marți, august 9, 2022

[ACTUALIZARE 2] Cei trei suspecți în cazul omorului din Vlaicu au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

[ACTUALIZARE 2]

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei trei suspecți, iar prin ordonanța din data de 13.07.2022 s-a dispus reținerea acestora. Cei trei au fost prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Acuzațiile sunt de omor calificat și tâlhărie calificată.

Propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost admisă

Solutia pe scurt: În baza art. 226 raportat la art. 203 al.3 şi art.223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosarul nr. 290/P/2022 şi dispune arestare preventivă a inculpaţilor: 1) Benescu Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin 1 din C pen., art 189 alin. 1 lit d din C. pen şi tâlhărie calificată, prev. de art 233 din C pen., art 234 alin 1 lit d şi f din C pen, cu aplic art 77 lit a din C pen şi cu aplic art 38 alin 1 din C pen. 2) Posmag Petru-Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin 1 din C pen-art 189 alin. 1 lit d din C. pen şi tâlhărie calificată, prev. de art 233 din C pen-art 234 alin 1 lit d şi f din C pen, cu aplic art 77 lit a din C pen şi cu aplic art 38 alin 1 din C pen. 3) Balog Ribana, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de art. 188 alin 1 din C pen-art 189 alin. 1 lit d din C. pen şi tâlhărie calificată, prev. de art 233 din C pen-art 234 alin 1 lit d şi f din C pen, cu aplic art 77 lit a din C pen şi cu aplic art 38 alin 1 din C pen. pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13 iulie 2022, până la 11 august 2022, inclusiv. Respinge cererea inculpaţilor, de luare a măsurii arestului la domiciliu, ca nefondată. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 939 lei, reprezentând onorarii avocaţi din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 13 iulie 2022, ora 19,20.

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  63/2022  13.07.2022”

***

[ACTUALIZARE 1](13 iulie 2022): Trei suspecți, doi băieți și o fată ( din județele Arad și Bacău ) au fost reținuți și duși la audieri în cazul omorului din Vlaicu. Aceștia au vârste cuprinse între 18 și 20 de ani și au comis oribila faptă pentru 2 telefoane și 800 de lei!

Ce trei au ajuns suspecți în baza depistării  traseului telefoanelor sustrase de la bătrân pe baza codului IMEI.

Cum au acționat

Aceștia au intrat pe geamul de la baie al apartamentului situat la parter în scopul sustragerii de bunuri. Bătrânul a auzit gălăgie, s-a trezit, i-a surprins pe cei trei în apartament și a început să țipe. În acel moment suspecții au început să-l lovească cu brutalitate în diferite zone ale corpului, cerându-i să spună unde sunt banii. Suspecții au continuat să lovească victima până a căzut la podea.

Miercuri dimineața, cei trei au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru audieri,

fiind prinși de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în noaptea de marți spre miercuri. Cei trei vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

Biroul  de  Informare  şi  Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad   este  împuternicit să  aducă  la  cunoştința opiniei  publice  următoarele:

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, prev. de  art. 189 al. 1 lit. d C.p. rap. la art.188 al. 1  C.p. și tâlhărie calificată, prev. de art. 234 al. 1 lit. d,f Cp. Rap. la art. 233 C.p., de către trei persoane, doi băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani.

În urma investigațiilor efectuate în cauză a rezultat că la data de 11.07.2022, în locuința sa situată în cartierul Aurel Vlaicu din mun. Arad a fost descoperit cadavrul unei persoane de sex masculin (numitul G.S.), în vârstă de 87 de ani care prezenta multiple leziuni traumatice la nivelul capului, membrelor și toracelui, iar camerele apartamentului prezentau urme de răvășire. Din locuință au fost sustrase două telefoane mobile și sume de bani.

În fapt, în noaptea de 10/11.07.2022 cei trei suspecți s-au deplasat la locuința victimei cu privire la care aveau cunoștință că locuiește singură, în scopul de a sustrage bunuri.

Aceștia au pătruns în apartamentul victimei prin escaladarea geamului de la baie. După ce au intrat în apartament au început să caute după sume de bani. Auzind gălăgie, victima s-a trezit, i-a surprins pe cei trei în apartament și a început să țipe. În acel moment suspecții au început să-l lovească cu brutalitate în diferite zone ale corpului, cerându-i să spună unde sunt banii. Suspecții au continuat să lovească victima până a căzut la podea. La plecare suspecții au sustras 2 telefoane mobile și suma de aproximativ 800 lei.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei trei suspecți, iar urmărirea penală este în desfășurare.

***

[TITLUL INIȚIAL] (12 iulie 2022): Crimă în Vlaicu: Un bărbat în vârstă de 88 de ani a fost tâlhărit și ucis în propria locuință

Bărbatul în vârstă de 88 de ani, a fost găsit decedat, în propria locuință, de către familie. Cadavrul bărbatului prezenta lovituri în zona capului, iar apartamentul era răvășit. A fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad pentru efectuarea necropsiei, în urma acesteia urmând să se stabilească cu exactitate cauza morții. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează cercetări.

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, prev. de  art. 189 al. 1 lit. d C.p. rap. la art.188 al. 1  C.p. și tâlhărie calificată, prev. de art. 234 al. 1 lit. d, f Cp. Rap. la art. 233 C.p., de către autor necunoscut.

În urma investigațiilor efectuate în cauză a rezultat că la data de 11.07.2022, în locuința sa situată în mun. Arad a fost descoperit cadavrul unei persoane de sex masculin (numitul G.S.) care prezenta multiple leziuni traumatice la nivelul feței, iar camerele apartamentului prezentau urme de răvășire. Din locuință au fost sustrase două telefoane mobile și sume de bani.

Urmărirea penală continuă în vederea identificării autorului faptelor și a stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii acestora. În cauză a fost începută urmărire penală „in rem”.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news