[ACTUALIZARE 3] Mircea Vintilă, despre festivalul de la Bulci: „E unic în România”

 

[ACTUALIZARE 3]

Festivalul de la Bulci şi-a încheiat şi cea de a opta ediţie, într-o atmosferă care l-a impresionat până şi pe Mircea Vintilă. „E unic în România. E singurul festival flower-power din ţară, e minunat ce faceţi aici!”, a spus Vintilă, invitat pentru a doua oară la Bulci, impresionat de atmosfera de la faţa locului.

Iar atmosfera a fost una de zile mari, graţie unui public venit din Arad, Timiş, Hunedoara, dar şi din străinătate. S-a cântat şi s-a dansat, iniţial pe scenă şi în faţa ei, ulterior printre corturi, la foc de tabără, până spre dimineaţă. Locul s-a umplut de oameni frumoşi: sâmbătă seara cu greu mai găseai un loc de parcare sau vreun colţişor unde să-ţi pui cortul.

A fost ediţia în care s-a întâmplat un lucru inedit: Adrian Ivaniţchi, proaspăt înnobilat marchiz de Bulci, a urcat pe scenă în ambele zile ale evenimentului, cântându-le celor prezenţi imnul festivalului. Una peste alta, ceea ce se întâmplă an de an în micuţa localitate arădeană, situată parcă la capătul lumii, începe să capete importanţă pe plan naţional, cel puţin prin unicitate.

De-a lungul celor două zile, pe scena de la Bulci au urcat Mircea Vintilă, Marius Baţu, Adrian Ivaniţchi, Mircea Bodolan, Didina Curea, Cristi Buică, Daniel Julean, Nelu Pitic şi Trupa de Serviciu, Corso, Nova Band, Hidro Grup 8, Livia Daniel & Angelica Darot, Vasile Gondoci şi Florian Jianu.

Organizatorii festivalului au fost şi în acest an Centrul Cultural Judeţean şi Primăria Bata. Au mai contribuit la reuşita festivalului vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Claudia Boghicevici şi Sergiu Bîlcea, Port Arthur, Laura Flowers, Von Meister şi NewsAr.ro.

………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 2] A fost „Maris Fest Bulci” – ediția a VIII-a [GALERIE FOTO]

Publicul arădean iubitor de folk, cu tot ce presupune asta (și presupune destul de mult… o lume-ntreagă!) a transformat, pentru două zile, câmpul de lângă castelul de la Bulci în tabără hippie. A fost a VIII-a ediție a unui festival care, conform spuselor unuia dintre organizatorii principali, Ionel Costin, „este mai degrabă o muncă de voluntariat, nicidecum o afacere profitabilă”.
Nu spectaculos de mulți – dar nici banali și nici puțini -, participanții au însuflețit micul spațiu de la capătul sud-estic al județului (în restul anului, nefrecventat) cu energia lor pozitiv-melancolică de marginali ai unei societăți ce pare a se grăbi să ajungă la stadiul de turmă setată uniform, binecuvântând boem, cu poezie și alcool cuminte, dintr-un colț de lume, nebunia acestei lumi… în fapt, lumea întreagă.

………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 1] (6 august): A început „Maris Fest Bulci” – Hipioți din tot județul, adunați-vă!

„Maris Fest Bulci” a început aseară, dar astăzi sunt așteptați majoritatea dintre cei care și-au făcut programul în această direcție. Într-o atmosferă „flower-power”, pe câmpul din apropierea vechiului Castel Mocioni, hipioții „născuți” sau cei de conjunctură se pot simți ACASĂ: liberi, ascultând muzica ce le caracterizează emoțiile, înconjurați de semeni cu aceleași idei și concepții despre – nu-i așa? – lume și viață.

Foto reprezentativ (de ieri după-masă): Călin Păscuțiu @ facebook

………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (2 august): Hipioți și „simpli folkeri” – pregătiți-vă de tabără: „Maris Fest Bulci” începe vineri [FOTO C.P.]

Organizatorii „Maris Fest Bulci” au fixat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă ce s-a desfășurat  la Port Arthur (imagini atașate), ultimele detalii legate de evenimentul anual care are loc în zilele de 5 și 6 august, în proximitatea vechiului Castelul Mocioni.

Ladislau Heleport, viceprimarul comunei Bata, Ionel Costin şi Cristian Zaharia, din partea Port Arthur, le-au vorbit celor prezenţi despre festival, cântăreţii invitaţi şi despre efortul din spatele organizării unui asemenea eveniment, care se desfășoară, iată, de 8 ani, cu o consecutivitate admirabilă, deși… „este mai mult o muncă de voluntariat organizarea lui, nicidecum profitabilă în plan financiar” (cf. Ionel  Costin).

Astfel, pe scena din satul Bulci vor urca, vineri: Florian Jianu, Vasile Gondoci, Corso, Nova Band, Hidro Grup 8, Cristi Buică şi veteranul Adrian Ivaniţchi, iar sâmbătă: Livia Daniel şi Angelica Darot, Daniel Julean, Nelu Pitic & Trupa de Serviciu, Didina Curea, Mircea Bodolan, Marius Baţu şi Mircea Vintilă, baronul folk-ului românesc. Aşadar, vor fi cel puţin patru nume mari ale muzicii folk din România pe scena de la Bulci, lucru care nu poate decât să fie pe placul publicului amator.

Accesul  și camparea cu corturi sau rulote sunt gratuite.

„Vor fi, ca în fiecare an, cântece la foc de tabără, într-o atmosferă ce aminteşte de perioada flower-power, a generaţiei hippie. De altfel, locul a devenit unul clasic de întâlnire pentru nostalgicii respectivei perioade” – spun organizatorii.

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6514
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy