sâmbătă, aprilie 1, 2023

[ACTUALIZARE 2] Poziția „Grupului Apreutese” față de decizia lui Meszar de a renunța la asociere: „Ne-a surprins neplăcut, în contextul în care planurile noastre pentru a investi în club, pentru a-l stabiliza și a-l duce la un alt nivel de organizare și profesionalizare, erau pregătite”…

[COMUNICAT DE PRESĂ]
Pentru UTA, pentru Arad

Am aflat cu surprindere despre decizia domnului Alexandru Meszar, de a „nu mai asocia UTA” cu grupul nostru de investitori, hotărâre luată într-un moment în care discuțiile păreau foarte aproape de finalizare.

Decizia, anunțată de domnul Meszar în numele clubului UTA, ne-a surprins neplăcut, pentru că, dacă spunem „gust amar”, e prea putin, în contextul în care planurile noastre pentru a investi în club și pentru a-l stabiliza și a-l duce la un alt nivel de organizare și profesionalizare erau pregătite, atât în plan financiar cât și managerial și cunoscute de toți cei care sunt apropiați de club. Proiectul nostru, pe care nu am apucat să îl aducem în spațiul public, prevedea o politică sustenabilă de dezvoltare a clubului, bazată pe transparență, bună organizare, echilibru și proiecții clar definite, cunoscute de toți iubitorii UTA-ei, într-o structură de personal care se regăsește în aceleasi valori – lucruri aplicate de fiecare dintre noi în business-urile de success  pe care le conducem.

Înainte de a fi potențiali investitori, suntem suporteri ai „Bătranei Doamne”. De mici copii venim la stadion și suntem alături de echipă. Chiar dacă unii am plecat din Arad, sufletul a fost întotdeauna aici. Avem spiritul utist în sange, la fel ca alte zeci de mii de arădeni. Nu am face niciodată rău acestui club, preferăm să pierdem banii, fără niciun regret.

Ne-am unit eforturile din dorința de a face mai mult, de a face bine Aradului, de a ridica nivelul de profesionalism al acestui club. Să aducem la UTA o viziune pe termen lung, să punem în practică un proiect sustenabil, nu doar să ne mulțumim cu „supraviețuirea” de la un an la altul.

Referitor la cele exprimate de domnul Alexandru Meszar, suntem perfect de acord că implicarea noastră ar fi creat ambiții – unele pozitive, canalizate spre rezultate și cu așteptări pe măsură. Iar orgolii – doar în raport cu adversarii, pentru că oamenii care iubesc UTA, o iubesc mai presus de orgolii și de interese personale!

Cât privește „grupulețele”, singura problemă putea fi in zona grupurilor de interese din jurul clubului, „mărunțișurilor” care nu au de-a face cu o afacere clădită pe piloni solizi,lucru cu care într-adevăr nu rezonăm.

Prin transparență și crearea unui club deschis, în care suporterii să se poată implica direct,eram convinși că am fi adus UTA la un alt nivel.

Rămânem in continuare suporteri alb-roșii, iar iubirea față de UTA nu ne-o poate lua nimeni! Dar, totuși, cu conștiința împăcată, fiindcă am încercat, ca arădeni, să-i arătăm respectul cuvenit „Bătrânei Doamne”

Îi dorim actualei conduceri înțelepciunea de a găsi liniștea, continuitatea și stabilitatea pentru performanță!

 #doarUTA

Simion Apreutese

Catalin Juncan

Rudolf Vizental

Marius Grada

 

