marți, noiembrie 29, 2022

[ACTUALIZARE 2] Cei cinci TÂLHARI din Nădlac și Semlac care la începutul lunii iulie au jefuit casa unui om din Șeitin au fost trimiși în JUDECATĂ

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus, la data de 24.07.2019, trimiterea în judecată a  cinci inculpați (toți în stare de arest preventiv), pentru săvârşirea de către toți cinci a infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 C.pen. raportat la art. 234 alin. 1 lit. d şi f C.pen., cu aplicarea art. 77 lit. a şi d C.pen., şi de către unul dintre inculpați și a infracțiunii de contrabandă, prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment au reieșit următoarele:

În noaptea de 01/02.07.2019, în jurul orelor 00.20-01.00, inculpații au pătruns în locuința persoanei vătămate din com. Șeitin, jud. Arad, fără consimțământul acesteia. Aceștia au amenințat victima cu fapte cu violență și i-au sustras din locuință mai multe bunuri în valoare de 7.000 lei.

După identificarea inculpaților, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a solicitat Judecătoriei Arad, în data de 03.07.2019, încuviințarea efectuării a trei percheziții domiciliare.

Instanța a admis propunerea parchetului, iar în urma efectuării perchezițiilor, la locuința unuia dintre inculpați au fost descoperite 160 fire țigarete marca fără timbru și mai multe dintre bunurile sustrase persoanei vătămate.

În data de 04.07.2019 Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a sesizat Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru 30 de zile.

Instanța a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpați.

În data de 08.07.2019, Tribunalul Arad a respins ca neîntemeiate cele 5 contestații formulate de inculpați împotriva încheierii Judecătoriei Arad.

Precizăm că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală și nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Purtător de cuvânt
Prim-procuror adjunct, Ailioaie  Andreea-Alexandra

…………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (5 iulie, 2019) Cei CINCI TÂLHARI din Nădlac și Semlac care au jefuit casa unui om din Șeitin au fost ARESTAȚI pentru 30 de zile, iar IDENTITĂȚILE lor au fost făcute publice

Antal Raul Constantin, Voica Doru Gabriel, Dilincă Răducanu Costel, Vatlavic Emil Lucian și Lăcătuş Mirel Raul sunt tinerii tâlhari asupra cărora judecătorul pentru drepturi și libertăți a dispus arestarea pentru 30 de zile aseară, înaintea expirării mandatului de reținere al polițiștilor. 

„În temeiul dispoziţiilor art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, 2 şi 4 lit. e) şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, privind pe inculpaţii: 1. ANTAL RAUL CONSTANTIN, în prezent aflat în Arestul IPJ Arad, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d şi f C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a şi d C.pen. şi contrabandă, faptă prev. ?i ped. de art.270 alin. 3 din Legea 86/2006, totul cu aplicarea art.38 alin.1 Cod penal 2. VOICA DORU GABRIEL, în prezent aflat în Arestul IPJ Arad, cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d şi f C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. şi art. 113 alin. 3 şi următ. Cod penal. 3. DILINCĂ RĂDUCANU COSTEL, în prezent aflat în Arestul IPJ Arad, cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d şi f C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. şi art. 113 alin. 3 şi următ. Cod penal. 4. VATLAVIC EMIL LUCIAN, în prezent aflat în Arestul IPJ Arad, cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d şi f C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a C.pen. şi art. 113 alin. 3 şi următ. Cod penal. 5. LĂCĂTUȘ MIREL RAUL, în prezent aflat în Arestul IPJ Arad, cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d şi f C.pen., cu aplic. art. 77 lit. a şi d Cod penal. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 04 iulie 2019 până la data de 02 august 2019 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod Procedură, cheltuielile legate de soluţionarea prezentei cereri rămân în sarcina statului. Dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Arad a sumei de 313 lei reprezentând onorariu avocat din oficiu. Cu drept de contestaţie in termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu din data de 04 iulie 2019, ora 18 45.” – este soluția luată de către Instanța de judecată și publicată pe portalul public al Ministerului de Justiție.

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus, la data de 04.07.2019, punerea în mişcare a acţiunii penale față de cinci inculpaţi, pentru săvârşirea de către toți cinci a infracțiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 C.pen. raportat la art. 234 alin. 1 lit. d și f C.pen., cu aplicarea art. 77 lit. a şi d C.pen., şi de către unul dintre inculpați și a infracțiunii de contrabandă, prevăzută de art.270 alin. 3 din Legea 86/2006.
Anterior, în noaptea de 03/04.07.2019, s-a dispus reţinerea celor cinci inculpaţi pe o durată de 24 de ore.
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment au reieşit următoarele:

În noaptea de 01/02.07.2019, în jurul orelor 00.20-01.00, inculpaţii au pătruns în locuința persoanei vătămate din com. Şeitin, jud. Arad, fără consimţământul acesteia.
Aceștia au amenințat victima cu fapte cu violență și i-au sustras din locuinţă mai multe bunuri în valoare de 7.000 lei.
După identificarea inculpaţilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a solicitat Judecătoriei Arad, în data de 03.07.2019, încuviințarea efectuării a trei percheziţii domiciliare.
Instanța a admis propunerea parchetului, iar în urma efectuării perchezițiilor, la locuința unuia dintre inculpaţi au fost descoperite 160 fire țigarete marca fără timbru și mai multe dintre bunurile sustrase persoanei vătămate.
În data de 04.07.2019 Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a sesizat Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor pentru 30 de zile.

Instanța a admis propunerea parchetului și a dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ministerul public /  Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad
Prim-procuror, Fachelman Simona ,
Purtător de cuvânt , prim-procuror adjunct, Ailioaie Andreea-Alexandra

……………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (4 iulie, 2019) [BREAKING NEWS] Polițiștii arădeni au reținut CINCI TÂLHARI din Năldac și Semlac care intrau noaptea, cu macetele, peste oameni în casă

[COMUNICAT DE PRESĂ]

REȚINUȚI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Polițiștii Secției 2 Rurală Arad au identificat cinci tineri, bănuiți de tâlhărie calificată./Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.

La data de 2 iulie a.c., un tânăr de 23 de ani, din Șeitin a reclamat că în noaptea de 1/2 iulie a.c., mai multe persoane necunoscute, prin forțarea porții de acces, ar fi pătruns în curtea imobilului în care domiciliază, l-ar fi imobilizat și i-ar fi sustras un telefon mobil, un aparat de cafea, o stație de muzică cu boxe și unelte, în valoare de aproximativ 7.000 de lei, iar la plecare, victima ar fi fost amenințată cu o macetă, pentru a nu părăsi locuința.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, au fost identificați cinci tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani, din Nădlac și Semlac, bănuiți de comiterea faptei. 

Astfel, la data de 3 iulie a.c., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Judecătoriei Arad, au fost efectuate trei percheziții domiciliare pe raza localității Nădlac, iar la domiciliul bărbatului de 28 de ani, au fost depistate bunurile sustrase din Șeitin, precum și 1.830 de lei, 570 de euro și 160 de țigarete netimbrate, susceptibile a proveni din contrabandă.

În baza probatoriului administrat, cei cinci tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și contrabandă.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglemantată de Codul de Procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE

[ACTUALIZARE] – ora 19.00 – Cei cinci tineri tâlhari au primit mandat de arestare pe următoarele 30 de zile și au fost plasați în arestul IPJ Arad. 

N.red.: vom reveni cu numele complete ale tâlharilor din Nădlac și Pecica îndată ce acestea vor apărea pe Portalul Instanțelor de Judecată. 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news