ȘTIRI

S-a stabilit data alegerilor pentru funcţia de PRIMAR în comunele „decapitate” de DNA, COVĂSÎNŢ şi ALMAŞ

[COMUNICAT DE PRESĂ]
Azi, în şedinţa de guvern, s-a hotărât data alegerilor parţiale pentru funcţia de primar în comunele Almaş şi Covăsînţ – 11 iunie. Mai jos comunicatul de presă al Guvernului pe această temă.
Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.
Alegerile parțiale vor fi organizate în cinci municipii – Moinești, județul Bacău, Craiova, județul Dolj, Târgu Jiu, județul Gorj, Lupeni, județul Hunedoara, Roman, județul Neamț, nouă orașe – Râșnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinți-Târg, Țăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Bușteni, Băicoi și în 35 de comune.
Precizăm că în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.
De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale (în conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015).
Toate informaţiile se găsesc pe siteul guvernului, în secţiunea Media – Comunicate şi acte şedinţe de guvern.
……………………………..
Prefectul județului Arad, Cosmin Pribac, a emis sfârşitul lui ianuarie a.c. ordinele privind încetarea mandatelor de primar pentru Avram Teodor și Traian Balint, ambii fiind condamnați pentru fapte de corupție.

În decembrie, 2016, Tribunalul Arad a decis condamnarea la închisoare cu suspendare a primarilor realeşi Traian Balint (Covăsînţ) şi Avram Teodor (Almaş).

Traian Balint a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, iar Avram Teodor a fost condamnat la doi ani şi șase luni cu suspendare. Conform sentinței publicate pe portatul Tribunalului Arad, cei doi au fost condamnați pentru luare de mită și au termene de supraveghere cuprinse între trei ani și trei ani și jumătate.

Articole asociate:

[ACTUALIZARE 5] Vor fi alegeri parțiale la Almaș și Covăsînț. Începând cu 1 februarie, Teodor Avram și Traian Balint nu mai sunt primari

Critic Arad, 20 aprilie 2017 9:22