vineri, august 19, 2022

SĂRBĂTORIM COMEMORÂND „Ziua mondială a LIBERTĂȚII PRESEI”. TOP ZECE subiecte grupate sub genericul „NU VA SCRIE NIMENI ÎN NICIO ZI DESPRE ASTA”

 

Motto 1: „Îl detest pe vecinul meu din dreapta, îl detest și pe cel care se află în stânga mea. Îl detest mai ales pe cel de la etajul de sus. Tot atât, de altminteri, cât și pe cel de la parter. (Ia te uită, chiar eu locuiesc la parter)”  Eugen Ionescu – în „Note și contranote”

Motto 2: ‘The freedom of the press is understood to mean the right of every Swedish citizen to publish written matter, without prior hindrance by a public authority or other public body, and not to be prosecuted thereafter on grounds of its content other than before a lawful court […].’ * (Freedom of the Press Act, article 1.)

Nu-s genul care ia „Zilele mondiale” declarate oficial de autoritățile publice, fie ele și INTERNAȚIONALE, ca fiind ale CEVA / CUIVA, drept sărbători personale… nu mi le revendic și nu mi le asum.  Nu fac tort și nici nu țopăi de bucurie – chiar dacă ziua aia e și „ziua mea”… cum e asta (numai dacă pui 50+ procese câștigate după acuzații de EXCES DE LIBERTATE A CUVÂNTULUI ÎN PRESĂ în ultimii 20 de ani, o execuție mafiotă reușită, încă câteva zeci nereușite și alte câteva în curs de derulare, n-ai cum să nu mă introduci în „galeria cu oameni prea liberi pentru această lume îngrădită” în primul rând mental).
Dacă ziua mondială a combaterii analfabetismului funcțional și a urii față de aproape (sau A CĂRȚII… cum au botezat-o, ca vezi-Doamne să nu discrimineze pe nimeni!), să zicem, mă prinde citind Heidegger și un dosar cu Cita în paralel, în timp ce vizionez înregistrări cu Stoian și scriu despre Bîlcea… ce-ar trebui? Ce „s-ar cuveni” mai bine decât să-i dau flit sărbătorii „internaționale”, să evit festivismele și să-mi continui treaba?
Aleg să bag în seamă Ziua Mondială a Sănătății scriind despre bolile ei, așa cum de Crăciun și de Paști mănânc mai puțin decât restul lumii, gândindu-mă cu tristețe la CALENDARELE DIFERITE pe care le avem: în lumea asta, cel mai mult, oamenii urăsc SĂRBĂTORILE CELORLALȚI – așa cum omul, fiecare în parte, își urăște cel mai mult aproapele cel mai apropiat.

Cu liniuțe, pe scurt, ca să nu vă plictisesc cu texte lungi tocmai de „Ziua mondială a libertății presei”, vă propun o listă a unor subiecte pe care nu le veți citi dezbătute, anchetate jurnalistic și asumate de ziariști „cu nume” de la niciun ziar, site, post de televiziune care are (sau speră să aibă) contracte directe sau indirecte cu STATUL… care de fapt îi finanțează existența, așa explicându-li-se muțenia.
Discutăm nu despre simple (la o citire atentă, hermeneutic-fenomenologică, detașată și pur-democratică, chiar simpatice și interesante) TEORII ale CONSPIRAȚIEI, din imediata vecinătate a imaginației unor creiere „plecate cu pluta”, ci de lucruri cunoscute de toată lumea, vizibile cotidian, palpabile și care otrăvesc lumea.

