duminică, martie 26, 2023

[ACTUALIZARE 2] „Explozii prin antipatie” în CAZUL NADĂȘ: Curtea de Apel Timișoara a desființat actele de moștenire ale familiei Colțeu, notarul Adrian Vlai face acuze grele la adresa procurorului DNA Lucian Dolcu, iar la Ineu s-a lăsat cu tentativă de omor!

 

[ACTUALIZARE 2]

Curtea de Apel Timișoara a desființat actele de moștenire ale familiei Colțeu, printr-o soluție pronunțată miercuri, 21 decembrie, care i-a făcut pe săteni să exulte de bucurie și să ia evenimentul juridic drept un „Dar de Crăciun”. Pe de altă parte, notarul Adrian Vlai emite acuze grele la adresa procurorului DNA Lucian Dolcu, pe care îl acuză de hărțiure a martorilor și abuz asupra sa. Mai mult decât atât, Vlai declară că viața îi e pusă în pericol, din moment ce la Ineu s-a ales cu cauciucurile mașinii tăiate în vederea producerii unui accident. Din punct de vedere procedural-juridic urmează războiul la Înalta Curte de Casație și Justiție – pentru că se va contesta soluția CAT -, iar din celelalte puncte de vedere… vom urmări.

În Dosarul (nr. format vechi) : 1191/59/2016, pe rolul Secției Penale a Curții de Apel Timișoara,

judecat pe fond în cauza privind falsul intelectual (art.321 NCP) ART. 315 LIT. D) NCPP) și avându-i ca părți pe Vlai Adrian, Tripa Aurel Ștefan, Colţeu Mihai, Colţeu Mihaela Adriana, Colţeu Viorica, Ilies Simona Maria – fostă Colţeu, S.C. Ocolul Pilvic Privat Nadăş SRL, Biriş Iovu Adrian, Rad Nicolae, Biriş Iovu, Asociaţia Composesoratului Nadăş, Regia Naţională a Pădurilor – Direcţia Silvică Arad ,U.A.T. Comuna Tauţ, Botco Vinesiu Adrian Marcel, Hotăran Tiberiu și Crişan Stelian – cu toții în calitate de intimați s-a dat următoarea soluție:

Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 549/ 1 alin. 5 lit. b C.p.p. admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara. Dispune desfiinţarea următoarelor înscrisuri: – Certificat de calitate de moştenitor nr. 5/31.01.2003 eliberat de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad; – Încheiere finală nr. 5/31.01.2003 dispusă de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 7-6-5/2003; – Încheierea dispusă la data de 31.01.2003 dispusă de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 6/2003; – Încheierea dispusă la data de 31.01.2003 dispusă de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 7/2003; – Declaraţia numitului Hotăran Tiberiu autentificată la Biroul Notarului Public Vlai Adrian din Arad, prin încheierea nr. 214/31.01.2003; – Declaraţia de martor, completată olograf, dată în dosarul succesoral nr. 7-6-5/2003 la data de 31.01.2003 de numitul Hotăran Tiberiu în faţa notarului Vlai Adrian. Respinge cererea privind desfiinţarea declaraţiei numitului Crişan Stelian autentificată la Biroul Notarului Public Vlai Adrian din Arad prin încheierea nr. 215/31.01.2003. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.12.2016.
Document:   415/2016  21.12.2016

„Sentința este ilogică – iar după ce va fi comunicată, se va face contestație și consider că Înalta Curte de Casație și Justiție nu va lua în seamă manevrele forțate ale acuzării – mă refer concret la  presiunile făcute pe martorul Hotăran – un om de 87 de ani, dus direct de la DNA în fața instanței, speriat de către procurorul Lucian Dolcu. Nu poți să desființezi un act de stare civilă printr-o sentință penală – este împotriva oricăror legi!” – a declarat pentru criticarad.ro notarul public Adrian Vlai – „personajul principal” al soluției Curții de Apel Timișoara.

Acesta s-a declarat cutremurat de ceea ce i se întâmplă, atât din partea procurorilor cât și din cea a „aripii dure” a sătenilor din satul Nadăș. „Săptămâna trecută am fost la înfățișare la Judecătoria Ineu  într-o cauză derivată din aceasta, privind Composesoratul Nadăș. Instanța mi-a dat câștig de cauză în toate acuzațiile și a validat actele emise prin biroul notarial. La plecare, la ieșirea din Ineu, am realizat că mi se tăiaseră cauciucurile din față ale mașinii… era să mor din cauza asta. Pot dovedi totul cu acte și cu martori!” –a șocat Adrian Vlai.

Vom reveni asupra acestor aspecte.

