[ACTUALIZARE 20] Interviul lui Florin Vesa din pușcărie pune „lumini de Oscar” pe TÂLHĂRIA POLIȚISTĂ de la Pâncota!

vesa florin - după gratii
Distribuie:

În complexa și doar pe jumătate rezolvata ecuație infracțională de la Pâncota, dacă o privim dintr-un unghi anatomic, Vesa Florin reprezintă doar mâinile și picioarele… „părțile comandate” ale corpului…CAPUL RĂUTĂȚILOR fiind, evident, notoriul și încă periculosul, așa încarcerat cum e, Marius Covaci. Fostul agent de la Poliția Orașului Pâncota a dat o nouă dimensiune definiției de infracționalitate – totalitatea infracțiunilor săvârșite pe un anumit teritoriu într-o anumită perioadă de timp – comițându-le pe toate deodată chiar pe raza orașului pe care avea ca sarcină și plată de la stat să-l curețe de ele.
„Nu s-a mai născut așa ceva pe aici!” – întrebați pe oricine de-acolo.


Acest caz nu s-a încheiat… abia de și-a consumat primele două serii

Ar fi și nedrept, și oarecum forțat să se-ncheie – după cum puteți viziona în minunatul interviu… căci este FABULOASĂ mărturisirea lui Flavius Vesa din pușcăria „Popa Șapcă” publicată pe YouTube în urmă cu patru zile de postul regional Tele Europa Nova Timisoara în cadrul emisiunii  DUPĂ GRATII realizată de jurnalista Diana Mihai.

SINOPSIS: Un gălățean alunecos, violent, vicios… un fel de „șaorma cu de toate pă penale” aciuat în Arad din cine știe ce manevră a destinului care parcă pentru o carieră de infractor meschin i-a fost trasat, vorbește, mimând sinceritatea, deschis și aproape detașat, despre tâlhăria comisă în noaptea de 21 spre 22 noiembrie, 2020 (descrisă de noi, episod cu episod, aproape de când s-a plănuit, în foiletonul acesta care, iată, a ajuns la episodul 20), detaliind cu informații de background activitatea infracțională a sa și a tovarășilor săi de faptă.

„Eu, din 2018, de când am ieșit din pușcărie (după doi ani de executare a unei sentințe tot pentru tâlhărie), n-am mai comis nicio infracțiune. Nici fapta asta n-o comiteam dacă nu era Poliția implicată!”

– este pasajul-cheie al poveștii de „Netflix-series” pe care, din capul lor, nici Tarantino cu Rodriguez nu cred c-o pot regiza la fidelitatea cu care a fost comisă. Avem desfășurătorul unui scenariu care necesită regizor supercalificat în domeniu sau un geniu nativ – o lucrare  la care, dacă era după Marius Covaci (la acel moment, șeful Biroului de Cercetări Penale al orașului – dar înainte de toate „sensei la negru”, „pește”, traficant de țigări și tâlhar amator), participa TOATĂ POLIȚIA PÂNCOTA și nu numai!

https://youtu.be/at74R40a8SE?t=1218


Cum au salvat găinile o comoară de 2 milioane de euro

e, de asemenea, un titlu care poate bate cărțile cu pirații copilăriei noastre. „Au început găinile să facă mai rău ca o alarmă!”povestește Vesa – și zi tu, Hollywood-ule, că n-ai vrea să vezi înregistrarea, cu sonor, a scenei cu găinile din ușa beciului casei care urmează după liniștirea aplombului pechinezului (minutul 12+) întru căutarea seifului cu două milioane de euro din pivniță.
Sau secvența în care polițistului Țicală îi sună telefonul în timpul „ședinței de împărțire a banilor”, fiind chemat de la serviciu să ancheteze tâlhăria la care tocmai participase. Se duce, vede dezastrul pe care l-a provocat Vesa câtă vreme stătea el „de șase” și i se face rău („copil sensibil, onorată instanță”). Asta în timp ce colegii săi știau tot ce se petrecuse și încercau din răsputeri să ascundă tot ce îi incrimina.

4 luni au reușit… până ce Vesa și-a cheltuit partea sa de 100.000 de euro făcând turul țării la păcănele. Tocmai la Brăila l-au prins…

Ar face toți banii biletul la filmul ăsta… pe care cel mai mișto ar fi să-l facă un ungur (de dragul obiectivității – un român s-ar lăsa corupt… un neamț n-ar înțelege nimic, cu sârbii suntem certați, un francez ar da-o-n poezie, un spaniol ar fugi, un englez te-ar refuza politicos și n-o să găsești niciun american care să știe unde-i Pâncota și de ce).

Iar ce ascunde Vesa și ce se află în spatele ieșirii sale pe un post public de televiziune, via YouTube e, încă, și mai interesant!

Niște mici d.p.d.v. amendamente care abat de la realitate explicația ieșirii lui Vesa pe post,  se cer, totuși, în exercițiul ăsta de admirație a emisiunii (fabulos vine de la fabulă – și orice fabulă, dar mai ales fabula-mamă, care conține personaje din lumea animală, are partea ei de fabulație.)
Vesa n-a ieșit pe post pătruns de Postul Crăciunului, că s-a pocăit, de „dragul aflării adevărului”, ca să-și ușureze sufletul sau alte misticisme de sezon, ci din două mari motive (destul de prostuț) ascunse:

  1. ca să încerce să cimenteze că din pivniță n-a dispărut seiful cu valori de 2 milioane de euro;
  2. ca să i se mai reducă din pedeapsă, având în vedere noile politici de administrare a penitenciarelor românești.

Vom detalia ideile astea în actualizarea următoare… că dacă interviul lui Vesa din pușcărie se încadrează (forțat, dar în limite) la „subiecte de post”, ce ascunde interviul lui Vesa… nici vorbă!
Doar dacă am vorbi despre vreo REVOLUȚIE… dar nu-i cazul.


[ACTUALIZARE 19] (6 aprilie, 2022) SENTINȚE DEFINITIVE pentru TÂLHARII CU EPOLEȚI de la Pâncota. Condamnările nu vor mulțumi niciuna dintre părți – dar măcar nu sunt atât de ridicole ca și cele pronunțate de prima Instanță

talhari pancota1


A sosit multașteptata sentință în dezgustătorul dosar care-i privește pe polițiștii tâlhari de la Pâcncota… dar lumea – cel puțin covârșitoarea ei majoritate, dintre cei care cunosc fapta și ce stă în spatele ei – nu va fi mulțumită de ea, chiar dacă pedepsele din Tribunal sunt mai mari.

5 ani de închisoare și-au luat golanul boschetar Vesa și tâlharul cu epoleți Covaci,

câte 3 ani „bighidiul improvizat” Țicală – tot fost polițist și el – și Toadere Dragoş… alt bighidiu prost – după ce au scăpat (cine i-a salvat de asta, rămâne să discutăm cu următorul prilej) de încadrarea de „Inițiere / constituire / de GRUP ORGANIZAT, rămânând doar cu acuzațiile dovedite de tâlhărie calificată și complicitate la această faptă.

Cei trei, a decis Instanța Tribunalului Arad, vor trebui să plătească părții vătămate cei 160.000 de euro – cât s-a putit dovedi că a fost prejudiciului rezultat în urma spargerii de la sfârșitul lunii noiembrie, 2020.


Iată SOLUȚIA, așa cum este publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată:

Tip solutie: Schimbat total sau în parte

Solutia pe scurt: În baza art. 415 C.p.p. ia act de retragerea apelului declarat de inculpatul Vesa Flavius Florin, împotriva sentinţei penale nr. 6 din data de 27.01.2022 pronunţată de Judecătoria Ineu în dosarul nr. 951/246/2021*.

În baza art. 421 pct.1 lit.b C.p.p. respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Toadere Dragoş Sebastian, Ţicală Denis Alexandru şi Covaci Marius Petru împotriva sentinţei penale nr. 6 din data de 27.01.2022 pronunţată de Judecătoria Ineu în dosarul nr. 951/246/2021*.
În baza art. 421 pct.2 lit.a C.p.p. admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu şi părţile civile Bernardin Ecaterina şi Bernardin Andrei Roland împotriva aceleiaşi sentinţe.

