fi istorie, se vor face dezvăluiri despre banii din acesată perioadă.

În conlcuzie, războiul de la nordul României nu este despre ruși și ucraineni.

Sau despre revendicări teritoriale. Dacă se dorea estul Ucrainei, bine populat de ruși, Boris în 1991 nu-l lăsa pe mâna acestora. Muta granița spre est încă de atunci. Mai ales că vorbim despre o regiune bine realizată economic. Putin a fost obligat să-și apere rușii din acea regiune. Și d-aia a pornit cu război în 2022. Sigur că mai pot fi și alte argumente dar la vedere acesta este cel important.

În rest, ceea ce se spune despre desfășurarea luptelor, și cât de mult câștigă ucrainenii în luptele lor cu rușii, sunt doar pentru alimentarea orgoliului proștilor.

Care, din păcate, n-au nevoie de argumente. Iată de ce, orice zi pierdută în acest război, înseamnă morți și bani pentru ticăloșii lumii. În asta se traduce conflictul din Ucraina. Prelungirea acestei stări nu ajută în niciun caz Ucraina. Acolo s-a terminat războiul demult. Rușii doar mai prăpădesc pe ici pe colo din economia rămasă încă în picioare. Și, cum am mai scris, mor în continuare oameni. Cu sau fără ajutor militar sau sisteme Patriot. Cedarea acestui sistem ajută doar ca rușii să-și mai facă un dușman direct. Exact ceea ce noi avem nevoie acum. O mare prostie, ca multe altele comise de derbedeii care conduc azi România. Ne-au desenat o țintă legală și motivată acum. N-ar fi de mirare ca sistemul să fie distrus chiar în timp ce își face plimbarea spre Kiev. Și așa ne vom trezi și fără el și fără compensații. Că așa e în tenis.


Citește și: 


 

Categorie: Opinii
Etichete: istorie, razboi, rusia, ucraina, URSS
Distribuie:
Articolul anterior
Concursul Național de Interpretare Teatrală și Eseuri „Teatrix” – la Macea
Articolul următor
[195 de țări,195 de filme] Tur prin cinematografia globală | Partea a VIII-a

1 comentariu. Leave new

  • avatar of bluesbreakers
    bluesbreakers
    22 iunie 2024 17:11

    Foarte obiectiv articolul dvs.!Manualul de istorie universala din anii 80,spunea despre Kiev și Nijni Novgorod ca fiind primele orașe medievale ruse!Atunci despre ce vorbim?Privind obiectiv problema rușii o dată au fost in coasta Statelor Unite dar inversata chestiunea Unchiul Sam tot mai aproape de Rusia se apropie,încălcând acordurile privind zonele tampon.Din păcate ai noștri ,,conducători ” primesc în plic ordinele pe care trebuie să le execute.Altfel vine capugiul de la Înaltă Poartă .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

antoniu martin large

[Profile în câteva linii] ANTONIU MARTIN

 Când confeream la UNIVERSITATEA „AUREL VLAICU” înaltele titluri academice de Doctor Honoris Causa, domnului  EUGEN OVIDIU CHIROVICI, Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România și domnului ȘTEFAN MÂȘU, înalt…
virgil florea

UNIUNEA ISLAMICĂ EUROPEANĂ (2)

De fapt, subiectul ar trebui tratat foarte serios și mai ales responsabil de noi, cei care în pofida vârstei înaintate am rămas oarecum pe „baricade”. Chiar dacă nu putem decide,…
ilica anton

CRITICĂ DE CORDIALITATE POETICĂ

Plecarea lui Nicolae Manolescu, unul din cei patru mari critici ai literaturii române, a scormonit teoria scrisului pentru clarificări privind „critica literară”. Titu Maiorescu emitea întâiul o fermă opinie despre…
virgil florea

AM SUPRAVIEȚUIT…

AM SUPRAVIEȚUIT… Și de data asta. La fel ca în anii trecuți, tot fără dureri. Probabil anestezicul a fost suficient de bine calculat astfel încât noi cu toții să nu…
lizica mihut large

AUTORI ȘI SCRIITORI  

Aradul este, probabil, unul dintre orașele României cu cei mai mulți autointitulați SCRIITORI, confuzia evidentă fiind între aceștia și AUTORII cărților, fie de poezie/ proză/ critică și istorie literară/ literatură…
anton ilica

CE-AM MAI CĂUTAT EU LA JUDECĂTORIE?

Agentul de circulație, Andrei Alb, de la Poliția Ineu, mi-a întocmit Proces – Verbal de contravenție pentru viteza de 167 Km/ oră, pentru care mi s-a suspendat dreptul de a…