marți, martie 28, 2023

[ACTUALIZARE 3] Criminaliștii s-au pronunțat oficial în cazul morții lui Dan Condrea: „Decesul reprezezintă consecinţa unui act suicidal”

 

[ACTUALIZARE 3]

COMUNICAT

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în dosarul privind evenimentul rutier petrecut la data de 22 mai 2016, dispunând clasarea cauzei cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, întrucât decesul conducătorului auto CONDREA DAN-ALEXANDRU nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 22.05.2016, ora 18:47, urmare a apelului telefonic primit la Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, organele de poliție, ambulanța și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost sesizate cu privire la faptul că pe drumul ce leagă localitățile Buftea și Tamași din judeţul Ilfov a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Cu prilejul efectuării cercetării la fața locului, s-a constatat că accidentul rutier a avut loc pe DJ 101, la Km 2+500, pe drum în aliniament.

Autoturismul marca Opel Astra a fost găsit răsturnat pe partea dreaptă, în afara părții carosabile, pe sensul de mers dinspre satul Tamași către oraşul Buftea, la o distanță de circa 7 metri de partea carosabilă.

La fața locului s-a constatat prezența urmelor de rulare, cu o traiectorie oblică spre dreapta, în lungime de 53,2 m, poziționate pe acostament și spațiul verde, pe sensul de mers Tamași-Buftea. Totodată, s-a constatat lipsa urmelor de frânare ori de evitare a obstacolului (copac). Lângă autoturism a fost găsită decedată o persoană de sex masculin. Personalul medical sosit cu două ambulanțe la fața locului a constatat decesul victimei accidentului rutier, a cărui identitate a fost stabilită ulterior ca fiind Condrea Dan-Alexandru, inclusiv prin raportul de expertiză întocmit de Institutul Național de Criminalistică.

Raportul de autopsie medico-legală întocmit în cauză de Serviciul de Medicină Legală Ilfov a concluzionat că moartea lui Condrea Dan-Alexandru a fost violentă, fiind cauzată de leziuni traumatice care s-au putut produce prin loviri de corpuri și planuri dure, cât și prin strivire de componentele unui autovehicul, urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) și sunt în legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul. La autopsie nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel anterior menționat.

Potrivit celor constatate la fața locului, evenimentul rutier s-a produs în condiții de vizibilitate bună, carosabilul fiind uscat, fără denivelări sau obstacole pe direcția de deplasare. Totodată, la locul faptei a fost identificată urma de rulare a autoturismului până la locul impactului fără a se constata prezența urmelor de frânare ori a altor urme de evitare a obstacolului. Urmele de rulare evidențiate indică faptul că autoturismul și-a schimbat la un moment dat direcția de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staționare.

Date fiind concluziile raportului de expertiză criminalistică și ale raportului de expertiză tehnică, coroborate cu celelalte probe administrate în cauză, rezultă că autoturismul – fără a avea defecțiuni la sistemul de frânare ori direcție, având o viteză de peste 100 Km/h şi fără a i se acţiona sistemul de frânare – a intrat în coliziune cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent, decesul reprezentând consecinţa unui act suicidal.

…………………………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 2] (26 mai) De la „accident banal” la „mașină dirijată de la distanță” – Dan Condrea a fost înmormântat… cu enigme cu tot

Gabriela Monica Pelin este şoferiţa pe care Condrea a depăşit-o înainte de accident. Femeia a postat pe Facebook fotografii făcute imediat după accident.

Gabriela Monica Pelin, şoferiţa în vârstă 41 de ani care, alături de martorul biciclist, a sosit prima la locul accidentului mortal avut de Dan Condrea pe şoseaua Buftea-Corbeanca, susţine că se vehiculează numeroase minciuni şi speculaţii în acest caz. Ea prezintă câteva elemente esenţiale pentru descâlcirea acestui accident care ridică multiple semne de întrebare, pe fondul scandalului dezinfectanţilor diluaţi, şi provocă numeroase teorii ale conspiraţiei. Varianta unui suicid ar putea fi infirmată chiar de mărturia sa, potrivit căreia Dan Condrea vorbea la telefon şi ar fi semnalizat în momentul în care a depăşit-o, gesturi pe care un om aflat în pragul sinuciderii puţin probabil să le mai facă. Femeia a fost audiată la Parchet în acest caz.

