POLITICE

A dat și Sergiu Vlad o pedală la bunăstarea colectivă: a ieftinit amenda pentru bicicliști de la 1.160 de lei maxim, la 725 de lei

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Au fost reduse sancțiunile pentru bicicliști

Proiectul deputatului USR Sergiu Cosmin Vlad a fost adoptat astăzi de Parlament, iar bicicliștii vor fi sancționați mai blând, pe măsura pericolului social al faptei.

Parlamentarul arădean a depus încă de acum trei ani un proiect de modificare a legislației care reglementează circulația rutieră, proiect care prevedea diminuarea amenzilor acordate bicicliștilor. Acestea erau încadrate în clasa a treia de sancțiuni, cu valori foarte mari, disproporționate față de pericolul social al celor care folosesc bicicleta.

„În loc de amenzi cuprinse intre 870 lei si 1.160 lei, nivel considerat drept exagerat chiar si de catre politisti, Codul rutier va prevede pentru nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor amenzi cuprinse intre 580 lei si 725 lei.Concret, proiectul de lege modifica art. 100 si 101 alin. (1) din ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice astfel incat nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor sa nu mai fie sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni (6-8 puncte-amenda), ci cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni (4-5 puncte-amenda)”, conform documentului.

 

Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR: „Dintotdeauna am fost atent la ceea ce înseamnă mobilitate și viață sănătoasă, iar bicicleta reprezintă o soluție care a fost validată peste tot în lume. Totodată, sunt numeroase persoanele pentru care bicicleta este o necesitate, un mijloc de transport ieftin.

La aceștia m-am gândit atunci când am sesizat că amenzile acordate bicicliștilor sunt uriașe. Proiectul a fost pentru mine o încercare de a aduce situația la normal și sunt foarte bucuros de reușită.

A fost în același timp o luptă de anduranță, care a durat mult prea mult, ceea ce dovedește că avem nevoie de o schimbare majoră în politică. Pentru toți bunicii care au fost sancționați cu sume care le depășeau poate pensia, pentru toți cei ignorați, am să continui ceea ce fac în politică, alături de colegii mei.”

Biroul de presă al USR Arad

Critic Arad, 28 noiembrie 2019 11:25

Amenzi-biciclete-3

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/criticar/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783