ȘTIRI

[ACTUALIZARE 2] Copilul de 3 ani „pierdut” de cea care i-a dat viață în Piața Sârbească este în grija D.G.A.S.P.C. Arad

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

„Ieri, în jurul orei 15,30, o femeie de 54 de ani, din Arad a sesizat prin 112 că a găsit un copil cu o seară înainte, în zona Pieței Sârbești din municipiu. A încercat să îi găsească familia și locul unde stă, însă fără succes. Copilul nu a putut spune numele său, al mamei sau să dea orice indiciu care ar fi dus la găsirea familiei sale.
S-a constituit o echipă mixtă formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, proximitate și ordine publică, care a demarat demersurile pentru identificarea familiei minorului.
Datele despre copil au fost furnizate presei locale și centrale, pentru operativitate.
La aproximativ 20 de minute de la apariția imaginilor cu copilul în media locală, o femeie a sunat la 112, recomandându-se ca fiind mama copilului care domiciliază în zona în care copilul a fost pierdut.
O patrulă de ordine publică s-a deplasat la adresa indicată pentru a aduce femeia la sediul poliției municipiului.
În jurul orei 17,20 mama a ajuns la sediu, fiind identificată. Are 33 de ani și este din Arad, iar copilul are 3 ani și 2 luni.”

Biroul de presă al IPJ Arad

A fost informată DGASPC, urmând a fi făcute cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a dispărut minorul, precum și pentru luarea măsurilor legale care se impun.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad împreună cu Direcția de Asistență Socială Arad, aflată în subordinea Primăriei Municipiului Arad, au început, conform Legii 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, procedurile de verificare a modului în care minorul este îngrijit și dacă părinții își exercită drepturile și își îndeplinesc obligațiile părintești de asigurare a condițiilor materiale și de supraveghere a copiilor. Din primele informații reiese faptul că mama este unicul întreținător legal al copilului”, a declarat Diana Vogel, purtătorul de cuvânt al DGASPC Arad

………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] A fost identificată mama copilului de 3 ani găsit aseară în zona Pieței Sârbești. În aceste momente este pe drum spre IPJ Arad pentru legitimare și audiere

Copilul de 3 ani găsit aseară în zona Pieței Sârbești nu a fost dat dispărut de familie și revendicat. Mama acestuia a fost identificată de locuitorii din zonă ca fiind o anume „Sida”, o cunoscută prostituată din zona Boul Roșu. Din primele informații, femeia este pe drum spre IPJ Arad unde va fi și audiată. Aceasta ar fi precizat polițiștilor faptul că l-a căutat pe copil toată noaptea și nu a apelat numărul de urgență 112 pe motiv că nu avea telefon.

………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (ora 16.37) [NEWS ALERT] ACEST COPIL de TREI ANI a fost găsit și NEREVENDICAT în zona „Pieței Sârbești”!

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Știți cine e?

Acest copil a fost găsit aseară în zona Pieței Sârbești din municipiu și până la sesizarea organelor de poliție nu a fost reclamată dispariția sa.

Are aproximativ 3 ani, nu știe cum îl cheamă sau unde locuiește.

Este îmbrăcat într-o pereche de pantaloni de trening albaștri și bluză galbenă cu desen animat.

Dacă recunoașteți copilul sau cunoasteți familia acestuia sunați la 112 sau anuntați orice secție de poliție

Biroul de presă al IPJ Arad

Critic Arad, 22 octombrie 2019 2:10

DB964746-C181-47D5-ACE6-1C8EDFD85A98