Front 7 ȘTIRI

[ACTUALIZARE 3] PREFECTURA ARAD atacă cu CALE EXTRAORDINARĂ „definitiva de la Olt” care atribuie Moșia de la NADĂȘ familiei Colțeu!

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Noi demersuri juridice în cazul Nadăș

Comisia Județeană de Fond Funciar Arad de pe lângă Instituția Prefectului – Județul Arad a hotărât în ședința de ieri, 13 februarie 2019, promovarea căii extraordinare de atac a contestației în anulare împotriva deciziei civile nr. 7 din 5 februarie 2019 pronunțată de Tribunalul Olt, Secția I Civilă, hotărâre judecătorească prin care a fost admis recursul declarat de Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva Sentinței Civile nr. 857 din 10 septembrie 2018, pronunțată de Judecătoria Balș, în cazul Nadăș.

Totodată, Instituția Prefectului – Județul Arad a formulat la data de 12 februarie o cerere de repunere pe rol a cauzei care formează obiectul Dosarului nr. 1265/246/2017, înregistrat la Judecătoria Brașov.  În cadrul acestui litigiu, Comisia a solicitat revizuirea Sentinței civile 657/2006 a Judecătoriei Ineu, prin care familiei Colțeu i s-a restituit suprafața de 8742 hectare teren forestier în baza Certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/2003, eliberat de B.N.P. Vlai Adrian, desființat prin hotărâre definitivă de către Curtea de Apel Timișoara, Secția Penală, ca urmare a constatării de asemenea definitive a falsului acestui certificat.

„Vom efectua toate demersurile juridice necesare și legale pentru a obține revizuirea sentinței Judecătoriei Ineu în cazul Nadăș, în contextul desființării definitive a certificatului de calitate de moștenitor care a fost hotărâtor în pronunțarea acelei sentințe”, a declarat Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea.

Biroul de presă  al Instituției Prefectului Județului Arad     

………………………………………………………

 

[ACTUALIZARE 2] (6 februarie, 2019) POZIȚIA PREFECTURII ÎN CAZUL NADĂȘ: „Situația juridică a suprafeței de 8742 hectare teren forestier restituită familiei Colțeu rămâne una litigioasă”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD
Precizări cu privire la situația terenurilor forestiere din satul Nadăș

Prin decizia civilă nr. 7/5.02.2019, Tribunalul Olt, Secția I Civilă a admis recursul declarat de familia Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva sentinței civile nr. 857 din 10.19.2018 pronunțată de Judecătoria Balș în dosarul nr. 1184/246/2016* pe care a modificat-o în totalitate, admițând excepția tardivității invocată de familia Colțeu în privința cererii de revizuire formulate de Comisia județeană de fond funciar Arad, cererea de revizuire fiind respinsă ca tardivă. Această cerere de revizuire a sentinței Judecătoriei Ineu cu numărul 657/2006 a fost formulată în urma constatării falsului Certificatului de calitate de moștenitor cu nr. 5/ 2003, emis de notarul Vlai Adrian, prin care s-a stabilit calitatea defunctei Mairovitz Ecaterina de unic moștenitor al defunctei Grosz Elena, care a deținut pădurea Nadășului, constatare efectuată prin Sentința penală nr. 203/ 2016 a Curții de Apel Timișoara – Secția penală. Cauza a fost strămutată de Înalta Curte de Casație și Justiție, la cererea Comisiei județene de fond funciar Arad, de la Judecătoria Ineu, la Judecătoria Balș, Județul Olt.

Comisia județeană de fond funciar Arad a promovat o altă cerere de revizuire a aceleași Sentințe cu numărul 657/ 2006 a Judecătoriei Ineu, întemeiată pe desființarea Certificatului de calitate de moștenitor cu nr. 5/ 2003,  dispusă prin Încheierea penală nr. 415/ 2016, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara – Secția penală, ca urmare a constatării falsului acestui certificat de calitate de moștenitor, soluție menținută de către Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală prin Încheierea nr. 603/ 2017. La cererea Comisiei județene de fond funciar, cauza a fost strămutată de Înalta Curte de Casație și Justiție de la Judecătoria Ineu, la Judecătoria Brașov.

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Oradea a emis Decizia nr. 1446 din 11.03.2014 prin care s-a dispus suspendarea serviciului public silvic pentru proprietarii terenurilor forestiere Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica, aceștia din urmă exercitând o acțiune în contencios administrativ prin care au solicitat anularea acestei decizii, acțiune care a fost respinsă prin Sentința civilă nr. 1950 din 3.07.2014, pronunțată de Tribunalul Arad, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, rămasă definitivă prin Decizia civilă nr. 7784 din 26.09.2014, pronunțată de către Curtea de Apel Timișoara.

