joi, iulie 7, 2022

A 7-a ediție a MARȘULUI PENTRU VIAȚĂ a adunat sute de ORTODOCȘI în municipiu și în 10 localități mari din Arad [FOTO]

 

Aproximativ 350 de persoane au participat, sâmbătă, în municipiu, la „Marşul pentru Viaţă şi împotriva avorturilor”, care s-a desfășurat sub sloganul: „O lume pentru viaţă”, fiind organizat de către Asociaţiile Filantropia şi Ikon şi susținut de către Arhiepiscopia Aradului.

Oamenii s-au adunat cu copii de toate vârstele în Parcul „Avram Iancu” din spatele Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, unde a avut loc un spectacol, iar apoi au mers pe Bulevardul Revoluţiei până la Secţia de Obstretică Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde s-au rugat. De la Matern, participanţii la marş au mers la Catedrala Ortodoxă de la Podgoria, unde, din nou s-au rugat, acesta fiind și punctul final al marșului care a ținut aproximativ două ore.

Marşul pentru viață  a ajuns la cea de-a șaptea ediţie, este organizat de către Asociaţia Filantropia şi Asociaţia Ikon şi beneficiază de binecuvântarea Arhiepiscopiei Aradului.

Oamenii au avut la ei pancarte cu mesaje împotriva avorturilor şi pentru susținerea familiei şi vieții. „Viața este primul şi cel mai important drept al omului”, “„Îți mulțumesc mamă”, „Bărbații adevărați sunt şi tați adevărați”, „Bărbații adevărați aleg viața”, „Pentru viaţă, pentru femei, pentru familie”, „Porunca a şaptea: să nu ucizi”, „Regret că am făcut avort”, „Avortul ucide” sau „Ajută mama și copilul” au fost câteva din mesaje.

Pe lângă marşul din municipiul Arad, au mai avut loc marşuri în cele 8 oraşe din judeţ: Chişineu Criş, Curtici, Ineu, Lipova, Pecica, Pâncota, Sântana, Sebiş – şi în comunele Gurahonţ şi Săvârşin.

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news