NAȚIONAL

ZIUA POLIȚIEI – sărbătorită prin PROTESTE de stradă de către proprii funcționari! Vezi revendicările sindicaliștilor

 

Joi, 23 martie ora 10,00, se demarează campania de proteste planificată de către FSNPPC/SNPPC, în perioada 23-25 martie 2017, ca urmare a conflictului de muncă declanşat în relaţia cu Guvernul şi MAI, având ca principală cauză nesoluţionarea revendicărilor acestora, referitoare la: salarizarea precară şi discreţionară; neacordarea, în ultimii 7 ani, a unor drepturi financiare prevăzute de lege (premiu anual, prima de vacanţă, ajutoare la pensionare etc.); deficitul de personal; logistica învechită şi insuficientă ş.a.

COMUNICAT DE PRESĂ –  SNPPC ( Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne)

PROTESTĂM ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRII ŞI ABUZURILOR!

 Biroul Executiv Central reiterează apelul adresat membrilor noştri de sindicat, pensionarilor din cadrul MAI, precum şi celor interesaţi de soluţionarea revendicărilor FSNPPC (care au dreptul legal de a lua parte la un miting), să fie alături de noi, ÎN MOD PAŞNIC, la marele protest programat pentru data de 25 martie, atât în faţa MAI, cât şi în faţa Guvernului, conform calendarului stabilit (menţionăm că s-a raliat oficial, protestelor noastre, şi Sindicatul PRO LEX)!

În acest sens, trebuie să comunicaţi liderilor teritoriali ai SNPPC şi delegaţilor noştri sindicali intenţia de participare şi numărul de persoane, pentru a se putea închiria din timp mijloacele de transport şi a se pregăti întregul arsenal logistic adecvat unei asemenea situaţii (hrană, apă, bannere, vuvuzele, afişe etc.).

Reamintim faptul că, întregul set de revendicări formulate de noi se regăseşte în Programul de guvernare 2017-2020, Capitolul Afaceri Interne: ,,Guvernul va avea în vedere că realităţile majore care frânează obţinerea de rezultate mai bune în munca de poliţie sunt BAZA MATERIALĂ INSUFICIENTĂ ŞI NEAJUNSURILE ÎN PRIVINŢA DOTĂRII ŞI DREPTURILOR PERSONALULUI.”

Exact asta cerem şi noi, de aceea aşteptăm cu interes punerea în practică, de urgenţă, a prevederilor Programului de guvernare!

Nu mai putem tolera discriminarea şi abuzurile!

Calendar proteste:

Informaţii conexe

Sindicatul Naţional al Politiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I. (S.N.P.P.C.) s-a constituit la data de 21.12.2004 (Sentinţa civilă nr. 8468/21.12.2004 pronunţată de Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti).

S.N.P.P.C. este singurul sindicat al politiştilor şi personalului contractual, care participă la Colegiul de conducere al M.I.R.A, fiind consultat cu privire la emiterea tuturor ordinelor ministrului şi a dispoziţiilor celorlalţi manageri din instituţie.

În prezent structura S.N.P.P.C. cuprinde 69 de Birouri teritoriale în toate judeţele ţării şi Municipiul Bucureşti, având un număr de peste 55.000 de membri din totalul de circa 75.000 de politişti din structurile M.A.I, fiind cel mai mare sindicat din România.

 

Foto -Google

Sasha Romanov, 17 martie 2017 11:10