Desfiinţează sentinţa penală apelată şi rejudecând :

  • În baza art. 233, Cod penal art. 234 alin. 1 lit. c), d) şi f) Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal şi art. 43 al.5 cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal şi cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Vesa Flavius-Florin, la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, în regim de detenţie.
  • În baza art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 233 Cod penal, art. 234 alin. 1, lit. c), d) şi f) Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal şi cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Ţicală Denis-Alexandru-Nicolae, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată, în regim de detenţie.
  • În baza art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 233 Cod penal, art. 234 alin. 1, lit. c), d) şi f) Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, şi cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Toadere Dragoş-Sebastian-Florin, la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată, în regim de detenţi
  • În baza art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 233 Cod penal, art. 234 alin. 1, lit. c), d) şi f) Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, şi cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul Covaci Marius-Petru, la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată, în regim de detenţie.
  • În baza art. 397 Cod procedură penală raportat la art. 25 Cod procedură penală cu referire la art. 1349, 2223 Cod civil admite în parte acţiunea civilă faţă de părţile civile Bernardin Ecaterina şi Bernardin Andrei-Roland şi obligă inculpaţii Vesa Flavius Florin, Ţicală Denis-Alexandru-Nicolae, Toadere Dragoş-Sebastian-Florin şi Covaci Marius-Petru, în solidar, la plata sumei de 160.000 EURO sau echivalentul în lei din ziua plăţii la cursul BNR reprezentând prejudiciul material către partea civilă Bernardin Andrei-Roland.
  • Înlătură dispoziţia privind obligarea inculpaţilor Vesa Flavius Florin, Ţicală Denis-Alexandru-Nicolae, Toadere Dragoş-Sebastian-Florin şi Covaci Marius-Petru, în solidar, la plata sumei de 160.000 EURO reprezentând prejudiciul material către partea civilă Bernardin Ecaterina.
  • Menţine celelalte prevederi ale sentinţei penale apelate. În baza art.424 alin.2 C.p.p. raportat la art.241 alin.1 lit.c C.p.p. constată încetarea de drept a măsurii preventive a arestării preventive luată faţă de inculpaţii Vesa Flavius Florin, Toadere Dragoş Sebastian, Ţicală Denis Alexandru şi Covaci Marius Petru la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
  • În baza art.424 alin.4 C.p.p. rap. la art.72 alin.1 C.p. deduce din pedepsele aplicate inculpaţilor Vesa Flavius Florin, Toadere Dragoş Sebastian, Ţicală Denis Alexandru şi Covaci Marius Petru durata arestului preventiv de la 27.01.2022 la zi.
  • În baza art. 275 al. 2 C.p.p. obligă pe inculpaţii apelanţi la plata sumei de 300 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art.275 alin.6 C.p.p. dispune plata sumei de 1736 lei reprezentând onorariu avocat din oficiu pentru inculpatul Vesa Flavius Florin din contul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş.

Definitivă. Pronunţată la data de 06.04.2022 prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor, persoanei vătămate şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  352/2022  06.04.2022


[ACTUALIZARE 18] (2 februarie, 2022) RECHIZITORIUL POLIȚIȘTILOR-TÂLHARI DE LA PÂNCOTA – un act din care DUHNEȘTE CORUPȚIA din interiorul POLIȚIEI și JUSTIȚIEI locale. Interviu cu avocatul părții vătămate, fostul JUDECĂTOR de cauze penale Teodor DASCĂL

A trebuit să recurgem la trucuri de școală veche... să provocăm „pe față” partea vătămată să stea de vorbă cu noi despre acest oribil caz (nu personal… știm ce dificil e să te întâlnești cu noi: prin avocat, la sediul său, cu actele în față – așa cum se procedează oriunde în lumea bună), să punem ochii pe RECHIZITORIUL pe care l-am blamat vreme de luni de zile… în fine – asta este: mai bine la timpul lui decât prea devreme.

Actul final de trimitere în judecată a tâlharilor de la Pâncota nu e printre cele mai bune pe care le-am văzut, dar nici slab nu e și nu merită niciun vot de blam

E un document cinstit, cu fapta povestită pe scurt și destul de bine argumentat încât orice instanță cinstită de pe planeta asta să dea o sentință… în niciun caz atât de ridicolă ca și cea de la Judecătoria Ineu.
Să-l lecturăm, comentând într-o frază-două, pagină cu pagină.
1. Despre cine și despre ce vorbim:

r1

2. Ce-au făcut ăștia? Partea I – Cum a luat, în sediul Poliției Pâncota și pe terenul fotbal, COVACI MARIUS INIȚIATIVA de a TÂLHĂRI ÎNTR-UN GRUP ORGANIZAT format din prieteni din copilărie o femeie în vârstă despre care primise pontul că avea în casă un seif cu 2 milioane de euro, cum și-a făcut planurile și cum și-au împărțit sarcinile: 

r2

3. Cum i-a prezentat polițistul Țicală lui Vesa, din Dusterul Poliției, traseul infracțiunii desenat de Covaci, cum au închiriat mașini cu care să execute operațiunea, cum și-au cumpărat din Pecica telefoane cu cartele prepaid, și, de la Dedeman, combinezoane de protecție, mănuși, burghie, pelerine de ploaie, freză cu vidia, o carotă bi-metal… 

r3

(ca-ntr-un film pe care l-ai mai văzut de 100 de ori, dar nu cu așa dobitoci…)

4. Aflăm că polițistul Țicală fuma KENT, așa că a lăsat probe criminalistice, că erau „trei pe-o mască” și, mai ales, cât de prost hoț e, de fapt, recidivistul Vesa… 

r4

5. Cum s-au împărțit banii din Dusterul Poliției, cum afla Covaci de cine sunt urmăriți în timpul anchetei penale și cum îi informa pe cei urmăriți 

r5

6.Câți martori au audiat și câte probe au adunat anchetatorii:

r6

7. Fapta lui Vesa d.p.d.v. strict juridic:

r7

8. Cum, în sfârșit, infracțiunea a putut fi probată în fața „exigenței-sale Justiția de la Ineu” și, la 5 luni de la comiterea faptei, tâlharii au fost reținuți și arestați

r8

9.Chestii tehnice, dar obligatorii

r9

10. Justificarea faptului că, din aprilie 2021, cei patru au fost (și sunt) ținuți în stare de arest:

r10

11. ĂSTA PERICOL PUBLIC în general și PENTRU POLIȚIE în special: PLANIFICATORUL Marius Covaci își asigura tovarășii „că dosarul penal înregistrat după comiterea faptei va rămâne la Poliția Orașului Pâncota și se va ocupa personal de anchetă, asigurându-i că va rămâne cu autor necunoscut”!

r11

12. Câți „bani împrăștiați” au reușit anchetatorii să numere din cele 2 milioane care (probabil că) au fost în seif și cum a scăpat Denis Busta „la mustață”

r12

13. În arest…

r13

14…. și, până aici, bună treabă!

r14

Notă: Conform legilor în vigoare, RECHIZITORIUL (documentul final al cercetărilor penale / actul oficial prin care procurorul deschide acțiunea penală împotriva infractorului și dispune trimiterea lui în judecată) este un DOCUMENT PUBLIC (desigur, cu respectarea GDPR) din momentul în care ajunge pe fondul instanței.


Iar acum, după ce știm exact ce și cum s-a întâmplat, încercați să găsiți o argumentație NORMALĂ, MORALĂ (că de „PORTIȚE LEGALE” e plină jungla)

la ridicola sentință pronunțată de Judecătoria Ineu… „cel mai mic cuantum de pedeapsă care se poate da în cazul unei tâlhării… ca și, să zicem, dacă împingi un om în tramvai și îi smulgi telefonul” – vorba avocatului apărării, care ne-a acordat un interviu exact pe această temă.

Avocatul și profesorul Teodor Dascăl, care reprezintă în instanță partea vătămată, este magistrat pensionar după o carieră în care a judecat multe procese…

chiar mai răsunătoare decât acesta (Cazul „Împăratul” – de exemplu), a dat mii de sentințe – și nu știm pe nimeni, în Aradul ăsta, mai calificat decât el în a comenta o sentință.

theodor dascal

Discutăm, deci, cu un om care are o EXPERIENȚĂ DE O VIAȚĂ ÎN ELITA SISTEMULUI JUDICIAR

– Ce hotărâre e asta, domnule… fost magistrat de cauze penale?