Declaraţiile făcute de martorul la accidentul  în urma căruia fostul patron al Hexi Pharma şi-a pierdut viaţa: „Mergeam spre casă cu copilul, o maşină m-a depăşit, avea viteză mai mare decât a mea, 110 km/h să zic, că aveam eu aproape 90 km/h, deci, clar m-a depăşit. Vorbea la telefon. Nu ştiam cine e că nu m-a interesat. Am mers, pur si simplu în linie dreaptă, dânsul a dat semnal, m-a depăşit, s-a încadrat înapoi pe drum şi am mers, că era şoseaua liberă. La un moment dat am auzit o bubuitură puternică. M-am uitat mai bine şi nu era maşina. Am ajuns acolo, nu se vedea nimic. Am zis să mai căutam, poate traieşte cineva. Nu se mai vedea în interiorul maşinii. La aproape un metru de maşină era un cadavru. M-am ridicat şi i-am strigat biciclistului că l-am găsit. De la 112 mă întreba dacă mai e cineva. I-am zis biciclistului că l-am găsit decedat. Între timp a venit o maşină de poliţie care a zis că e întâmplător acolo. Am găsit portofelul. Poliţia a ajuns lângă mine, am ridicat portofelul de jos, am scos un permis de conducere, am citit: Condrea Dan Alexandru. Mi-a zis poliţistul să-i dau permisul, să anunţe ei prin staţie, CNP-ul l-a dictat el prin staţie. Nu m-a depăşit în nicio curbă. Se vede clar că a mers 6 metri şi a încercat să intre din nou pe şosea. Nu era în satele acelea când m-a depăşit, eram în câmp, sunt vreo 10 km în câmp. Eu am vazut doar că a dispărut de pe şosea şi s-a auzit o bubuitură. Nu era urmărit de nimeni pentru că nu era nicio maşină, drone nici atât”, a spus Gabriela Monica Pelin după ce a fost audiată de procurori.

Până la concluziile anchetatorilor, materializate într- un rechizitoriu trimis în instanță spre soluționare, inginerul Simion Dascălu, șeful Centrului European de Afaceri, Inventică și Cercetare (CEAIC), avansează o ipoteză potrivit căreia mașina lui Dan Condrea putea fi „dirijată” în copac cu ajutorul unei tehnologii prezente în echipamentele UAV (n.r. – Unmanned Air vehicle – dronă aeriană) sau UGV (n.r. – Unmanned Ground Vehicle – vehicul terestru fără operator), folosite atât de către autoritățile de stat, cât și de către companii private. „La întrebarea dacă putea fi simulat accidentul, răspunsul este da. Mașina putea fi comandată de la distanță”, a declarat ing. Simion pentru EVZ.

Sursa informațiilor: evz.ro

Fostul patron Hexi Pharma a fost înmormântat miercuri, 25 mai, creştineşte, în cimitirul Sf. Vineri din Capitală, cu un sobor de şase preoţi, chiar dacă nu s-au stabilit încă circumstanţele în care a murit: sinucidere sau accident.

…………………………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 1] (24 mai, 2016) Dan Condrea și-a actualizat testamentul cu două săptămâni înaintea „accidentului ” care l-a făcut să tacă definitiv

Cu doar două săptămâni înaintea morţii, Dan Condrea a mers la notar si si-a actualizat testamentul.

Condrea a mers pe 6 mai la notar şi şi-a actualizat testamentul pe care şi-l făcuse prima dată în 2013. RTV anunţă că acesta le-a lăsat mare parte a averii fetiţei lui de 10 ani, Magdalena, din prima căsătorie şi lui David, băiatul din a doua căsnicie.

„Las fiicei mele Magdalena Condrea şi fiului meu David Condrea întreaga mea avere, în afară de cota legală care îi revine doamnei Uliana Ochinciuc”, a scris patronul Hexi Pharma în testament.

Afaceristul a făcut însă şi o anexă la testament. A lăsat întreaga avere copiilor, mai puţin o parte din ea care a revenit Ulianei Ochinciuc, ultima sa iubită, cea cu care are un copil.

Sursa: stireazilei.ro

…………………………………………………………………………………

[BREAKING NEWS] (22 mai, 2016) Patronul Hexi Pharma a murit într-un accident rutier

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, cercetat în dosarul dezinfectanților, a murit într-un accident rutier. Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 22 mai, în jurul orei 20.30 pe raza județului Ilfov. Polițiștii prezenți la fața locului iau în calcul inclusiv varianta sinuciderii, având în vedere că era o porțiune de drum drept.
Mașina condusă de Dan Condrea s-a izbit într-un copac și a fost, efectiv, ruptă în bucăți urmare a impactului.

Dan Condrea era singur în autoturism. Viteza cu care acesta s-a izbit de copac este estimată la 150 km la oră.

Cadavrul nu a fost identificat cu certitudine până la ora 23.00 – o rudă, adusă de polițiști a declarat că „îl recunoaște după haine”…

 

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

2 COMENTARII

 1. baieti, daca mai sinucideti aprox 2000 la nivel national, alesi care trebuie,in 6 luni avem salarii si servicii publice ca in Germania. succes

 2. Fabulaţii ! Românul are fantezie şi nu e rău pentru creaţii literare, dar când e vorba de fapte ce afectează omul, nu e cazul să fabulăm. ……..
  Cum poate fi respectivul miliardat, când cifrade afaceri era de 3 milioane anual, în ultimii 5 ani ? ……
  După cum se poate observa din depoziţiile fostei soţii, nici dl nu era prea stabil psihic. ……
  Toate verificările criminalistice şi logica evenimentelor, decesul pare a fi sinucidere. ……
  Deja abuzurile DNA se manifestă din plin ! Iar concureţa dezinfectanţilor, stimulează exagerări nemai întâlnite decât la Reoluţie : 60.000 de morţi prin spitale datorită diluării dezinfectaţilor de 4000 de ori !! …………
  Suntem noi naţiune normală ??? ….. Nici vorbă ! Suntem defecţi !

Comentariile sunt închise.