ȘTIRI

[ACTUALIZARE 2] CFR Călători l-a dat afară pe „boactărul agresiv” care a snopit în bătaie un cioban beat în halta Milova. Victima nu a vrut să depună plângere, așa încât cazul va fi clasat

 

[ACTUALIZARE 2]

Bărbatul bătut, cioban de profesie, era în căutarea unui loc de muncă și a recunoscut că s-a urcat în tren fără a avea bilet, însă a declarat că i-a cerut controlorului să-i vândă unul. Conflictul spontan a degenerat inclusiv din cauza faptului că ciobanul era în stare de ebrietate și mirosea urât. Compania CFR Călători a considerat comportamentul controlorului nedemn de uniforma de ceferist, așa încât l-a dat afară.

„Referitor la incidentul care a avut loc în 12 februarie, în staţia Milova, la trenul Regio 2028, Timișoara – Simeria, este în desfășurare o anchetă la CFR Călători Timişoara. S-a luat măsura scoaterii din funcție a angajatului feroviar, acesta nu va mai deservi trenurile de călători. Vor fi analizate circumstanțele în care s-a ajuns la acest incident regretabil, iar după cercetarea disciplinară a conductorului se vor lua măsurile legale conform procedurilor aferente. Apreciem că astfel de cazuri sunt izolate, cerem scuze public pentru situația reprobabilă și incriminăm ferm comportamente care nu fac onoare uniformei de ceferist”, se arată într-o informare a CFR Călători.

Bărbatul agresat nu a dorit să depună plângere împotriva celor care l-au bătut – ceea ce înseamnă că deși fapta acestora a fost încadrată la loviri și alte violențe, dosarul va fi clasat.

Bărbatul bătut a fost preluat din gara Milova de către o ambulanță din cadrul substației Lipova. Starea lui a fost stabilă și nu a ridicat probleme deosebite, deși pacientul – aflat sub influența băuturilor alcoolice – era agitat. Ciobanul a suferit câteva excoriații la nivelul feței, i s-a pus o atelă la genunchi, a suferit un ușor hematom și o contuzie la nivelul capului. Transportat de o ambulanță la Spitalul Clinic Județean Arad, bărbatul, fără acte de identitate asupra lui, a parasite spitalul pe picioarele lui.

…………………………………………………….

[ACTUALIZARE] (13 februarie, 2018) Dosar de cercetare penală pentru „boactărul-agresor” și complicii săi. Polițiștii arădeni s-au sesizat ca urmare a apariției filmului cu agresiunea asupra unui bărbat în stația CFR Milova

Polițiștii de la IPJ Arad s-au sesizat în urma apariției pe rețelele de socializare a unui filmuleț în care un bărbat a fost coborât din tren și agresat și au trimis în urmă cu câteva minute un comunicat de presă, prin purtătorul de cuvânt al instiotuției, Claudia Iuga:

„Polițiștii de la Transporturi Feroviare Arad au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 41 de ani, în timp ce se afla intr un tren care circula pe relația Timișoara – Simeria, în statia Milova, a fost constrâns să coboare fiind agresat apoi de mai multe persoane necunoscute de acesta.
Polițiștii efectuează cercetări in vederea identificării și tragerii la răspundere penală a agresorilor, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.”

………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] Cum bate „boactăru” de la CFR, nu bătea nici Gestapo! Un amărât a fost dat jos din tren, călcat în picioare în halta Milova și abandonat între linii [VIDEO]

Un clip video de un minut și 17 secunde a devenit viral pe facebook, după ce userul Sorinel de la Plopeni l-a postat pe pagina sa. Filmarea este realizată în halta  Milova, din trenul care venea dinspre Deva spre Arad și, în doar 10 ore, a contabilizat peste un milion de vizualizări, 30.000 de share-uri și 3700 de comentarii pe rețeaua de socializare.

În filmare se vede cum controlorul de bilete îl scoate în brațe pe un amărât din tren – probabil un boschetar prins fără bilet – și, după ce îl dă jos luându-l în brațe, văzând că reîncearcă să urce, coboară din nou și îi aplică o serie de lovituri cu pumnii și picioarele. În demersul său este… ajutat inițial de o femeie, iar apoi „munca” îi este desăvârșită de un „tânăr vigilent”… care, efectiv, îl „ia la omor” lăsându-l inconștient între liniile ferate.
În tot acest timp, deși trenul era destul de ocupat de pasageri, nu a intervenit nimeni în apărarea omului…

„Indiferent ce ar fi făcut tipul, există poliție și, mai ales că urma Gara Radna, chemau poliția și se rezolva problema. Nu iși faci dreptate singur în acest fel! RUȘINE CFR – acum să vedem dacă se autosesizează Politia Română!” – este ideea majorității comentariilor postate de facebook după vizionarea filmulețului.

 

Critic Arad, 15 februarie 2018 7:30