ARTICOL ASOCIAT:

[ACTUALIZARE] Notarul Adrian Vlai despre testamentele de la Nadăș și alte aspecte deontologice, juridice, de formă și de fond [ACTE SCANATE]

…………………………………………………………

[ACTUALIZARE 1]

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD

CANCELARIE PREFECT

A fost depusă o nouă cerere de revizuire a Sentinței Judecătoriei Ineu privind retrocedările din satul Nadăș

Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad a decis în ședința din data de 2 august depunerea unei noi cereri de revizuire a Sentinței civile nr. 657/30.03.2006, pronunțată de Judecătoria Ineu în Dosarul nr. 457/2006, prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea lui Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica pentru suprafața de 8742,97 ha teren pădure, teren agricol, împreună cu clădirile sau alte construcții aflate pe acestea, inclusiv Cabana Teșa, de pe raza localității Nadăș, comuna Tauț. Cererea de revizuire a fost depusă astăzi la registratura Judecătoriei Ineu printr-un reprezentant al Instituției Prefectului – Județul Arad.

Cererea de revizuire a fost întocmită în urma constatării falsului în privința Certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/2003 (prin care Mairovitz Ecaterina este desemnată moștenitoare legală în cota de 1/1 părți din masa succesorală aparținând defunctei Grosz Elena născută Weisz), efectuată prin Ordonanța din data de 17.02.2016 a Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara și menținută prin Sentința penală nr. 203/PI/13.07.2016 pronunțată de Curtea de Apel Timișoara, și luând în considerare împrejurarea că acest Certificat de moștenitor a fost determinant în pronunțarea Sentinței civile nr. 657/2006 a Judecătoriei Ineu.

Prin Cererea de revizuire se solicită admiterea sa și pe cale de consecință schimbarea în totalitate a Sentinței antemenționate a Judecătoriei Ineu, în sensul respingerii ca nefondată a plângerii formulate de către Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva Hotărârii nr. 553/14.12.2005 a Comisiei Județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Arad.

Biroul de presă

………………………………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (15 iulie, 2016): Victorie a sătenilor din Nadăș: procesul împotriva familiei care le-a luat satul intră pe rol, iar DNA va avea ocazia să demonstreze falsul!

Victorie uriașă, în Justiție, a sătenilor din Nadăș! Pe data de 13 iulie, Curtea de Apel Timișoara a respins toate plângerile împotriva ordonanței prin care DNA Timișoara a constatat falsul certificatului de moștenitor al familiei Colțeu– astfel încât procesul va intra pe rolul Judecătoriei Făgăraș, din această toamnă.

Soluția magistraților – așa cum apare ea pe portalurile instanțelor de judecată:

13.07.2016
Ora estimata: 09:00
Complet: Penal – N PI4

Tip solutie: respinge plângerea

Solutia pe scurt: În baza art. 341 alin 6 lit. a C.pr.pen. respinge plângerile formulate de petenţii Vlai Adrian, Colţeu Mihai Alexandru, Colţeu Mihaela Adrian, Ilieşi Simona Maria şi Ocolul Silvic Privat Nădaş, împotriva ordonanţei de clasare din data de 17.02.2016 dispusă dosar nr. 1/P/2014, a ordonanţei din data de 12.05.2015 dispusă în dosarul nr. 9/II/2/2016 şi a ordonanţei din data de 16 mai 2016 dispusă în dosarul nr. 7/II/2/2016 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, ca nefondate. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petenţii la câte 80 lei fiecare cheltuieli judiciare către de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 13 iulie 2016.

Document: Hotarâre 203/2016 13.07.2016

Scurt istoric:

În 2009 ajungea pe prima pagină a ziarelor o retrocedare în natură pentru suprafața totală de 8.762 hectare de teren și pădure, împreună cu clădirile sau alte construcții aflate pe acestea, reprezentând tot extravilanul satului Nadăș, populat de 1.200 de oameni.

În urma unei anchete demarate de DNA Timișoara, s-a stabilit că terenurile au fost restituite în baza unor documente purtând semnături false. „În cauză s-a dispus efectuarea unui raport de constatare tehnico-științifică cu privire la o serie de înscrisuri ce stau la baza restituirii unor imobile (terenuri și clădiri situate în județul Arad). Raportul a fost finalizat și constată că aceste înscrisuri conțin semnături ce nu au fost executate de persoanele despre care se pretinde că ar fi autorii actelor”, conform DNA.

Foto: justitiarul.ro

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

  1. îi tremură kooroo notarului în loc să se bucure c-ajunge pe mâini bune la pârnaie?
    de s-ar analiza toate escrocheriile făcute de tot felul de foști activiști pcr, milițieni, sau securiști, juriști ajunși mari notarăși, pe legile cu despăgubirile și împroprietăririle, mai c-am rămâne fără astfel de tâlhari în țară!

  2. Alegatiile notarului Vlai sunt ridicole si demonstreaza cuma fost posibil ca dumnealui sa incalce legea in asa hal incat era sa nenoroceasca o multime de oameni amariti.Sa sustii ca prin hotarire judecatoreasca penala nu ar putea fi desfiintate acte ilegale – de orice natura ar fi ele! – este de-a dreptul periculos,atunci cind afirmatia vine din „gura”unuia care se revendica a fi terminat o scoala de drept.Chiar daca scoala respectiva nu echivaleaza nici macar cu o scoala „profesionala”.

Comentariile sunt închise.