Față de existența pe rolul Judecătoriei Brașov a dosarului cu nr. 1265/246/2017, situația juridică a suprafeței de 8742 hectare teren forestier restituită familiei Colțeu rămâne una litigioasă.

Biroul de presă al Prefecturii Arad

……………………………………………………..

[ACTULIZARE 1] (5 februarie, 2019) A căzut BOMBA FINALĂ în CAZUL NADĂȘ: Familia Colțeu a câștigat IREVOCABIL dreptul de proprietate asupra pădurii de 8742 de hectare. Prefectura Arad și restul reclamanților trebuie să plătească inclusiv cheltuielile de judecată!

Curtea de Apel Craiova – instanța superioară Judecătoriei Balș și Tribunalului Olt (unde s-a strămutat procesul de la Ineu, la cererea reclamaților) – a publicat astăzi pe site-ul oficial sentința Tribunalului Olt care a dat câștig de cauză familiei Colțeu în litigiul privind retrocedarea pădurii de la Nadăș. Aceasta este ultima cale juridică prin care legalitatea uriașei moșteniri (care a isterizat toată România) a mai putut fi contestată.

Reamintim (vezi și articolele asociate) că acest proces – dintr-o lungă „epopee juridică” care durează de peste 10 ani – a început la inițiativa Prefecturii Arad, care inițial a câștigat. Astfel, „prin Sentința civilă nr. 857 din 10 septembrie 2018 s-a admis, în rejudecare, cererea de revizuire promovată de Comisia Județeană de Fond Funciar din cadrul Instituției Prefectului – Județul Arad, împotriva sentinței civile nr. 657/ 2006 a Judecătoriei Ineu, prin care s-a restituit familiei Colțeu suprafața de 8742 de hectare de pădure, în baza certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/ 2003” – conform datelor de la dosarul soluționat definitiv astăzi în totala sa defavoare.

Iată soluția – așa cum apare pe site-ul oficial al Curții de Apel Craiova:

………………………………………………………..

 

[TITLUL INIȚIAL] (11 septembrie, 2018) A fost admisă cererea Prefecturii Arad de revizuire în CAZUL NADĂȘ

[COMUNICAT DE PRESĂ – PREFECTURA ARAD]

Victorie în cazul Nadăș

Instituția Prefectului – Județul Arad a înregistrat o victorie, în primă instanță, la Judecătoria Balș, județul Olt, unde fusese strămutat, în urmă cu doi ani, procesul locuitorilor satului Nadăș cu familia Colțeu.

Sentința civilă nr. 857 din 10 septembrie 2018 a admis, în rejudecare, cererea de revizuire promovată de Comisia Județeană de Fond Funciar din cadrul Instituției Prefectului – Județul Arad, împotriva sentinței civile nr. 657/ 2006 a Judecătoriei Ineu, prin care s-a restituit familiei Colțeu suprafața de 8742 de hectare de pădure, în baza certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/ 2003, emisă de notarul Vlai Adrian, care a fost desființat definitiv, de instanțele penale, în urma declarării falsului acestui act.

Judecătoria Balș a decis desființarea sentinței civile 657/ 2006 a Judecătoriei Ineu, hotărârea Judecătoriei Balș putând fi atacată cu recurs la Tribunalul Olt.

„Pentru Instituția Prefectului – Județul Arad, soluția favorabilă a instanței Balș vine ca o compensare a hotărârii cu care s-a acționat, prin toate mijloacele legale avute la îndemână, pentru remedierea situației juridice a terenurilor din satul Nadăș, restituite familiei Colțeu printr-un document fals.” – Florentina Horgea, Prefectul Județului Arad

Biroul de presă

Articole asociate:

[ACTUALIZARE 2] Prefectura Arad umblă ca orbul cu bâta prin pădurile Nadășului, TESTAMENTUL nu l-a văzut nimeni, plângerile împotriva „moștenirii familiei Colțeu” se plimbă din DNA în DNA, iar sătenii și „publicul spectator” sunt pe COD ROȘU de „ceață judiciară”

[ACTUALIZARE 2] „Explozii prin antipatie” în CAZUL NADĂȘ: Curtea de Apel Timișoara a desființat actele de moștenire ale familiei Colțeu, notarul Adrian Vlai face acuze grele la adresa procurorului DNA Lucian Dolcu, iar la Ineu s-a lăsat cu tentativă de omor!

Familia COLȚEU consideră „DEMERSUL NADĂȘ” ca fiind „o acțiune de dezinformare a opiniei publice”. Citim REPLICA raportată la „ultima grevă a foamei” declanșată (și ulterior încetată) de trei nădășeni și… doi oameni din Slatina

Critic Arad, 14 februarie 2019 4:10

NADASsentinta-nadas