„Este cel puțin stranie hotărârea instanței de a aplica pentru inculpați pedepse minime sau orientate spre minim, respectiv câte 2 ani închisoare pentru Toadere Dragoș Sebastian Florin și Țicală Denis Alexandru Nicolae, 2 ani și 3 luni închisoare pentru Covaci Marius Petru și 3 ani închisoare pentru Vesa Flavius Florin, cu mențiunea că primii trei inculpați au comis infracţiunea în calitate de complici, iar ultimul în calitate de autor.
Deşi nu cunoaştem motivele care au determinat judecătorul să aplice pedepse cu o durată atât de mică, hotărârea nefiindu-ne încă comunicată, apreciem că pedepsele au fost greşit individualizate, impunându-se, aşa cum am solicitat şi cu ocazia dezbaterilor, aplicarea unor pedepse la maximul special sau măcar orientate spre acest maxim. De menţionat că pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de tâlhărie calificată săvârşită de inculpaţi este de la 3 la 10 ani închisoare, aceștia beneficiind de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă ca efect a recunoaşterii comiterii în modalitatea descrisă prin rechizitoriu, caz în care pentru inculpații Toadere, Țicală și Covaci minimul special a devenit de 2 ani, pedeapsă ce a şi fost aplicată primilor doi inculpaţi, inculpatul Covaci primind un „supliment” de trei luni, explicaţia acestui tratament juridic urmând să o aflăm după motivarea sentinţei; pentru inculpatul Vesa, recidivist, minimul special este de trei ani, după aplicarea dispoziţiilor privind sancţionarea recidivei post-executorii, formă a recidivei existentă în privinţa acestui inculpat, şi acest inculpat fiind sancţionat cu pedeapsa legală minimă.”

– Oamenii ăștia, cel puțin în opinia noastră și a 99% dintre pâncotanii cu care am discutat, sunt cele mai mari pericole publice pe care le-am putea indica noi dacă ar fi să facem un TOP 10 pe județul Arad…

„Credem, şi avem convingerea că este aşa, că pedepsele aplicate nu reflectă corect pericolul social al faptei săvârşite, fapta fiind comisă cu premeditare, pe timp de noapte, de către persoane mascate şi prin violare de domiciliu, în condiţiile existenţei circumstanţei agravante legale a comiterii faptei de mai mult de trei persoane împreună prev. de art. 77 lit. a Cod penal, agravantă care ar fi permis instanţei să sporească maximul special al pedepsei cu 2 ani închisoare, sporul fiind facultativ; în concret, instanţa putea aplica inculpaţilor Toadere, Țicală și Covaci orice pedeapsă de la 2 la 8 ani şi 8 luni închisoare, iar inculpatului Vesa, datorită recidivei, orice pedeapsă de la 3 la 13 ani închisoare.

De neînţeles este pedeapsa aplicată inculpatului Vesa, recidivist, primul termen al recidivei fiind reprezentat tot de o pedeapsă de 3 ani închisoare, aplicată tot pentru o infracţiune de tâlhărie calificată, recidiva fiind una omogenă, situaţie în care inculpatul a fost „recompensat” cu o pedeapsă similară cu pedeapsa ce i-a fost aplicată pe timpul în care inculpatul nu avea statutul de recidivist, situaţia existentă fiind una sui generis, tocmai datorită egalităţii de tratament juridic.

Apoi, potrivit celor reţinute de către instanţă, inculpaţii au sustras din locuinţa părţilor civile suma de 320.000 euro, sumă pe care aceştia au fost obligaţi să o plătească părţilor civile. Ne punem întrebarea, credem justificată, care ar fi fost pedeapsele ce s-ar fi aplicat dacă inculpații ar fi sustras din locuinţa părţilor civile, să presupunem, 200 lei? Întrebarea este, evident, retorică, fiind de ordinul evidenţei că pedepsele au fost greșit individualizate, raportat şi la cuantumul pagubei cauzate, clemența de care a dat dovadă instanța nefiind justificată.”

– Credeţi că procurorul va declara apel împotriva sentinţei?

„Cred că este imposibil sau foarte greu de crezut că procurorul nu va declara apel, având în vedere durata pedepselor aplicate, până la expirarea termenului de apel mai râmânând câteva zile în care sperăm că și procurorul va declara apel.”


[ACTUALIZARE 17] (29 ianuarie, 2022) PÂNCOTA FIERBE DE INDIGNARE după RIDICOLELE PEDEPSE aplicate de Judecătoria Ineu celor mai periculoși TÂLHARI care au SPERIAT ZONA, în ultimul secol!

Până luni, 7 februarie, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu mai are dreptul să depună apel la sentința absolut penibilă… degradantă pentru orice magistrat din lumea asta – fie el și dintr-o țară ultracoruptă, mai coruptă chiar și decât România – pronunțată în data de 27.01.2022 de Judecăria Ineu… așa încât mai așteptăm puțin până la a face publice informațiile pe care le-am cules de pe surse vizavi de istoricul,  intențiile și intersele acestuia privind acest dosar oribil întocmit.

„Unde e GRUPUL organizat? Unde sunt  privarea de libertate, distrugerea de bunuri în acest dosar?” – 

ne întreabă cititorii pe noi… că pe cine naiba să-ntrebe?! Pe cine știți voi că știe, poate și vrea să răspundă, dintre instituțiile de stat, ONG sau entități private la asemenea întrebări – la rigoare, cele mai pertinete care se pot pune în circumstanțele date.

Citind sutele de cometrarii de pe conturi reale publicate pe grupurile de facebook de pâncotani, ineuani, arădeni în general, români din toată țara și din diaspora, nu veți găsi UNUL MĂCAR care să zică „ceva de bine” despre sentința asta – numai înjurături, blesteme și flit „justiției”, amărăciune, dezgust și pesimism… facem noi un rezumat al OPINIEI GENERALE pentru cei care n-au timp de dat clickuri ore întregi:

Cum să fii polițist, să-ți formezi o gașcă de tâlhari cu care să ataci oameni, să sechestrezi, să torturezi o femeie bătrână vreme de o jumătate de zi, să-i tai seiful cu flexul, să-i furi o sumă imensă de bani și bijuteriile familiei, după care să împarți prada și să o convertești în  mașini de lux furate și șpagă la autorități – iar o instanță să te condamne la 2 ani și ceva de pușcărie pentru asta… din care o jumătate deja executați?!
În ce țară, în ce regim corupt s-a mai întâmplat așa ceva?!

Culmea e că Țicală și Covaci (polițiștii din cauză) au depus apel, cerându-se acasă…

firesc e că li s-a respins , așa că încă sunt la pușcărie… probabil că nu se mai bat (i-o fi împăcat pedeapsa) și nici nu se mai toarnă reciproc (că n-au cui)…

talhari pancota 1

Și, desigur, partea vătmată a atacat imediat sentința cu APEL… iar familia Bernardin nu e „fitecine” în Pâncota… să zicem că de acolo ar putea veni „salvarea” acestui caz – și ne folosim de această actualizare pentru a provoca partea vătămată la un dialog cu presa (nu neapărat cu noi… cu cine alege… dar noi credem că ar fi bine să iasă public cu o poziție  până ce nu emigrează toți procurorii, cu dosare cu tot).


[ACTUALIZARE 16] (27 ianuarie, 2022) Condamnări PENIBILE pronunțate de Judecătoria Ineu împotriva POLIȚIȘTILOR-TÂLHARI de la Pâncota: câte 2-3 ani / infractor!

judecatoria ineu

Magistratul-judecător de la Judecătoria Ineu, desemnat în cauza privind tâlhăria calificată, premeditată și violentă, comisă de doi polițiști din Pâncota (Covaci Marius și Țicală Denis) și doi boschetari (Vesa Flavius și Dragoș Toadere) împotriva unei bătrâne fără apărare la finele lunii noiembrie, 2020, a pronunțat sentințe cu închisoarea de un cuantum efectiv penibil… ca pentru niște hoți de găini care au furat de foame.
Momentan ne abținem de la restul comentariilor care aproape că țâșnesc din fiecare propoziție, dar vom reveni cu concluzii după ce… ne revenim, așteptând cu interes soluția Tribunalului Arad la recursul procurorilor (în caz că aceștia îl vor depune în termen de 10 zile).


Soluția instanței de fond a Judecătoriei Ineu, așa cu apare pe Portalul Instanțelor de Judecată

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Soluia pe scurt:

I.1. În baza art. 233, Cod penal art. 234 alin. 1 lit. c), d) şi f) Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal şi art. 43 al.5 cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal şi cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul VESA FLAVIUS-FLORIN, în prezent deţinut în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, în regim de detenţie. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 3 ani. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 65 al.1 cod penal cu aplicarea art. 66 al.1. lit. a), b) Cod penal.