(Evit numele proprii de „amorul sărbătorii”… dar cum cititorii acestui articol sunt cel puțin la fel de inteligenți ca și autorul, cred că nu-i nicio problemă pentru un om corect alfabetizat în a asocia personajele reale cu tema subiectului)

TOP 10-le meu LOCAL, pe tema „NU VA SCRIE NIMENI ÎN NICIO ZI DESPRE ASTA” (sub formă de titluri mai lungi și nu neapărat în ordinea importanței lor în ACEST MOMENT):

1. Nu va scrie nimeni ADEVĂRUL despre șobolănimea de la Spitalul Județean Arad – un PERICOL PUBLIC atât de grav pentru acest oraș încât nu poate fi depășit decât de un cutremur sau cataclism atomic! Condus și administrat financiar de incompetenții derulați, în ultimii 10 ani, în fruntea Consiliului Județean Arad, fără excepție cu toții îmbogățiți de pe urma „investițiilor” pompate haotic și spre beneficiul direct al unor PERSOANE FIZICE încadrate pe FUNCȚII PUBLICE, acest INCUBATOR DE INFECȚII NOSOCOMIALE este o BOMBĂ BIOLOGICĂ ACTIVĂ, având cea mai mare rată de mortalitate din toate clădirile din vestul țării – iar la data la care vorbim, este PRINCIPALUL FOCAR DE INFECȚIE din Județul Arad… nu doar de CORONAVIRUS, ci și de mulți alți viruși.

2. Nu va scrie nimeni că 85,67% din presa locală și 99,66 din cea centrală din România este dependentă ombilical de funcționarii publici, recte fruntașii partidului la putere care conduc instituțiile statului. Conducerile ziarelor având contracte cu Consiliile Județene și instituțiile subordonate, cu Primăria Municipiului și instituțiile subordonate, practic nu sunt decât niște robinete conectate la conducta cu BANI PUBLICI de la care curge… cam cât să acopere salariile jurnaliștilor angajați. (Ca și coleg cu ei de decenii întregi, îi înțeleg pe cei care nu și-ar pune semnătura sub o asemenea anchetă… că practic și-ar ancheta șefii, nașii, soțiile, prietenii, colegii – dar toți, ABSOLUT TOȚI, în mintea lor, ȘTIU CĂ AȘA STAU LUCRURILE… și profit de această ocazie să-mi cer și public scuze de cei cărora le fac probleme la serviciu:).
„Cine dracu să deschidă gura, frate?!” – vorba unui frate.
„Ce ziua lu` pește-i?… Când?!” – te-ar întreba un junkie zen, fără mască-n față.

3. Nu va scrie nimeni că, dincolo de cortina Ordonanțelor Militare, la umbra COVID-ului, „cât se fură acuma, nu s-a furat  în toată istoria Consiliului Județean! Curg bani europeni și guvernamentali din toate părțile și nimeni nu mai controlează cum se cheltuiesc. La cât de bogați o să iasă ăștia din criza asta, ai să vezi că absolut toți o să fim la mâna lor!”
În primul rând nu va scrie nimeni pentru că e infernal de greu să documentezi LIMPEDE, CU ACTE și să refaci TRASEUL BANILOR care se scurg din conturile publice în cele private ale conducătorilor noștri: e greu și când ești lăsat să umbli liber, fără mască și mănuși pe străzi… darămite pe STARE DE URGENȚĂ! O poți face „din surse”… dar te așteaptă procese grele pe viitorul nu foarte îndepărtat – până faci tu rost de acte, îți cumpără sau șantajează sursele! – și încă o armată de hateri (recitește motto-ul) o să-ți năvălească-n căsuțe.
În al doilea rând, nici nu ma contează!

4. Nu va scrie nimeni că NOUĂ, ÎN ARAD, BOALA COVID-19 NE-A FOST ADUSĂ ȘI TRANSMISĂ CHIAR DE CĂTRE CONDUCĂTORII NOȘTRI: că-s pastori neoprotestanți și profesori pe deasupra, cu sute de enoriași pupăcioși; că-s directori în Consiliului Județean Arad (auzi tu: COMUNICARE ȘI STRATEGII) care după aia se autovictimizează ca să-i rețină lumea doar ca penibili, nu și ca ticăloși; că-s medici-șefi de secție la sediile de pe Victoriei, care în seara când noi titram că SPITALUL JUDEȚEAN TREBUIE SĂ INTRE ÎN CARANTINĂ se luau de noi că „incităm la panică”, iar după două zile, aproape de a muri pe secția pe care el însuși era șef, RECUNOȘTEA CĂ S-A GREȘIT NEINSTITUINDU-SE CARANTINA LA SJA; că e din Ineu sau de la armată; că-i șefa de la Azilul de bătrâni: ȘEFII AU FOST RĂSPÂNDACII CORONAVIRUSULUI ÎN ARAD: deci nu țiganii, nu suedezii, nu doamnele de la cantină și nici măcar cei din carantină: VOI AȚI ADUS COVIDU-N ARAD!… leprelor.

