SPORTURI

Academia UTA, vicecampioana Ligii Elitelor U17

La Mogoșoaia a avut loc finala Ligii Elitelor U17, dintre Academia UTA și Viitorul Constanța. UTA a pierdut partida cu scorul de 1-5, adjudecându-și totuși titlul de vicecampioană a României.

În prima repriză, juniorii arădeni au preferat o așezare defensivă, încercând să înțepe pe contraatac. Viitorul a avut mai mult posesia, dar fazele clare de gol au lipsit, majoritatea șuturilor fiind în afara spațiului porții lui Blaga. UTA a încercat să răspundă timid prin acțiunile lui Pop sau Mihai. Când mai erau trei minute până la pauză Viitorul deschide scorul după un șut frumos în diagonală, din careul mare.

Nici bine nu începe repriza secundă și adversarii UTA-ei dezvoltă o acțiune pe dreapta, centrarea este deviată în mijlocul careului, de unde Bujor face 0-2. Apărarea nu a fost punctul forte azi, iar 20 de minute mai târziu se face 0-3, după o lipsă de reacție în lanț. Juniorii de la malul mării fac 0-4 în minutul 70, în urma unui autogol. Pășcălău, intrat la pauză, face 1-4 cu un șut plasat din careu, după ce a driblat doi adversari. În minutele de prelungire ale partidei, Viitorul duce scorul la 1-5, după ce în primă fază Blaga a reușit să respingă din poziție de unu la unu cu atacantul constănțean.

UTA U17: Blaga – Sarkozi, Pele, Roșu, Codrea, Șerengău, Bulza, Pop, Mihai, Popa, Nagy.

Au mai jucat: Botoroagă, Lingurar, Boiț, Pășcălău. Rezerve: Malița, Bocancea, Manoilă, Opriș, Varga.

A marcat: Pășcălău.

Antrenori: Dinu Donca, Adi Ungur, Ștefan Boroș.

Cosmin Gherman, 15 iunie 2021 8:16