I.2. În baza art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 233 Cod penal, art. 234 alin. 1, lit. c), d) şi f) Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal şi cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul ȚICALĂ DENIS-ALEXANDRU-NICOLAE, în prezent deţinut în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, în regim de detenţie. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 65 al.1 cod penal cu aplicarea art. 66 al.1. lit. a), b) Cod penal.

I.3. În baza art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 233 Cod penal, art. 234 alin. 1, lit. c), d) şi f) Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, şi cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul TOADERE DRAGOȘ-SEBASTIAN-FLORIN, în prezent deţinut în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, în regim de detenţie. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 65 al.1 cod penal cu aplicarea art. 66 al.1. lit. a), b) Cod penal.

I.4. În baza art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 233 Cod penal, art. 234 alin. 1, lit. c), d) şi f) Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, şi cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul COVACI MARIUS-PETRU, în prezent deţinut în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, în regim de detenţie. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b Cod penal, respectiv dreptul a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 65 al.1 cod penal cu aplicarea art. 66 al.1. lit. a), b) Cod penal.

II. În baza art. 404 alin. 4 Cod procedură penală raportat la art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce din durata pedepsei închisorii aplicate prin prezenta inculpaţilor:

– inculpatului VESA FLAVIUS FLORIN durata reţinerii şi a arestului preventiv din data de 05.03.2021, la zi.

– inculpatului ȚICALĂ DENIS-ALEXANDRU-NICOLAE durata reţinerii din data de 05.03.2021 ora 01:00, până la data de 06.03.2021 ora 01:00 şi a arestului preventiv din data de 12.03.2021, la zi.

– inculpatului TOADERE DRAGO?-SEBASTIAN-FLORIN durata reţinerii din data de 05.03.2021 ora 01:00, până la data de 06.03.2021 ora 01:00 şi a arestului preventiv din data de 12.03.2021, la zi.

– inculpatului COVACI MARIUS-PETRU durata reţinerii şi a arestului preventiv din data de 05.04.2021, la zi.

III. În baza art. 399 alin. 1 Cod procedură penală cu art. 208 Cod procedură penală, menţine măsura arestării preventive cu privire la inculpaţi conform Încheierii de şedinţă din data 28.12.2021 pronunţată de Judecătoria Ineu în dosarul nr. 951/246/2021*/a5.

IV. În baza art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare (S.N.D.G) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţii Vesa Flavius Florin, Țicală Denis-Alexandru-Nicolae, Toadere Dragoș-Sebastian-Florin şi Covaci Marius-Petru, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, în vederea introducerii profilului genetic în S.N.D.G. În baza art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008 inculpaţii Vesa Flavius Florin, ?icală Denis-Alexandru-Nicolae, Toadere Dragoș-Sebastian-Florin şi Covaci Marius-Petru, vor fi informaţi că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G a profilului genetic.

V. Menţine a măsurilor asigurătorii care au fost dispuse faţă de inculpaţii Ţicală Denis-Alexandru-Nicolae, Toadere Dragoș-Sebastian-Florin şi Covaci Marius-Petru.

VI. În baza art. 397 Cod procedură penală raportat la art. 25 Cod procedură penală cu referire la art. 1349, 2223 Cod civil admite în parte acţiunea civilă faţă de şi obligă inculpaţii Vesa Flavius Florin, Ţicală Denis-Alexandru-Nicolae, Toadere Dragoș-Sebastian-Florin şi Covaci Marius-Petru, în solidar, la plata sumei de 160.000 EURO reprezentând prejudiciul material către persoanelor vătămate Bernardin Ecaterina și Bernardin Andrei-Roland şi suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale către partea vătămată Bernardin Ecaterina. În baza art. 397 Cod procedură penală rap. la art. 1357 Cod civil admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Bernardin Andrei Roland, şi va obliga inculpaţii în solidar către partea civilă Bernardin Andre Roland la plata sumei de 160.000 euro cu titlu de prejudiciu material şi respinge cererea de acordare a prejudiciului material către partea civilă Bernardin Ecaterina. Admite în parte acţiunea civilă a părţii civile Bernardin Ecaterina şi obliga inculpaţii în solidar la plata sumei de 10.000 lei către partea vătămată cu titlu de daune morale.

VII. În baza art. 274 alin. 1 şi 2 Cod Procedură Penală obligă inculpaţii Vesa Flavius Florin, Ţicală Denis-Alexandru-Nicolae, Toadere Drago?-Sebastian-Florin şi Covaci Marius-Petru la plata sumei de 20.000 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat (câte 2.500 lei fiecare inculpat în cursul urmăririi penale şi câte 2.500 lei fiecare inculpat în cursul judecăţii).

VII. În baza art.272 Cod procedură penală, onorariul avocatului din oficiu Berar Călin cu delegaţie nr. 1358/20.10.2021 în cuantum de 868 lei, se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi 27 ianuarie 2022, conform disp. art. 405 Cod procedură penală, modificat prin Legea nr. 130/2021, prin punerea hotărârii la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre  6/2022  27.01.2022


[ACTUALIZARE 15] (9 decembrie, 2021) Tâlharii-polițiști de la Pâncota și-au recunoscut intergal faptele în fața Instanței de la Ineu, în speranța reducerii pedepselor

Fostul agent de poliție Covaci  Marius și colegul său Țicală Denis, laolaltă cu „mai micii infractori” Vesa Florin și Toadere Dragoș au ales să-și prezinte faptele exact așa cum au fost comise, povestind în fața Instanței de judecată din Ineu… exact ce au vrut să audă procurorii.
Toate aceste pentru ca pe 27 decembrie, când vor fi duși din nou în fața judecătorului pentru prelungirea mandatului de arestare, rechizitoriul fiind încheiat, cauza să li se judece în regim de urgență și să scape cu o pedeapsă mult mai mică decât dacă… ieșeau „pe sticlă” să-și declare nevinovăția, de exemplu.

Cei patru se află în Penitenciarul Arad și pot fi condamnați cu pedespre între 3 și 10 ani de închisoare, dacă vor fi inculpați „doar” pentru tâlhărie calificată – deși este clar pentru oricine că în acest caz discutăm și un grup infracțional organizat (așadar… despre cam dublul pedepsei).


[ACTUALIZARE 14] (30 septembrie, 2021) „Manevre din fundul pușcăriei”… Tâlharul-polițist de la Pâncota, Marius Covaci, încearcă să-și însceneze o DARE DE MITĂ care să-i pună în umbră TÂLHĂRIA CALIFICATĂ și să scape cu o pedeapsă mai mică

Deținuți în aresturile IPJ și Penitenciarului Arad din 5 martie, 2021, VESA Flavius-Florin, TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin și foștii agenți de poliție ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae și  COVACI Marius-Petru, fac „manevre” care-i va costa probabil și mai mulți ai de pușcărie decât pe anticipa pesimismul…

Procesul polițiștilor-tâlhari care a pus Pâncota pe harta celor mai corupte și periculoase orășele de la noi din țară a început pe data de 9 septembrie (cum informam în cea de-a 13-a actualizare a acestui subiect) și, cum probabil se așteptau cei care cunosc fenomenul, a debutat sinuos: cineva l-a învățat pe Marius Covaci (fostul său protector de la București?… avocatul?… i-a venit lui însuși ideea?… indiferent cine l-a învățat, l-a învățat prost) să „facă rost de-un 16” și / sau să încerce să schimbe încadrarea faptei din tâlhărie calificată (încadrare 5 – 12 ani de închisoare) în  complicitate la tâlhărie calificată şi luare de mită (de la 2 la 7 ani).

covaci marius pancota

Faptul că lui nu-i va ieși pasența (îl tratăm  pe fostul agent poliție Marius COVACI ca fiind personajul principal al acestei oribile fapte, din simplul fapt că el e CAPUL RĂUTĂȚILOR – fără de care acest GRUP INFRACȚIONAL  ORGANIZAT nu era posibil) e, probabil, MERITUL SURSELOR care lasă scris oriunde că „Instanța din Ineu a încercat să scape de dosar, însă nu le-a ieșit făcătura ca până la urmă să îi facă scăpați sau cu o pedeapsă ridicolă? De ce se tot plimbă hârtiile de la o instanță la alta, să treacă vremea și tâlharii împreună cu polițiștii să scape?”

