vineri, martie 24, 2023

[ACTUALIZARE 2] Patronul TREDECO HOLDING – plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura controlului judiciar pe un termen de 60 de zile pentru Marius Cosma, patronul firmei Tredeco Holding reținut joi, după perchezițiile poțițiștilor SICE la firmele sale din Ineu.

…………………………………………………………
[ACTUALIZARE1] (27 ianuarie, 2023) Patronul TREDECO HOLDING a fost reținut și va dus în fața judecătorilor cu propunere de ARESTARE
Marius Cosma, patronul TREDECO HOLDING a fost reținut ca urmare a prechezițiilor de ieri și va fi prezentat de procurorul de caz în fața unei instanțe de judecată a Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Reținut pentru infracțiuni economice

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din Ineu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au pus în aplicare, în ziua de 26 ianuarie a.c., 10 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere.

Activitățile s-au desfășurat pe raza localității Ineu, la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, precum și la sediul unei instituții locale, de unde au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie.

Din cercetări, a reieșit că societățile comerciale în cauză s-au înscris pe o platformă, în vederea participării la o licitație, având ca obiect întreținerea curentă pe timp de iarnă a 6 loturi de drumuri naționale și autostrăzi, valoarea contractului fiind de peste 42.450.000 de lei (fără TVA). În acest sens, ar fi fost depuse mai multe documente folosind înscrisuri nereale/falase, în vederea obținerii și atribuirii contractului.

7 persoane au fost conduse la audieri, față de un bărbat de 39 de ani fiind dispusă măsura reținerii, cel în cauză urmând a fi prezentat magistraților Tribunalului Arad, în vederea luării de măsuri preventive.

Biroul de presă al IPJ Arad

………………………………………………………………
[TITLUL INIȚIAL] (26 ianuarie, 2023) Percheziții la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, precum și la sediul unei instituții locale din județul Arad. Motivul: participarea la o licitație publică cu mai multe înscrisuri false
[COMUNICAT DE PRESĂ]

 

CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE, FALS INTELECTUAL, FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ ȘI UZ DE FALS

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează 10 percheziții, în județul Arad.

Activitățile se desfășoară la sediile și punctele de lucru a două societăți comerciale, precum și la sediul unei instituții locale (n.red. este vorba despre Primăria Ineu, fiind vizat un angajat din cadrul instituției), în vederea ridicării de probe, pentru documentarea și probarea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Participare la o licitație publică cu mai multe înscrisuri false

Din cercetări, a reieșit că o societate comercială ar fi participat la o licitație organizată de o instituție, unde ar fi depus mai multe înscrisuri false, în vederea câștigării unui contract de deszăpezire pentru mai multe loturi de drumuri naționale și autostrăzi, cauzând un prejudiciu de 30.247.825 de lei.

Biroul de presă al IPJ Arad

Este vorba despre SC TREDECO HOLDING SRL condusă de omul de afaceri Marius  Cosma, cunoscut printre altele ca denunțător al fostului director din DRP, Dascălu Florea.

[ACTUALIZARE 2] DNA Timișoara a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a directorului Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR, DASCĂLU FLOREA

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news