miercuri, martie 29, 2023

[ACTUALIZARE 2] Cine-i de vină când, pe un drum național, ți se prăbușește un copac peste mașină și mori la spital? Copacul, vântul și… atât!

 

[ACTUALIZARE 2]

Bărbatul de 40 de ani căruia duminică dimineața i s-a prăbușit un copac peste mașină se află încă internat pe Secția de Neurochirurgie a Spitalui Județean Timișoara (foto) – dar șansele sale de a reveni la viață sunt, din nefericire, reduse.

Nimeni nu va fi, însă, tras la răspundere pentru asta

deși omul ar putea muri absolut nevinovat pentru că, în timp ce se deplasa regulamentar (nu sunt indicii că ar fi fost ceva în neregulă cu omul sau cu mașina lui) pe un drum național – DN 79 A, i-a căzut un copac pe mașină – ce-i drept, în condiții de vânt puternic.
Conform Ordinului nr. 18/2016 privind evidenţa statistică a accidentelor de circulaţie rutieră, în vigoare de la 05.02.2016 acest caz va intra la „Evidența evenimentelor rutiere” și atât, pentru că, în conformitate cu Art. 6, alin. (1), se evidenţiază statistic, ca accident de circulaţie rutieră, evenimentul care îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 75 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,  Art. 75 definind „Accidentul de circulaţie” drept evenimentul care întruneşte cumulativ următoarele condiţii:

Art. 75. –  Accidentul de circulaţie este evenimentul care întruneşte cumulativ următoarele condiţii:

a) s-a produs pe un drum deschis circulaţiei publice ori şi-a avut originea într-un asemenea loc;
b) a avut ca urmare decesul, rănirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel puţin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) în eveniment a fost implicat cel puţin un vehicul în mişcare;
d) s-a produs ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie
…iar litera (d) necumulându-se… nu există dosar de cercetare, urmărire, vinovați, părți responsabile civilmente… practic niciun organ de cercetare și urmărire penală neavând competență să intervină în a întocmi un dosar bazat pe acest caz.

De vină sunt, așadar, vântul, copacul și atât.

Foto reprezentativ: radiotimisoara.ro

……………………………………………………………

[ACTUALIZARE]   Bărbatul pe mașina căruia s-a prăbușit un copac este în comă și a fost transferat la Spitalul Județean Timișoara

Bărbatul pe mașina căruia a căzut un copac în timpul unei rafale de vânt puternic se află în stare foarte gravă și a fost transferat la Spitalul Județean Timișoara în comă.  Surse medicale ne-au spus că „pacientul a suferit, de fapt, un traumatism craniocerebral sever urmat de un hematom subdural care nu s-a observat decât la computerul tomograf.”

În aceste condiții,  șansele de supraviețuire ale pacientului sunt, din nefericire, minime. ‍

……………………………………………………………

[NEWS ALERT] Unui bărbat de 40 de ani i-a căzut un copac pe mașină. ATENȚIE – Cod galben de vânt în tot județul, până după-masă! 

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a căzut victimă… vântului, un copac prăbușindu-se peste autoturismul pe care-l conducea dinspre Chișineu Criș spre Sintea Mare. ATENȚIE: Codul galben de vânt (intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge și depăși local 55…60 km/h și izolat 70 km/h”) pentru zona respectivă și pentru aproape întreg județul Arad a intrat în vigoare, conform ANMH, la ora 9.45 a acestei dimineți și va dura până la ora 15.10.

Conform surselor medicale prezente la intervenție, „bărbatul este stabil, dar ușor confunz și pare a fi suferit traumatisme craniene minore. A fost transportat, conform protocolului, la  Spitalul Județean Arad pentru investigații.”

……………………………………………………………

[BREAKING NEWS] (6 noiembrie, 2016) Un copac s-a prăbușit peste o mașină la ieșirea din Chișineu Criș spre Sintea Mare. O persoană este încarcerată

La ora 10 a acestei duminici s-a semnalat informația că un copac s-a prăbușit peste o mașină la ieșire din orașul Chișineu Criș spre comuna Sintea Mare (foto principal – zona aproximativă). Până acum știm că o persoană – conducătorul auto, probabil – este încarcerată și că la a fost trimis un echipaj al Substației Criș a SJA care a chemat și SMURD la fața locului.

Vom reveni cu amănunte, imediat ce le vom afla.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news