Justiția nu trebuie decât să-și facă treaba ÎN MOD IERARHIC – adică de la JUDECATA PROASTĂ la JUDECATA DEȘTEAPTĂ… și iată cum a decurs „duelul instanțelor” în ordinea cronologică a hotărârilor de până acum:

Judecătoria Ineu:

„Schimbă încadrarea juridică cu privire la inculpatul Covaci Marius Petru din infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată în infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată şi luare de mită. Respinge cererea de schimbarea a încadrării juridice privind infracţiunea de constituirea unui grup infracţional. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Arad şi dispune trimiterea dosarului de îndată, acestei instanţe. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.09.2021”.

Tribunalul Arad:

 „Schimbă încadrarea juridică dată faptei pronunţată de Judecătoria Ineu în dosar cu privire la infracţiunea pentru care este trimis în judecată inculpatul Covaci Marius Petru prin Rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, din infracţiunile de complicitate la tâlhărie calificată şi luare de mită în infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată. Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Arad şi declină competenţa de soluţionare a întregii cauze ce face obiectul dosarului în favoarea Judecătoriei Ineu. Constată conflictul negativ de competenţă între Tribunalul Arad şi Judecătoria Ineu cu privire la soluţionarea cauzei ce face obiectul dosarului, sesizează Curtea de Apel Timişoara cu soluţionarea acestuia şi dispune trimiterea de îndată a dosarului către Curtea de Apel Timişoara. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 27.09.2021”.

Curtea de Apel Timișoara: 

În baza art. 74 raportat la art. 71 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea de strămutare a judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 951/246/2021/a1 aflat pe rolul Judecătoriei Ineu, formulată de petentul Covaci Marius-Petru, aflat în Penitenciarul Arad. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 726 lei reprezentând onorariu parţial avocat din oficiu din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Timiş, care în temeiul art. 275 al. 6 Cod procedură penală, rămâne în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petentul Covaci Marius Petru la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată, în condiţiile art. 405 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, prin punerea minutei hotărârii la dispoziţia participanţilor la procesul penal prin mijlocirea grefei instanţei, 28 iulie 2021.

Document: Hotarâre  158/2021  28.07.2021


[ACTUALIZARE 13] (3 august, 2021) Rechizitoriul cuprinzând cea mai șocantă faptă comisă de OAMENI ÎN UNIFORMĂ din această „eră a epoleților” a fost finalizat. Procesul TÂLHARILOR-POLIȚIȘTI de la Pâncota începe în 9 septembrie

Urmărind linkul dosarului nr. 951/246/2021 pe Portalul Instanțelor de Judecată, observăm că cei patru inculpați în cauza de tâlhărie calificată (încadrare juridică: 5 – 12 ani de închisoare) – infracțiune comisă în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, cea mai șocantă faptă comisă de POLIȚIȘTI în epoca modernă din Arad, cel puțin – au făcut tot ce au putut, din punct de vedere juridic, ca măcar să scape de arestul preventiv, să strămute procesul, să conteste legalitatea măsurilor dispuse de judecători etc. (Au făcut și alte demersuri, dar, cel puțin acum, nu merită insistat asupra lor).
Din fericire pentru imaginea (și așa destul de șifonată) Justiției în general, nu au reușit nimic, iar, odată cu finalizarea Rechizitoriului, au fost stabilite data și ora la care procesul își va derula FONDUL CAUZEI – cea mai importantă etapă: pe data de 9 septembrie,

pancota dosar


[ACTUALIZARE 12] (3 iunie, 2021) „Balada tâlharilor din Pâncota” arată ca NETERMINATĂ d.p.d.v. POETIC – iar JURIDIC VORBIND, situația iese din sfera penibilului doar datorită JUDECĂTORULUI: celor patru inculpați li s-au prelungit mandatele de arestare

Dacă privim din punctul de vedere al unui critic literar „Balada tâlharilor din Pâncota”, observăm din prima ochire că nu e încă terminată… dar dăm o șansă epicii până acum conturate și privim „latura bună” a acestei construcții poetice: patru șesimi (4/6) nu-i chiar o nereușită a autorului (generic intitulat Inspectoratul de Poliție Județean Arad) – mai ales dacă-i avem în vedere erorile de-a lungul ultimelor două decenii de activitate (să nu le luăm de mai departe… că oamenii ăia deja au murit sau au alzheimer). Balada nu-i fraieră – are de toate: personaje principale originale (nu există individ „mai original” decât Marius Covaci – acest „Făt-Urât din scuipat” – o perfectă antiteză a deloc originalului „Făt-Frumos din lacrimă”), personaje secundare interesante, cu rol dublu (cel puțin) față de cel citibil în cheie strict juridică (deci nu doar „inculpat”, ci și de „colaborator”… dacă nu chiar „parte vătămată” – în cazul lui Vesa) și, de asemenea, personaje ascunse… încă neatinse de descrieri, acte, arestări… oameni din umbra acestui „ascuns”, oameni din penumbră și din contre-jour mișună în acest peisaj… de o mitologie de-a dreptul arhaică și anarhică deopotrivă.
Așteptăm, deci, dezvoltarea epicii ad integrum, și ținem pentru când e gata concluziile pentru noi – însă nu înainte de a remarca ceea ce ni s-a transmis recent prin „Poșta redacției” – anume că „se bat în arest ăștia patru, frate, de n-au curaj gardienii să-i scoată împreună nici la plimbător, de turbați ce sunt când numai cu privirea dau unul de altul” – aflăm de la o sursă pe care am întrebat-o altceva (respectiv dacă-i adevărat că „Sensei” a vrut să-și facă seppuku de trei ori până acum… dar nu i-au dat sabie?)… deci „curge bine” intriga.
(Și să observăm că balada s-ar putea termina aici… sau când vrea autorul: i-ar băga pe „cei patru ratați” Vesa, Toadere, Țicală și Covaci în aceeași celulă și… ghici? Probabil că nu i-ar prinde dimineața următoare întregi pe niciunul.. ca-n Titus Andronicus de William Shakespeare.)

Din punct de vedere judiciar, stăm prost: foarte prost!

Tâlhăria asupra femeii octogenare  în casa căreia se afla seiful familiei (probabil) celei mai bogate din Pâncota condusă de latifundiarul Roland Bernardin (discutăm aici despre vreo 1000 de hectare de teren agricol ) s-a petrecut la data 22.11.2020 – iar după ce GRUPUL ORGANIZAT (tot punem această sintagmă cu majuscule… doar-doar se sesizează DIICOT că speța este de COMPETENȚA LOR, nu al unui Parchet de pe lângă Judecătorie! – că un grup mai ORGANIZAT decât ăsta cred că nici „fetele de la Căpâlna” nu-s) a împărțit prada (ÎN ȘASE – atenție la ȘASE!), iar vreo 3 polițiști și-au luat, brusc, mașini nou-nouțe, „cu prilejul Sfintelor Sărbători” de la un al patrulea… care-i under-cover și NU VA FI ARESTAT în dosarul ăsta… facem pariu.

Prima reținere s-a efectuat după 4 luni… respectiv pe 4 martie, 2021: Vesa, Toadere și Țicală au fost reținuți și imediat  arestați… Vesa a turnat aproape tot ce-a știut, polițistul din Țicală n-a mai știut pe ce lume trăiește și a vomitat chiar mai mult decât trebuia… iar Toadere… Toadere-i măscăriciul din adunătura asta de golani ai statului. (avem niște filme cu el de te piși pe tine de râs!). Reținerea lui Marius „Sensei” Covaci s-a petrecut abia la o lună după turnătorie, respectiv pe 5 aprilie, 2021…că, no, atâta au putut și anchetatorii să rețină din sutele de pagini borâte de ăștia trei: că „Covaci a fost cel care a tăiat seiful cu flexul… că Vesa obosise după două ore, și restul erau prea uscați”.
Bine și că barem atât, totuși…

Magistratul-judecător e singurul personaj din Baladă căruia n-avem nimic să-i reproșăm

Fii atent aici limbaj civilizat, concis și cuprinzător… nu ca la noi, la poeți:

„31.05.2021

Ora estimata: 12:00

Complet: P3-2021

Tip solutie: Încheiere

Solutia pe scurt: În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului VESA FLAVIUS-FLORIN. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Vesa Flavius-Florin, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.5 din data de 5.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.379/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului TICALĂ DENIS-ALEXANDRU-NICOLAE. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Ticală Denis-Alexandru-Nicolae, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.8 din data de 12.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.455/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului TOADERE DRAGOŞ-SEBASTIAN-FLORIN. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Toadere Dragoş-Sebastian-Florin, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.9 din data de 12.03.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.455/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului COVACI MARIUS-PETRU. În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Covaci Marius-Petru, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.11 din data de 5.04.2021, emis de Judecătoria Ineu în dosarul nr.619/246/2021. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare şi înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiate. Măsurile dispuse vor fi aduse la cunoştinţa inculpaţilor prin administraţia locului de deţinere. În baza art.275 alin.3 Noul Cod proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul avocatului din oficiu Paraschiv Roxana cu delegaţie nr.1061/31.03.2021 în cuantum de 313 lei, vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpaţi . Pronunţată în şedinţă publică, azi, 31.05.2021 ora 15:30.