……………………………………………………
[ACTUALIZARE 1] Suporter Club UTA îi retrage sprijinul lui Meszar, după ce acesta a refuzat oficial primirea investitorilor în club
Reacții imediate pe grupurile de socializare, după ce Alexandru Meszar a refuzat investitorii care urmau să cumpere acțiuni la UTA. Una dintre ele vine din partea Suporter Club UTA și a fost publicată pe pagina lor oficială. 
[COMUNICAT DE PRESĂ]
În urma comunicatului dat astăzi de către domnul Alexandru Meszar în numele clubului UTA, dorim să facem următoarele precizări:
1. Domnul Alexandru Meszar nu are calitatea juridică de a refuza sau respinge cererea de intrare în club a grupului de investitori. Chiar dacă a refuzat să își asume o funcție oficială în club, i-am recunoscut până acum domnului Meszar poziția de manager și administrator al clubului însă nimic mai mult. Domnul Meszar nu este patron sau acționar majoritar al clubului UTA, astfel încât comunicatul dat publicității „pe persoană fizică“ îi depășește atribuțiile.
2. Ca urmare a punctului 1, din acest moment Suporter Club UTA își retrage definitiv sprijinul pentru domnul Alexandru Meszar și îi solicită retragerea imediată și irevocabilă din orice implicare în acest club. Reamintim că am mai făcut acest lucru în 2017, când domnul Meszar și-a depus demisia „în alb”, condiționând-o de apariția unor investitori care să preia clubul. Acest moment a venit și, dacă are onoare, domnul Meszar își va respecta cuvântul.
3. Ne afirmăm spirjinul total față de inițiativa celor patru oameni de afaceri care doresc să preia conducerea și administrarea clubului. Nu doar cv-ul profesional și pedigree-ul de utiști pe care-l au ne face să avem această poziție ci și proiectul pe care ni l-au prezentat și care, suntem convinși, creează toate premisele ca odată implementat să transforme UTA într-un club cu adevărat profesionist.
4. Fără să minimalizăm rolul administrației locale în dezvoltarea acestui proiect, ne reafirmăm cu tărie dorința ca această etapă să fie una intermediară iar treptat UTA să se decupleze de dependența de banii publici. Unul dintre motivele pentru care susținem acest drum, este acela că de regulă banii publici vin la pachet cu o influență politică toxică. Din informațiile pe care le avem, ultimul cuvânt în discuțiile dintre Alexandru Meszar și grupul de investitori l-au avut mai mulți oameni politici care își asumă că vorbesc în numele administrației locale deși nici măcar nu fac parte din aceasta, lucru care ni se pare profund dăunător. UTA este clubul arădenilor, nu al unei oculte politice.
5. Tocmai pentru că motivele invocate în comunicatul domnului Meszar ni se par pure invenții și în lumina informațiilor pe care le avem în ceea ce privește implicarea politică în această decizie, vom demara în perioada următoare toate demersurile necesare pentru a derula printr-o firmă independentă privată, un audit la clubul UTA. Vrem să aflăm odată pentru totdeauna dacă acest club este pentru unii doar o jucărie care le pansează orgoliul rănit sau este vorba de ceva mai mult, în sensul că UTA a devenit și un „borcan cu miere“ pe care unii oameni își clădesc bunăstarea economică privată.
Ce trebuie să știe întreaga suflare utistă este că nu vom dezarma în fața acestui comunicat ilegitim și vom continua să ne batem pentru ca UTA să se dezvolte pe traiectoria normală pentru un club profesionist. Lupta nu s-a sfârșit ci abia (re)începe!
Pentru noi doar UTA contează!
Suporter Club UTA
……………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] UTA anunță oficial: „Asocierea cu noii parteneri nu va avea loc”

În urma unei analize profunde, am luat decizia ca asocierea cu noii parteneri, oameni de afaceri din țară și străinătate, să nu aibă loc. Această asociere, în forma agreată de dânșii, ar fi creat ambiții, orgolii și grupulețe atât în interiorul clubului cât și la nivel local, exact de ce UTA nu are nevoie. Clubul și echipa au nevoie de unitate, liniște, continuitate și stabilitate – imperios necesare pentru performanță.

Este decizia pe care mi-o asum în primul rând pentru binele echipei și pentru parteneriatele vechi și stabile. MERGEM ÎNAINTE!

Alexandru Meszar” – este comunicatul oficial postat pe pagina Uta-arad.ro

……………………………………………….

Articole asociate:

Poziția OFICIALĂ a conducerii Clubului UTA față de SCRISOAREA DE INTENȚIE a potențialilor investitori… DEFENSIV-ECHIVOCĂ

[ACTUALIZARE] Ilie Dumitrescu este gata să semneze cu UTA – condițiile fiind cumpărarea de către Simion Apreutese a clubului de la Alexandru Meszar și implicarea totală a Primăriei și Consiliului Județean Arad

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news