vineri, decembrie 9, 2022

Start la noile programe de tip ,,Tomata” pentru cartofi și struguri de masă

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La fel ca în cazul programului ,,Tomata”, noile programe de sprijin pentru cartofi și pentru strugurii de masă sunt programe gândite de PSD pentru susținerea producătorilor români, pentru scăderea prețurilor la aceste produse și pentru limitarea importurilor.

„Noile programe răspund nevoilor pieței. În ultimul an cartofii au înregistrat cea mai mare scumpire, dintre produsele alimentare, iar viticultorii români se confruntă cu o concurență acerbă din partea importatorilor.

Schemele de ajutor de minimis pentru cartofi și pentru strugurii de masă sunt finanțate cu câte 3 milioane de euro fiecare. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar pentru cultivatorii de cartofi este de 200 euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața cultivată.

În cazul viticultorilor, valoarea sprijinului financiar este de 1200 euro/ha, iar plata se efectuează proporțional cu suprafața deținută. Valorificarea producției, în ambele cazuri, se face până la data de 29 noiembrie a anului de cerere.

Este important de precizat ca ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a alocat alte 50 de milioane de euro, prin noul Plan National Strategic, pentru construirea unor noi depozite de cartofi, pentru a se asigura că pe piață vor fi cartofi românești, sănătoși și ieftini, care să asigure consumul de la o producție la alta.”, afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news