Document: Încheiere finală camera preliminară  94/2021  31.05.2021”

Nu ne rămâne decât să sperăm ca a 13-a actualizare a acestui subiect să fie cu și mai mult noroc decât primele 12!


Așa arată la dada de astăzi pagina dedicată acestui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT de pe Portalul Instanțelor de Judecată:

pancota talhari


[ACTUALIZARE 11] (29 aprilie 2021): Polițiștilor-tâlhari și complicilor lor din Pâncota le-au fost prelungite mandatele de ARESTARE cu încă 30 de zile

VESA Flavius-Florin, TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin și foștii agenți de poliție ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae  și  COVACI Marius-Petru vor sta închiși și de Paști, și probabil mult după… Magistrații-judecători le-au prelungit mandatele de arestare cu încă 30 de zile la cererea procurorilor, soluția fiind publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată: 

dosar pancota

În temeiul art 234 alin.1 raportat la art.233 alin.2 C.proc.pen. și art.202 C.proc.pen. admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu.În temeiul art 236 alin. 1 și 2 C. proc. pen, dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor: VESA Flavius-Florin,cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. și ped. de art.233 din C.P, art.234 alin.1, lit.c, d, f din C.P. cu aplic art.41 alin 1 din C pen şi cu aplicarea art.77 lit. a din C.pen., arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 05.05.2021 şi până în data de 03.06.2021 inclusiv; TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin,cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată, faptă prev. de art. 48 al.1 rap.la art.233 din C.pen, art.234 alin.1, lit.c, d, f din C. pen., cu aplicarea art.77 lit. a din C.pen, arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.05.2021 şi până în data de 09.06.2021 inclusiv; ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată, faptă prev. de art.48 al.1 rap. la art.233 din C. pen, art.234 alin.1, lit.c, d, f din C. pen., cu aplicarea art.77 lit. a din C.pen, arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.05.2021 şi până în data de 09.06.2021 inclusiv; COVACI Marius-Petru, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată, prev de art 48 din C pen rap la art 233, art 234 alin 1, lit c, d şi f din C pen, cu aplic art 77 lit a din C pen. arestat în baza MAP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.05.2021 şi până în data de 04.06.2021 inclusiv.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 28.04.2021.


[ACTUALIZARE 10] (6 aprilie, 2021) S-a emis MANDAT DE ARESTARE pe numele fostului agent de la Poliția Pâncota, Marius COVACI

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Biroul de Informare şi Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad  este împuternicit să  aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 05.04.2021 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată faţă de un inculpat, lucrător de poliţie în cadrul Poliţiei Oraşului Pâncota.

Din probatoriul administrat până la acest moment a rezultat că inculpatul a oferit ajutor altor trei inculpaţi, care, în data de 22.11.2020, prin întrebuinţarea de ameninţări, au sustras de la o persoana vătămată o importantă sumă de bani.

Inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Ineu cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus faţă de acesta luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar propunerea de luare a măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal.

Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

***

Polițistul a fost suspendat din funcție la ordinele inspectorului-șef Adrian Șimon.

„Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de  la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor.” – este precizarea IPJ Arad, care, în substrat, comunică faptul că ÎNCĂ NU AU FOST ARESTAȚI TOȚI FĂPTAȘII infracțiunii de tâlhărie din noaptea de 21/22 Noiembrie 2020.


[ACTUALIZARE 9] (5 aprilie, 2021) L-au luat și pe „sensei” Marius COVACI! El este al doilea polițist propus pentru arestare în cazul TÂLHĂRIEI de la PÂNCOTA

Agentul de poliție de la Poliția Orașului Pâncota, Marius Covaci, a fost reținut azi-dimineață și va fi propus pentru arestare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, ca și complice în cazul celei mai celebre tâlhării din ultimii ani.

Nimeni altul decât cel prezentat în articolul nostru ARGUMENTE pentru înființarea primei „Academii de POLIȚIE PARALELĂ” la PÂNCOTA: agentul COVACI „sensei” MARIUS „Colombo” . Când nu coparticipă la tâlhării și trafic de țigări, RUPE MAXILARE din răzbunare sau plăcere! – polițistul este, deci, al patrulea suspect (din cinci, câți, conform „bârfelor agreate” de noi) reținut / arestat… iar privitor la semnificația socială a acestei acțiuni, credem că e suficient dacă vă împărtășim ceea ce ne-a fost împărtășit și nouă de către un localnic: „Pâncota jubilează”… și nu numai Pâncota!

covaci marius

(FOTO EXCLUSIV – REȚINEREA de către polițiști a colegului lor, Marius Covaci, de la domiciliul său din Pâncota)

Vom reveni cu comunicate / hotărâri oficiale.


[ACTUALIZARE 8] (29 martie, 2021) Mandatele celor trei TÂLHARI din „Lotul Pâncota” arestați până azi au fost prelungite cu 30 de zile

…până și de către Judecătoria Ineu – deci „e groasă”!
Sursele noastre din zonă ne-au mai oferit o „bucățică de informație” (după cum îi lasă și pe ei de la serviciu) despre acest „lot de tâlhari tâmpiți”, care zice că „în sediul Poliției Pâncota erau montate microfoane încă de acum patru-cinci ani… Așa i-au și prins pe ăștia – și mai urmează minim doi” (că pe celălalt, până la patru, l-a scăpat „ăl-de-sus”… am mai înțeles).

În orice caz, oficial, cu Vesa, Toadere și Țicală lucrurile stau astfel:

Soluția pe scurt, așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată:

„În temeiul art. 234 alin. 1 raportat la art. 233 alin. 2 C. proc. pen. și art. 202 C. proc.pen. admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. În temeiul art 236 alin. 1 și 2 C. proc. pen, dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor: VESA Flavius-Florin, arestat în baza MAP 05/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile cu începere de la data de 30 de zile, începând cu data 05.04.2021 până la data de 04.05.2021, inclusiv; TOADERE Dragoș-Sebastian-Florin, arestat în baza MAP 08/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.04.2021 până la data de 10.05.2021, inclusiv; ȚICALĂ Denis-Alexandru-Nicolae, arestat în baza MAP 09/UP emis de Judecătoria Ineu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data 11.04.2021 până la data de 10.05.2021, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.
 Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 29.03.2021.” 

mandat talhari pancota ineu


[ACTUALIZARE 7] (12 martie, 2021) Polițistul Denis Țicală și Dragoș Toadere au fost ARESTAȚI în cazul TÂLHĂRIEI de la Pâncota

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad au anunţat că au fost emise două mandate de arestare în cazul tâlhăriei de la Pâncota. Unul dintre ele este pe numele poliţistului din localitate.

„În continuarea investigațiilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, privind tâlhăria din noaptea de 21/22 Noiembrie 2020, de pe raza localității Pâncota, astăzi, 12 martie a.c., au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere, emise pe numele unui tânăr de 22 de ani  (agent de poliție în cadrul Poliţiei orașului Pâncota) și a unui tânăr de 21 de ani, ambii din Şiria, cercetați pentru complicitate la tâlhărie calificată. Magistrații Judecătoriei Ineu au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă”, spun reprezentanţii IPJ Arad.

Facem precizarea că în aceeași cauză, la data de 4 martie a.c., a mai fost arestat preventiv un bărbat de 28 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.


