INVESTIGATII

[ACTUALIZARE 4] ORDINUL Ministrului Educației, Sorin CÂMPEANU, prin care Ramona LILE, RECTORUL Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, a fost RETROGRADATĂ de la gradul de profesor la cel de conferențiar și are INTERDICȚIA de a se mai înscrie 5 ani la vreo funcție superioară sau de conducere

 

Revista 22 a publicat vineri, 16 aprilie, ordinul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, prin care Ramona Lile, rector la Universitatea din Arad, a fost retrogradată de la gradul de profesor la cel de conferențiar.

„Ramona Lile are interdicția de a se mai înscrie 5 ani la vreo funcție superioară sau de conducere și își pierde și dreptul de a îndruma, controla și face parte din comisii de concurs. Dacă Universitatea din Arad nu va proceda la punerea lui în aplicare, cineva intră la penal!” – spune Brândușa Armanca, jurnalista care, alături de Andreea Pora, se ocupă de această investigație de mai bine de 5 ani.

„Revista 22 publică acest ordin după ce acoliții și susținătorii acesteia ar fi lansat pe plan local ideea halucinantă că în lipsa publicării ordinului, deși emis, aceasta nu ar putea fi retrogradată” – mai arată publicația națională.

Ordinul ministruluia fost emis, în baza Legeii 206/2004 coroborată cu Legea Educației, pentru punerea în aplicare a sancțiunilor stabilite de Consiliul Național de Etică-CNECSDTI după descoperirea PLAGIATULUI MULTIPLU al Ramonei Lile de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV):

 

„Este regretabil că s-a ajuns în această situație, cu atât mai mult cu cât consider că nu au fost respectate rigorile și procedurile legale. Am apelat, pentru a-mi susține punctul de vedere și nevinovăția, la singura cale legală într-un stat de drept: justiția. Am luat această decizie nu pentru a-mi reabilita imaginea, ci din respect pentru universitate si comunitatea academică. În ceea ce mă privește, susțin că mi se face o mare nedreptate”, a transmis Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, pentru redacția aradon.ro.

………………………………………………….

[ACTUALIZARE 3] (9 aprilie, 2021) Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, a fost RETROGRADATĂ ACADEMIC și probabil va rămâne fără funcția de conducere

Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, din Arad, a fost retrogradată academic și a pierdut gradul de profesor universitar, după solicitarea Consiliul de Etică, la demersurile Revistei 22.

Ministerul Educației a emis un ordin pentru retragerea titlului academic de profesor universitar, fiind retrogradată la titlul de conferențiar universitar. Ea riscă să rămână și fără funcția de rector.

Ministerul Educației a sesizat instanța pentru anularea parțială, în contencios administrativ, a ordinului de ministru care acordă calitatea academică de profesor universitar rectorului de la Arad.

În ordin aceasta apare alături de mai multe persoane, din această cauză este vorba despre o anulare parțială – scrie REVISTA 22 în numărul curent.

Conform site-uluil EDUPEDU, prin grupul de lucru CNECSDTI (Consiliul de etică în cercetare), care s-a ocupat de caz, format din profesorii Dumitru Sandu, Emanuel Socaciu, Lucian Nastasa Kovacs, Consiliul a decis următoarele SANCȚIUNI:

1. Retragerea și/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea regulilor de bună conduită, astfel cum se detaliază la pct. 2.3 din prezentul raport, cu mențiunea explicită în versiunea online a revistelor de specialitate că lucrarea respectivă a fost înlăturată/corectată ca urmare a Deciziei CNECSDTI de constatare și sancționare a plagiatului;

2. Retrogradarea de la gradul de profesor universitar la cel de conferențiar universitar;

3. Suspendarea, pe o perioadă determinată de timp de 5 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control sau ca membru în comisii de concurs.

……………………………………………..

[ACTUALIZARE 2] (18 martie, 2021) Sorin CÎMPEANU despre PLAGIATELE Ramonei LILE: „Am primit la Minister o informare, o analizăm şi vedem. S-ar părea că lucrurile nu sunt deloc bine”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, marţi seară, la Digi 24, cum poate să fie rector cineva cu decizie de plagiat, cu referire la cazul rectorului Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, şi a afirmat: „Nu ştiu dacă poate să rămână. Ieri am primit la Minister o informare, o analizăm şi vedem. S-ar părea că lucrurile nu sunt deloc bine. Toate măsurile luate trebuie să se deruleze în cadru legal. Nu vreau să mă antepronunţ. Am primit şi eu  astăzi dosarul, îl voi analiza.” conform agenției de știri www.news.ro. 