5. Nu va scrie nimeni că infecția aia de CĂCAT CU SERVIETĂ a devenit CEL MAI URÂT DINTRE ARĂDENI, după ce nu doar că a intervenit, din postura de „pilă”, ca „infectatul zero” din municipiu să fie ținut la ATI-ul „Județeanului”, și nu trimis la „Infecțioasele” din Timișoara – dar acum TOATE CONTRACTELE CU HOTELURILE-CARANTINĂ depind de el, rolul lui în Grupul de Comunicare Strategică fiind exact cel pe care i-l promovam când încă servieta căcatului era doar „O BORSETĂ” (ca să cităm chiar din actul său de acuzare): cel de CĂCATUL CU SERVIETĂ AL ACESTEI PADEMII – Filiala Arad.

6. Nu vă va oferi nimeni nicio STATISTICĂ LIMPEDE din care să reiasă CÂȚI OAMENI AU MURIT DE COVID DE LA ÎNCEPUTUL  PANDEMIEI conform EXAMINĂRII MEDICO-LEGALE a AUTOPSIERILOR – și asta din simplul, dar umilitorul pentru orice om înzestrat cu funcția gândirii, motiv că ASUPRA CADAVRELOR CELOR MORȚI DE COVID NU S-AU EFECTUAT EXPERTIZE MEDICO-LEGALE! „Singurele examene medico-legale de la Arad, de la declararea pandemiei încoace, s-au efectuat pe victimele unor infracțiuni – dar nici acelea toate” – știm din cea mai sigură sursă posibilă și știm sigur că nu ne va contrazice nimeni, cu acte.
„Bonus” – nimeni nu vă va oferi un STUDIU COMPARATISTIC de DATE înșirate matematic cu cei decedați în această perioadă de alte boli în afară de COVID-19, raportate la ANII TRECUȚI, acum doi-trei-cinci-10-20-30 de ani!
De ce?
Pentru că aceste date au acum REGIM SECRET!
De ce?!
De „Ziua mondială a libertății presei”!

7. Nimeni nu va scrie AVEVĂRUL DESPRE NEAPARȚIA PE PIAȚĂ A TESTELOR RAPIDE și nici despre BOLNAVII DE CORONAVIRUS CARE S-AU TRATAT SINGURI ACASĂ. Nu va scrie în primul rând pentru că nu are nimeni din afara SISTEMULUI cum să demonstreze faptul că autoritățile statului, subordonate nu neapărat ierarhic, cât intelectual, moral și fizic SRI, nu au avut tupeu să încalce ordinele (chiar dacă, sau mai ales pentru că, SECRETE – altfel, nu-i așa?, ni se explica prin comunicate de presă DE CE NU AVEM VOIE CU TESTE RAPIDE INDIVIDUALE!) MARII FARMACII a STATULUI… care, ca orișice farmacie de pe lumea asta, ÎȘI DOREȘTE CÂT MAI MULȚI BOLNAVI. Deși testele rapide ar fi trebuit – și fiecare țară cu conducere „normală la cap” a înlesnit și încurajat asta – să fie disponibile oricărui cetățean, la prețuri de maxim 5 euro / test, nici măcar acum nu sunt… și nu vor fi până ce le va produce STATUL, prin farmaciile sale.
Despre bolnavii care se tratează singuri acasă nu va scrie nimeni pentru că bolnavii care se tratează singuri sunt, aproape fără excepție, DISCREȚI… nu vor să se scrie despre ei (și bine fac).