[ACTUALIZARE 6] (6 martie, 2021) Judecătoria INEU a emis un singur mandat de arestare în cazul TÂLHĂRIEI DE LA PÂNCOTA… și ăla pe numele unui „amărăștean” din Pecica!

Grigore Denis Busta (din Șiria), Dragoș Toadere, polițistul Denis Țicală (din Pâncota) și un anume Vesa Flavius Florin (un derbedeu mărunt din Pecica – cu chirie în Arad… acum gratis pe „Vârful cu dor”) sunt principalii suspecți ai tâlhăriei din Pâncota, complicitate la tâlhărie și deținere de marfă de contrabandă și substanțe interzise. Primii trei au scăpat FĂRĂ NICIO INTERDICȚIE, după ce dosarul lor a ajuns la Judecătoria Ineu (foto).

„Vesa Flavius a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru tâlhărie calificată. Este singurul care a fost propus pentru arestare și are calitatea de inculpat, ceilalți trei fiind suspecți în dosar”, a declarat Nicolae Belei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.

Singurul arestat pentru 30 de zile, deocamdată, este amărâtul de Vesa… și vă lăsăm să comentați singuri această decizie, fără ca deocamdată să oferim indicii sau să emitem păreri personale.

ACTUALIZAREA URMĂTOARE va transforma acest subiect dintr-unul de ȘTIRE într-unul de INVESTIGAȚII.


ACTUALIZARE 5] (5 martie, 2021) S-a comunicat și OFICIAL epica judiciară a poveștii cu TÂLHARII DE BUNICUȚE de la PÂNCOTA: „5 percheziții domiciliare; 4 persoane reținute în vederea arestării; polițistul suspendat din funcție… și de restul țigări de contrabandă”

Sursele noastre dau ca sigură informația potrivit căreia la originea acestei acțiuni absolut spectaculoase de deconspirare a unei rețele deosebit de periculoase de tâlhari, jefuitori, hoți și traficanți, din care fac parte polițiști (fără precedent în ultimele decenii în acest județ a Poliției arădene!) stă nimeni altul decât chestorul Alin Petecel, inspector-șef (până la următorul apel) al IPJ Arad… iar astfel răspundem la întrebarea „cine a avut curajul să se bage cu berbecul în mafia polițiștilor de pe linia Șiria – Pâncota?” care ni se tot repetă la telefon de azi-noapte încoace.
Un timișorean – bineînțeles! 🙂 – și ne limităm deocamdată la a nu publica tot ce știm despre acest grup organizat din care fac parte nu doar cei patru reținuți în noaptea de joi spre vineri, ci și mulți alții… mult mai „tari pe piață”… dacă tot a venit oficial următorul

[COMUNICAT DE PRESĂ]

REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Arad au efectuat, la data de 4 martie a.c., 5 percheziții domiciliare. Patru persoane au fost reținute.

Polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor criminaliști, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, la imobilele a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din municipiul Arad și comuna Șiria.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuință din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalți doi, unul fiind agent de poliție în cadrul Poliției orașului Pâncota, ar fi asigurat ieșirea din imobil.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar, la domiciliul unuia dintre cei în cauză (Dragoș Toadere – țigările polițistului Denis Țicală – n.red.), au fost găsite 22.380 de țigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

pozza 4

Împotriva celor patru, a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.

Cu privire la agentul de poliție implicat, în urma punerii în mișcare a acțiunii penale, acesta a fost pus la dispoziția unității, urmând a fi suspendat din funcție, în situația luării față de acesta a unei măsuri preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad acționează pentru siguranța comunității și tragerea la răspundere a tuturor celor care comit infracțiuni, indiferent de calitatea acestora. Instituția noastră nu tolerează nicio abatere de la prevederile legale a personalului propriu și își reafirmă determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în toate cauzele instrumentate.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE PRESĂ al I.P.J. Arad


[ACTUALIZARE 4] (ORA 10.45) Procuror: „Patru persoane vor fi prezentate cu propunere de ARESTARE”

„Patru persoane au fost reținute pe bază de ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, azi-noapte, pentru tâlhărie calificată, între care și un polițist”, a declarat Nicolae Belei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu. „Astăzi, cei în cauză vor fi prezentanți Judecătoriei Ineu cu propunere de arestare.”


[ACTUALIZARE 3] A fost reținut și cel de-al treilea TÂLHAR DE BĂTRÂNI care a participat la jaful de la Pâncota

Denis Busta este cel de-al treilea tâlhar reținut de polițiștii care au reușit să „decolmateze” unul dintre canalele infracționale care străbat zona Șiria – Pâncota de-a lungul și de-a latul, prin descinderile de azi-noapte.
În ecuația dată, probabil că Denis Busta este „capul operațiunii” la care au participat efectiv polițistul Denis Țicală intrat în sistem în 2017 (cu testul PSIHO efectuat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”) direct dintr-un Chevrolet Camaro pe care l-a primit cadou de la părinți cu prilejul împlinirii majoratului și ajuns subofițer, după 3 luni de „Câmpina”, fix la el în Pâncota… orășel pe care l-a și făcut de rușine (mai precis, a contribuit la asta) și „prințișorul” Dragoș Toadere.

Urmează să vedem „ce știe Busta”… căci Busta știe multe – dacă nu chiar totul! – inclusiv CINE A STAT DE ȘASE ȘTIE… numai să reușești să intri cu el într-un dialog constructiv…


[ACTUALIZARE 2 – ora 23.45.]  Unul dintre tâlharii-jefuitori de la Pâncota este POLIȚIST, angajat chiar în orășelul pe care statul îl plătește să-l păzească!

Polițiștii arădeni au reținut până la această oră doi dintre cei trei participanți-efectiv la jaful-tâlhărie, iar unul dintre ei este nici mai mult, nici mai puțin decât polițist în cadrul Poliției Orașului Pâncota, Denis Țicală (primul din fotografie). Celălalt reținut deja este Dragoș Toadere– și el un „băiețaș” dintr-o familie bună, cu studii superioare. Și despre al treilea suspect cunoaștem date personale și aspecte din activitatea sa infracțională, dar încă nu îi facem public numele, până ce îl vor prinde și acuza oficial.
Ce mai știm aproape sigur este că există și un al patrulea suspect – cel care a stat de „șase” – și care este tot polițist în Pâncota.

denis ticala

dragos toadere


[ACTUALIZARE 1] (ora 21.00) Descinderi cu „mascați” la această oră, la Pâncota. Au fost prinși autorii jafului-tâlhărie de circa 500.000 de euro (300.000 cash, plus bijuterii și alte valori), petrecut în noiembrie trecut, în casa unei femei în vârstă 

Sunt percheziții la această oră în Pâncota: se pare că polițiștii de la IPJ Arad au finalizat lucrarea de cercetare începută la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut, când trei tâlhari care au lucrat „profesionist”  au intrat peste o femeie de 78 de ani și, după mai bine de 4 ore de „interogatoriu”, nereușind s-o facă să mărturisească unde se află cheia seifului unde era ținută averea familiei, au furat seiful cu totul, tăindu-l cu flexul.

Vom reveni cu amănunte.

politia pancota


[TITLUL INIȚIAL] (26 noiembrie, 2020) JAF de vreo 500.000 de euro, ca-n filmele cu GANGSTERI – sau de ce nu-i recomandabil să ții averea familiei în casa bunicii… mai ales la PÂNCOTA!

Nu știm foarte multe amănunte din ceea ce s-a întâmplat într-una dintre nopțile trecute în domiciliul unei bunici din Pâncota… dacă ați observat, în perioada asta polițiștii-s prea ocupați cu plimbatul din suspect în suspect (de coronavirus… „Doamne feri` să crezi altceva!”), cu ținut mașinile cu girofar pornite „ca să vadă lumea că suntrem prezenți” (nu în față la Penny, nici între Primărie și PSD  și nici în Piața Mică nu se dau tunuri, băbăiatule… să-i zică cineva asta și lu` dom` comandant!) și cu „statu-n izolare” încât să le permită timpul să informeze onor-populația de care e plătită s-o apere de infractori despre o speță ca asta.
Unii – ăia care știu despre ce vorbesc când vorbesc ceva – spun nu doar că sunt „prea ocupați cu covidul” – ci PREA IMPLICAȚI!

