luni, iunie 27, 2022

A fost ZIUA ASISTENȚEI SOCIALE – iar palatul de sticlă al Consiliului Județean Arad a fost „invadat” de oameni și omuleți dintr-un univers pe care greu îl prinzi în poze [GALERIE FOTO]

 

Asistenții și asistații social din Arad au invadat luni dimineața palatul de sticlă al Consiliului Județean Arad – și când zicem „invazie” nu exagerăm excesiv… să tot fi fost vreo 1000 de oameni în sala mare, pe holuri și pe platou („N-am mai văzut atâția niciodată!” – a confirmat chiar unul dintre portarii instituției).
Oameni cărora toată lumea le face poze tot timpul amestecați cu omuleți cărora nimeni nu le face poze niciodată. E greu să le faci poze omuleților sistați social – atât din punct de vedere moral și legal, cât și din punct de vedere axiologic. Ca să le faci poze la omuleții asistați social trebuie să fii ca și ei (adică aproape sfânt), să ai legea de partea ta (adică aproape judecător) și să ai o valoare (adică să fii aproape Ciprian Hord). Pe lângă asta, contextul în care pozezi un omuleț asistat social trebuie să fie pozitiv – altfel ești zdreanță, nu ziarist. Cum puțini oameni îndeplinesc asemenea condiții și puține lucruri se întâmplă în context pozitiv – vezi puține asemenea poze – așa că atunci când prinzi prilejul, nu-l rata… că s-ar putea să nu te mai întâlnești cu așa ceva în viața ta.
Pe lângă omuleții cărora nimeni nu le face poze aproape niciodată, au fost prezenți la „invazie” și oameni cărora toată lumea le face poze tot timpul (de fapt, ei au condus-o… dar asta nu contează în contextul de față) – așa că avem o galerie a întregului „univers social cu probleme” – iar când zicem „probleme” – chiar despre PROBLEME vorbim aici.
Am pozat ca „japonezii”… tot ce-am prins.
A fost Ziua Asistenței Sociale.

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Ziua Mondială a Asistenței Sociale, un eveniment promovat de către Națiunile Unite și de către Federația Internațională a Asistenților Sociali, a fost marcată astăzi de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad prin organizarea unui eveniment dedicat special acestei zile la sediul Consiliului Județean Arad, în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”.

Evenimentul a fost deschis prin alocuțiuni ale oficialităților locale, vicepreședintele CJA, Claudia Boghicevici, Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad, prof.univ.dr. Codruţa Stoica-prorector UAV Arad și prof.univ.dr. Cristian Bențe-prorector UVVG Arad.

Ziua a debutat cu Ora de asistență socială, o lecție deschisă susținută de cadre universitare și studenți de la cele două universități arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, specialiști din domeniul asistenței sociale din mai multe instituții publice, elevi și voluntari. În holul Consiliului Județean a fost organizat un mic atelier de pictură și modelaj pentru copiii și tinerii ocrotiți în sistem , dar și o expoziție foto cu instantanee expresiv surprinse, din viața beneficiarilor DGASPC Arad.

Momentul culminant l-a reprezentat flashmob-ul de pe platoul din fața Consiliului Județean Arad, ocazie cu care a fost realizat un soare format din oameni – beneficiari, studenți, elevi și asistenți sociali. Mesajul transmis se dorește a fi un apel la solidaritate, responsabilitate și implicare socială. Soarele semnifică importanța asistenței sociale în viața beneficiarilor și a comunității.

Cunoscuta interpretă Claudia Iuga a susținut un scurt moment artistic încântând numeroasa audiență.

„Prin evenimentul de astăzi dorim să atragem atenția tuturor asupra importanței asistenților sociali care își aduc zi de zi contribuția la dezvoltarea comunității și la susținerea grupurilor vulnerabile social. Ziua asistenței sociale este în fiecare zi, fiind necesar să atragem atenția asupra nevoii de investiție în serviciile sociale și implicării adecvate a asistenților sociali în dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale”, declară Erika Stark, director general DGASPC Arad.

 

Cu deosebită consideraţie, Director general, Erika Stark
Responsabil relații mass-media, Diana Vogel

 

 

Ultimele Știri

Related news