ȘTIRI

[ACTUALIZARE 3] REȚEAUA VLAI – trimisă în judecată. Din „combinație” fac parte, pe lângă avocat și chimiștii de la Medicina Legală, un celebru personaj din Lipova și alți cunoscuți în mediile locale

 

[ACTUALIZARE 3]

COMUNICAT DNA

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 626/VIII/3 din 22 iunie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului VLAI ADELIN GEORGE, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată și în stare de libertate, a inculpaților:

VLAI FLORIN GABRIEL, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

– fals intelectual în formă continuată,

– uz de fals în formă continuată,

– favorizare a făptuitorului în formă continuată,

BURCHIU  NICOLETA, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

– favorizare a făptuitorului,

– uz de fals,

– fals intelectual,

GROZA DIANA GABRIELA și BRĂNIȘCAN ADRIAN IOAN cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

– cumpărare de influență,

– conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,

ROHOZNEANU MARIAN, cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie-iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins și primit de la inculpații Brănișcan Adrian Ioan, Groza Diana Gabriela și o altă persoană, toți cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective.

Concret, inculpatul Vlai Florin Gabriel a menționat, în fals, în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional.

În aceeași manieră a procedat și inculpata Burchiu Nicoleta, în total cei doi chimiști emițând buletine de analiză toxicologică, false, pentru 4 persoane: inculpații Groza Diana Gabriela, Brănișcan Adrian Ioan, Rohozneanu Marian și o altă persoană.

Prin această conduită, inculpații Vlai Florin Gabriel și Burchiu Nicoleta au oferit ajutor celor patru persoane în scopul îngreunării sau împiedicării tragerii acestora la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 14.500 lei, aflată în contul unei unități bancare, consemnată de inculpat pe seama și la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

…………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 2] (23 iunie, 2017) Cazul „CORUPȚIE LA MEDICINA LEGALĂ” are și o parte HAIOASĂ…

Procurorul Bogdan Sergiu CHIŞ, proaspăt numit (din decembrie, 2016) procuror la DNA, venit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, este cel care a instrumentat dosarul fraților Adelin și Florin Vlai (avocatul din Ineu Eugen Sârb este, de asemenea, suspect în cauză) – iar în opinia… inclusiv a avocaților acuzaților, a făcut-o profesionist spre impecabil.

Avocatul Adelin Vlai a fost „călcat” alaltăieri de anchetatori ca punct culminant al unei anchete începută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad în luna martie a acestui an, când s-au semnat peste 20 de autorizări judecătorești de interceptare a telefoanelor suspecților. Există mai multe fapte susceptibile de corupție documentate de organele de anchetă (îndeosebi raportate la falsificarea rezultatelor probelor biologice pe care conducătorii auto prinși cu alcolemie peste marja legală le-au dat spre analiză la Medicina Legală)  – dar judecătorii au reținut că doar trei sunt de trimis în instanță – așa încât chimistului Florin Vlai i-au dat drumul după o audiere simplă, iar avocatul Eugen Sârb nici nu a fost inculpat.

Ceea ce au CERT procurorii este o lucrare cu martor și lucrători sub acoperire, care i-au făcut o „o regie după un scenariu” bine pus la punct – respectiv un „acoperit” și-a înscenat o tamponare, după ce a consumat alcool… un „martor” a sunat la 112, au venit „polițiștii care trebuie” etc… Față de acest fapt, „acoperitul” are și el dosar, pentru cumpărare de influență – oferind în jur de 5000 de euro pentru ca (pseudo)fapta sa… „să nu fie pedepsită”.

Pentru avocatul Adelin-George Vlai, judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara au stabilit măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, deși DNA a cerut arestare cu încarcerare.

Despre descinderea procurorilor însoțiți de jandarmi în casa avocatului Adelin Vlai din Vladimirescu și la biroul său de pe Milea s-ar putea turna o comedie fabuloasă – avocatul fiind „rupt” de beat încă de la momentul zero al apariției oameilor legii. Percheziția, care trebuia să dureze vreo oră, a întârziat multe altele… pentru că Adelin nu doar că nu se putea ține pe picioare, dar a continuat să bea câtă vreme polițiștii și jandarmii îi percheziționau casa. La un moment dat, acesta a reușit să scape de sub ochii acestora și a zbughit-o în beci, unde și-a tras o dușcă chiar din butoiul de țuică.
A fost un spectacol total…. „citește” fotografia principală!

Prima instanță – Curtea de Apel Timișoara – i-a stabilit lui Adelin Vlai măsura arestului la domiciliu, dar, urmare a recursului întocmit de DNA, Înalta Curte a decis plasarea sa în arestul Poliției, unde se află actualmente.

………………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (22 iunie, 2017) Frații VLAI – propuși pentru arestare de DNA. Procurorii îi acuză de fals intelectual și uz de fals, iar în sarcina lor se rețin 3 fapte asociate CORUPȚIEI

[COMUNICAT DE PRESĂ DNA]

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 624/VIII/3 din 21 iunie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 iunie 2017, a inculpatului VLAI ADELIN GEORGE, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul VLAI FLORIN GABRIEL, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

– fals intelectual,

– uz de fals.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor aprilie și iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins și primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei și 5.500 lei) și 2.300 euro.

Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru a-și folosi influența reală ce o avea asupra fratelui său, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urmă, chimist în cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, să emită buletine de analiză toxicologică favorabile persoanelor respective.

Concret, suspectul Vlai Florin Gabriel a menționat în documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, aspect care ar fi atras răspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contravențional.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Celor două persoane li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 și 309 Cod de procedură penală, urmând ca inculpatul Vlai Adelin George să fie prezentat, la data de 22 iunie 2017, Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

……………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (21 iunie, 2017) DNA a intrat cu jandarmii în Medicina Legală. Frații VLAI sunt suspectați că au falsificat probe biologice și au fost DUȘI LA AUDIERI

[COMUNICAT DE PRESĂ – DNA]

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în cursul lunii iunie 2017.

În cursul zilei de 21 iunie 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații, situate în județul Arad, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

…………………………………………………

Din informațiile culese până la această oră, discutăm despre un angajat al acestei Serviciului de Medicină Legală, şi doi avocaţi, unul din Arad şi altul din Ineu. Numele acestora nu sunt deloc „oarecare” pentru arădeni: avocatul Adelin Vlai și despre chimistul Florin Vlai, frați, copiii fostului procuror George Vlai.
Ei sunt suspectați că ar fi falsificat, de-a lungul timpului, mai multe probe biologice pentru şoferi care ar fi condus sub influenţa alcoolului şi care astfel ar fi reuşit să scape de urmările penale.
Funcţionarul public ar fi colaborat cu cei doi avocaţi, la domiciliile cărora au avut loc percheizţii.

În paralel cu ancheta DNA, se desfășoară și o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Articol asociat:

[NEWS ALERT] Chimistul Florin Vlai „a spart eprubeta” și s-a vărsat TOATĂ REȚEAUA! Mai mulți polițiști de la RUTIERĂ și AUTOSTRĂZI sunt audiați într-un DOSAR-BOMBĂ

Lucian Valeriu, 13 iulie 2017 3:45

medicina-legala