…………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (12 martie, 2021)

Sub titlul „Decizie. Consiliul Național de Etică: Rectorița Ramona Lile a plagiat masiv, în blocuri de texte”, Revista 22 a publicat astăzi dimineață în FrontPage un articol care jurnalista Andreea Pora explică epica investigației care a dus la decizia fără precedent a Consiliului Național de Etică (CNECSDTI). „După o serie de articole publicate de revista 22 care demonstrau că rectorița, aflată acum la al treilea mandat, s-a cățărat în grade universitare și ierarhii pe baza a numeroase plagiate, redacția a decis să depună sesizări la CNECSDTI referitor la scandalosul caz. Prima sesizare datează din noiembrie 2016, cu mai multe reveniri: 80/20.09.2017 și 738/03.09.2020. Redacția semnala, prin punerea la dispoziție a membrilor CNECSDTI a lucrărilor plagiate și a textelor furate, că se află în fața unei fraude de durată care, deși autoarea a fost sancționată cu avertisment în 2012 pentru o lucrare, nu s-a oprit și nici nu a avut consecințe în parcursul profesional al Ramonei Lile.”

Articolul integral, aici:

https://revista22.ro/actualitate-interna/decizie-consiliul-national-de-etica-rectorita-ramona-lile-a-plagiat-masiv-in-blocuri-de-texte

 

………………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (11 martie, 2021) Consiliul Naţional de Etică a demantelat PLAGIATELE Ramonei LILE, iar SANCȚIUNILE dispuse o scot, practic, din scenă pe „campioana copy&paste”-ului din ultimii 30 de ani! [DOCUMENT]

Retragerea și/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea regulilor de bună conduită; retrogradarea de la gradul de profesor universitar la cel de conferențiar universitar și suspendarea, pe o perioadă de 5 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control sau ca membru al unei comisii de concurs – aceasta a decis FORUL SUPREM din Ministerul Educației și Cercetării în cazul PALGIATELOR RAMONEI LILE. 

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) din România este un organism consultativ, fără personalitate juridică, pe lângă autoritatea de stat pentru cercetare – dezvoltare (art. 5-8 din Legea 206/2004). Secretariatul tehnic al CNECSDTI este asigurat de Ministerul Educației și Cercetării.
CNE are ca atribuţie principală analiza sesizărilor de abateri de la normele de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare, şi în cazurile în care constată că au avut loc abateri, recomandarea de sancţiuni către autorităţile competente, conform legii.

În ȘASE din cele ȘAPTE TEXTE analizate de specialiștii CNE s-au constatat PLAGIERI MASIVE!

De data asta nu mai discutăm despre o „simplă investigație jurnalistică”, „exprimarea unor frustrări” sau „invidie profesională” – ci despre ditamai o ANCHETĂ OFICIALĂ, întreprinsă de trei cadre universitare specializate în această direcție, imparțiale, obiective și (nota bene) necunoscuți în spațiul public ca „vedete”.

Întreaga anchetă se poate citi la finalul acestui text, așa cum a apărut ea pe site-ul organismului guvernamental citat în primul rând, iar

– așa cum se arată la finalul paginii 33, din cele 36 ale raportului.

Analizele pe text întreprinse prin metodele validate internațional sunt impecabile, după cum orice om de bună credință poate constata citind documentul – dar ce e mai important în această uriașă fraudă universitară – și ne referim aici inclusiv la BANI… MULȚI BANI – e că, de data aceasta, s-au impus SANCȚIUNI.

Din informațiile noastre, următoarele SANCȚIUNI urmează să fie aplicate începând de astăzi:

 

 

 

Hotărârea CNECSDTI Nr. 4 Din 28.01.2021 Și Raportul Final Nr. 4 by Critic Arad on Scribd

Lucian Valeriu, 17 aprilie 2021 7:45

ordin-demitere-lilelile-campeanurevista_22sanctiuni2sanctiuni1plagiat-lile4plagiat-lile3plagiat-lile2plagiat-lile1PLAGIATlile-plagiatramona-lile-plagiatramona_lile