ȘTIRI

[ACTUALIZARE 4] LOTUL PURCARIU a fost trimis în judecată… cu fostul polițist local GÎD cu tot

 

Lotul PURCARIU, reținut și arestat în vară (12.06.2018), când „procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  Arad au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare pe raza judeţului Arad, într-o cauză vizând   destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de migranți la nivel sud-est european” – am citat din comunicatul de presă emis la data respectivă – a fost trimis în judecată miercuri, 31 octombrie – conform Portalului Instanțelor de Judecată.

Lui Purcariu Adrian George, Chebeleu Rareş, Codrean Adrian Lucian, Bakoş Levente Romeo, Codrean Mădălin Călin, Andrieş Mihăilă, Gîd Florin Petrişor, Rusu Călin Teiu, Albulescu și Cristian Răducu, asupra cărora există probe că au traficat nu mai puțin de 61 de migranți – minori și adulți – spre țări din spațiul SCHENGEN – li s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat, iar procesul pe fond va începe în curând.

„Amănuntul” care face din acest caz, oarecum „banal” pentru vestul țării, unul de „oarecare notorietate” este prezența în lotul de inculpați a unui (fost, de-acum) polițst local (respectiv Gâd Florin Petrișor… despre care se auzea că „o să scape”… apropo) – iar cum această practică se observă din ce în ce mai des… atât în spațiul public, cât și în câmpul tactic… nu putem să nu manifestăm interes (inclusiv) față de această speță.

……………………………………………….

[ACTUALIZARE 3] (23 iunie, 2018) Curtea de Apel Timișoara i-a scos pe Purcariu, Chebeleu și Gîd din arestul Poliției și i-a plasat în arest la domiciliu, în cauza de TRAFIC DE MIGRANȚI care „a speriat Vestul”

Magistrații Curții de Apel Timișoara au admis contestațiile „celor trei care au speriat Vestul” și i-a scos din arestul IPJ Arad, încuindu-i în casele lor. Interlopii Purcariu Adrian George, Chebeleu Rareş şi fostul polițist local Gîd Florin Petrişor au reușit să convingă instanța timișoreană – probabil „turnând” fapte asemănătoare sau de o gravitate mai mare – că pot coopera mai bine de la domiciliile lor decât din beciul poliției… Pentru ceilalți trei suspecți în  cauza de trafic de migranți, respectiv Adrian Codrean, Mădălin Codrean şi Mihăilă Andrieş, instanța de Apel a definitivat măsura arestului domicialiar dispusă de Tribunalul Arad. 

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Purcariu Adrian George, Chebeleu Rareş şi Gîd Florin Petrişor împotriva încheierii penale nr. 30 din data de 13.06.2018 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad. Desfiinţează în parte încheierea penală atacată şi rejudecând numai în ce îi priveşte pe inculpaţii Purcariu Adrian George, Chebeleu Rareş şi Gîd Florin Petrişor, dispune: respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad privind pe inculpaţii Purcariu Adrian George, Chebeleu Rareş şi Gîd Florin Petrişor. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Purcariu Adrian George, Chebeleu Rareş şi Gîd Florin Petrişor pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 18.06.2017 până în data de 17.07.2018 inclusiv”, se arată în soluţia Curţii de Apel Timişoara, decizie care este definitivă.

……………………………………………

[ACTUALIZARE 2] (13 iunie, 2018) Polițistul de la „Locală” Florin Gîd și interlopii de la „centrală” Adrian Purcariu și Rareș Chebeleu au fost ARESTAȚI pentru 30 de zile

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea DIICOT Arad de arestare preventivă interlopilor Adrian George Purcariu, Rareș Chebeleu și a polițistului local Florin Petrișor Gîd. Pentru ceilalți trei inculpați duși în astăzi în fața magistratului, respectiv Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean și Mihăilă Andrieș, s-a decis plasarea în arest domiciliar.

Soluția pe scurt

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Adrian George Purcariu, Rareș Chebeleu, Florin Petrișor Gîd pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13 iunie 2018, până la 12 iulie 2018, inclusiv. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în ce priveşte arestarea preventivă a inculpaţilor Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș. Dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii: Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13 iunie 2018, până la 12 iulie 2018, inclusiv. Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș au obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuiesc, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș au următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să nu comunice cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii ori experţii, precum şi cu alte persoane stabilite de organul judiciar. Atrage atenţia inculpaţilor Adrian Lucian Codrean, Mădălin Călin Codrean, Mihăilă Andrieș că, în caz de încălcare cu rea – credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”.

***

[ACTUALIZARE 1] Interlopii Adrian Purcariu și Rareș Chebeleu, plus un agent de la Poliția Locală Arad, Gâd Florin, fac parte din lotul de 12 suspecți reținuți ieri de DIICOT pentru TRAFIC DE MIGRANȚI 

Interlopii Adrian Purcariu (foto-stânga) și Rareș Chebeleu, plus un fost agent  de la Poliția Locală Arad, Gâd, fac parte din lotul de 12 suspecți reținuți ieri de DIICOT.

***

[TITLUL INIȚIAL] ARĂDENI suspectați că AU TRAFICAT 61 DE MIGRANȚI – reținuți cu propuneri de arestare de DIICOT Arad. Asupra lor s-au găsit droguri, bani și țigări din CONTRABANDĂ

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La data de 12.06.2018,  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  Arad au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare pe raza judeţului Arad, într-o cauză vizând   destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de migranți la nivel sud-est european.

În urma perchezițiilor efectuate pe raza a 3 localități din județul Arad, precum și în municipiul Arad, au fost identificate și indisponibilizate 139 de grame de cannabis, bani și țigarete susceptibile că ar proveni din contrabandă.

Din cercetări a reieșit că în perioada iulie 2017- februarie 2018, trei bărbați ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alți cinci bărbați, toți din județul Arad, cu vârste între 25 și 40 de ani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada iulie 2017-februarie 2018, un număr de 3 suspecţi au constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat şi alţi suspecţi,  iar în intervalul noiembrie 2017-februarie 2018, la date diferite și în baza aceleiași rezoluții infracționale, au traficat în patru rânduri un număr de 61 de migranți -minori și adulți- spre țări din spațiul SCHENGEN.

La sediul DIICOT- BT Arad au fost aduse în vederea audierii un număr de 12 persoane.

Acţiunea a fost efectuată  cu sprijinul BCCO Timișoara, IJP Arad și jandarmi din cadrul I.J.J. Arad.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Compartinentele de presă ale DIICOT și Poliției Române

 

 

Critic Arad, 2 noiembrie 2018 8:45

purcariuE414059D-BC26-4065-A2A5-FFE67FFF9E1F5AE62D7E-3FDB-441F-BBB7-3E303109065CFE23B1FF-A5E0-49C8-94F5-270AA5DCA036purcariu_gid_chebeleuDIICOT3DIICOT2DIICOT1