Știm așa: trei tâlhari profesioniști au intrat cu cagulele pe față peste o femeie în vârstă de 78 ani, i-au pus cuțitul la gât și au amenințat-o că i-l taie dacă nu le dictează codul de la seiful (sau cheia… nu suntem siguri de această  „nuanță”) unde se aflau (în jur de) 350.000 de euro – averea cash și în bijuterii a unei cunoscute familii din Pâncota. Femeia nu a cedat, deși a fost ținută „în interogatoriu” vreme de patru ore de primul suspect (respec bunicii!)… dar „maeștrii” aveau „planul B” deja în lucru: au luat seiful cu totul, l-au tăiat cu flexul din dotare și l-au golit de tot ce-i interesa.
Nu știm dacă familia a depus plângere… credem că da și mai credem că DEGEABA!

„N-ai citit asta pentru că lucrarea a fost făcută pe pont dat de niște organe corupte din zonă, care le-au spus hoților unde-și ține patronul unui supermarket cashul!” ne-a răspuns o sursă care știe să deseneze hărți interlope mai bine decât toate calculatoarele din IPJ la un loc la inocenta întrebare „Da` de ce fras` n-am citit nimic despre asta în comunicate oficiale?”


Articol asociat:

[ACTUALIZARE] UNDE-I MARIUS?! – întrebarea care bucură PÂNCOTA de când a dispărut COVACI din peisaj. L-am căutat și noi… și am cules cele mai URÂTE LEGENDE DESPRE UN POLIȚIST CORUPT pe care le-am auzit vreodată!


 

Categorie: Investigații
Etichete: alin petecel, denis ticala, dragos toadere, jurnalista Diana Mihai, Marius Covaci, Pancota, Poliția orașului Pâncota, rechizitoriu, talhari politisti, talharie, Teodor Dascăl, vesa flavius florin
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Se modifică modificarea. Apare altă ordonanță care va modifica ordonanța și va elimina declarațiile privind locul de consum
Articolul următor
Delegaţie sârbă, în vizită la CCIA Arad
Bagă un „16”

26 de comentarii. Leave new

  • da politia, ca de obicei, las asta aici : https://www.aventuripebicicleta.ro/Eliberati-lPeAlexDinSclavie

    Răspunde
  • Exact

    Răspunde
  • Te salut Luci! Poți acuma sa îl lauzi și pe Petecel , ca și sub mandatul lui s a întâmplat ceva bun! Sper ca Comisarul Sef Crisan sa fie propus de Petecel adjunct sau de ce nu Insoector Sef ! Pe dreptate ar merita!

    Răspunde
    • Te salut si eu!… Stai să-și gate omul treaba – că-i treabă lungă și grea la Pâncota – și după aia, nicio grijă, îl laud si pe el, și pe Crișan și pe cine o mai fi contribuit la „bunul mers”…

      Răspunde
    • Stati linistit ca meritul intreg le apartine politistilor care au lucrat la speta, nicidecum al Inspectorului sef sau oricare alt sef, poate doar cu exceptia celui direct. Acesta/acestia nu are/au dreptul sa intervina in vreun fel in munca de cercetare penala.
      Sefii doar culeg laurii si avanseaza pe spatele si pe munca putinilor subalterni seriosi si profesionisti.

      Răspunde
  • Știi ca te apreciez pt ce faci! Treaba e ca și gata! Nu-i mai da atenție la Tamas , vremea lui a trecut de mult de fapt nu a fost niciodată !

    Răspunde
    • Atâta atenție i-am dat lui Tamaș că n-am vorbit cu el, în 6 ani de mandat, decât de 2 ori câte 1 minut și de vreo 3 ori prin semne. De când a fost detașat nu l-am sunat niciodată – las mărturisirea asta aici numai pentru că ai adus vorba… și poți s-o interpretezi ca pe o declarație cu „așa să mă ajute Dumnezeu” 🙂

      Răspunde
  • avatar of bogdan barbura
    Bogdan Barbura
    5 martie 2021 9:01

    Auzi la politistii aia, mafioti nu gluma! Bravo celor care i-au dovedit!!!!!

    Răspunde
  • avatar of adrian mutu
    Adrian Mutu
    5 martie 2021 9:35

    Da ce-ai făcut Doruțule(D.V.D) ??? Te-ai scăpat și cu asta? Cum face cineva mai mulți bani cum pleacă când se întovărășeste cu tine … Campion la Sifoneala … D.V.D alias Interlopu’

    Răspunde
  • Nu cred ca Denis este implicat în acest proces!da intr-adevar este prieten cu Dragos,domnule Lucian,aveti informații eronate!

    Răspunde
  • avatar of ionescu florin
    ionescu florin
    5 martie 2021 16:00

    Eeeee !!! Domnule Petcoviciu ??? Vezi cum se invarte roata !!! Vezi ca nu-i bine sa te razi de necazul altuia ??? Ti-a venit si tie randul !!!!!!

    Răspunde
    • Fomistule, esti Sorin Popescu, ai fost politist la Politia de la Sebis dar ai fost dat afară din Politie pentru ca te-au prins cu hoția si mârșavia….

      Răspunde
  • Curiozitatea mea este, cine a divulgat acest grup? Acum după 2 luni? De ce acum doar?

    Răspunde
  • De fapt suma furata e mult mai mare, dar i-a fost jenă păgubitului să o declare pe toată lipsă, din cauza provenienței ilicite.

    Răspunde
  • Nu cred că după ce furi atâta bănet te mai mânjești cu țigări netimbrate.
    Oricum vor ajunge înapoi la Mladin la vânzare, că doar nu le-or da foc unei așa valori. It’s a win win situation.

    Răspunde
  • Se pare că nu le-a dat mandat de arestare…. Ciudat

    Răspunde
  • O sa scape nemernicii ca in totdeauna…pica doar cel mai fraier….de asta isi si permit sa fure…niste bulangii toti politistii..unul nu cred ca nu mai e manjit RUSINEE

    Răspunde
  • Ce sa te aștepți când de caz se ocupa dl Belei…un alt mânjit… căutați câteva date despre el pe “goagle”… și o sa vedeți ce om al legii “ exemplar “ este și el… vor scapă toti, mai puțin Vesa.. aia e:)) lumea merge înainte

    Răspunde
  • avatar of dani mocanu
    Dani Mocanu
    8 martie 2021 16:33

    Bai, procurorul curului… cum sa-i lasi liberi pe terminatii aia 3? lasa ca-ti vine tie randu

    Răspunde
  • avatar of petcovici vici
    Petcovici Vici
    12 martie 2021 20:27

    De ce la Petcovici Dan din Carand nu sa facut nici o perchezitie ??? Ori nu stiati ca mama lui Busta are casa in comuna Carand iar sotul ei Petcovic Dan vindea tigari de contrabanda in Carand ??? Atentie !!! Se pare k PETCOVIC a mutat tigarile la unul poreclit ,, COLONELUL ,, !!! Poate vedeti informatia astia de la Investigatii Criminale Arad ……

    Răspunde
  • avatar of denis busta
    Denis busta
    12 martie 2021 21:05

    sugi bota mie prima data si dupa la Dan si dupa la Colonelu!
    Daca sti aspectele astea dc nu mergi la politie scri aici un amarat de anonim ce esti!

    Răspunde
  • Mr. Lucian ai zis ca dai cu INVESTIGAȚIE.Ne-ai „fert” cu așteptarea.

    UPDATE 8 asap please!

    Răspunde
    • 3 din 5 deocamdată e suficient, man, pentru o saptamana! 😉 Da` stai liniștit, că o să numărăm împreună până la 5, iar ce n-o să poată ei documenta o să completăm noi… Și io sper că „8”-ul va fi ce trebuie!…

      Răspunde
  • Am auzit ca tigarile lu Busta tocmai au fost incarcate in tir de prospatul sau fin Ghega Cristi si transportate in Danemarca! Asa ca multa atentie ca treaba merge inainte ca nu sa terminat treaba aici!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

le commissariat d'aulnay-sous-bois. photo afp

O rețea de cerșetori romi din APATEU, formată din femei și copii, a fost destructurată de Brigada pentru Protecţia Familiei și procurorii din Bobigny (Franța). Femeile cerșeau deghizate în port musulman, iar în perioada Ramadanului făceau 500 de euro pe zi

O reţea de cerşetori din România, majoritatea emigrați din comuna Apateu, județul Arad, a fost destructurată în Franţa, de Brigada pentru Protecţia Familiei, Procuratură și Poliţie. Gruparea era formată din…