8. De asemenea, nimeni nu va scrie despre MASACRUL ZONELOR ÎMPĂDURITE de pe raza acestui județ – nicidecum singur în acest JAF COLECTIV PRACTICAT DE FUNCȚIONARI AI STATULUI Antrenați în ultimii 20 de ani parcă SPECIAL PENTRU ACEST MOMENT, dincolo de ferestrele și ușile închise ale „cetățeanului absent” care este „românul de rând”, HOȚII DE PĂDURI FURĂ ÎN ACEEAȘI GAȘCĂ CU OAMENII LEGII… nimeni nu va scrie despre asta – deși nu cred că există, nici măcar între hoți, cineva care să argumenteze că altfel stau lucrurile.

9. Nimeni nu va scrie despre NEBUNIA INDIVIDUALĂ ȘI COLECTIVĂ la care ne-a condamnat NEBUNIA INTERDICȚIILOR COLECTIVE prestată de acești corupți imbecili care ne conduc. Mi se mărturisesc zeci de oameni pe zi… îi citești și îi auzi și tu… sunt cu miile pe rețelele sociale: „Toți am luat-o razna! Suntem nesănătoși fizic, iar mental suntem varză! O să avem nevoie de luni de zile de normalitate ca să ne revenim măcar cum am fost, să tragem o linie și să vedem ce am înțeles din această experiență… numai că după perioada asta suntem temători cu toții că va urma o alta, și mai anormală”… nimeni nu va scrie detaliat, cu interviuri de la psihiatri specializați, pe un post de televiziune generalist și cu audiență maximă despre asta. Site-urile de nișă  ce mai au curajul să se strecoare ca niște spioni printre tranșeele inamice (până când sunt prinși și executați) precum  „CONCLUZII DURE ALE CERCETATORILOR AMERICANI: IZOLAREA BATRINILOR UCIDE” – dar acesta deja a ajuns un lucru ANORMAL… de Ziua mondială a libertății presei.
Pentru că nimeni și nimic n-a mai rămas sănătos și normal în țara asta.

10. Și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, comentariul (de pe un IP dinamic, mânca-ț-aș!…) pe care l-am aruncat la gunoi alaltă-seară… probabil pentru a-l publica aici, azi, de Ziua mondială a libertății presei”: „Valeriu, tu nu te gândești că te prind prin Arad? Și o muști rău de tot? Sugaciule (…) Lucian muistu ăsta a fost plătit să scrie lucrurile alea de un păduchios ce stă cu mama lui la 50 de ani ai lui, până mă enervez eu și îi dau un cuțit și am terminat tot, fraiere dacă vezi asta, să mor eu jur, că eu îți pun capăt zilelor!! Și tu Valeriu sugaciule cu știrea asta nu rezolvi nimic.”

***

Harta LIBERTĂȚII PRESEI PE MAPAMOND la sfîrșitul anului 2019

* „Libertatea presei înseamnă dreptul fiecărui cetățean suedez de a publica o chestiune scrisă, fără împiedicare prealabilă de către o autoritate publică sau un alt organism public, și de a nu fi urmărit penal ulterior, din cauza conținutului său, altfel decât în ​​fața unei instanțe legale.”

………………………………………………..

Articol asociat:

Ziua mondială a libertății presei ține trei zile… ca orice minune

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

 1. Filo-log fiind,am reușit să aflu că sunt cam trei secole de cînd, cineva a zis : „lasă, mă,n-au intrat zilele-n sac ”
  De-acum, ce-i care mai avem caprele acasă,putem spune răspicat
  …Totul e definitiv pierdut : „Zilele au intrat în sac”
  Cînd cel mai mare mieros-disimulant-cabotin (ando cu a mic) ajunge mâna dreaptă a cuplului-Covid.Cancerul.Aradului – Falcă &Cionca…nu mai există „va urma”
  … Gata.
  … „Zilele au intrat în sac”

Comentariile sunt închise.