miercuri, martie 29, 2023

[ACTUALIZARE 6] Justiție pe „silent” în CAZUL PODEA. ȘEDINȚĂ SECRETĂ la mărturia în Instanță a doctoriței care a speriat psihiatria

 

[ACTUALIZARE 6]

N-avem noi față să ascultăm apărarea pe care o doctoriță acuzată de toate relele pământului în ceea ce privește practicarea propriei pofesii o prestează în fața Instanței de Judecată! – probabil că asta o fi fost motivația „sentimentală” a celor care au cerut și a celor care au aprobat ca ședința de astăzi, din sala 104 a Tribunalului Arad, să fie secretă. Nici opinia publică să afle!… că cine știe ce porcării mai ies la iveală din relația unor firme care produc medicamente de uz psihiatric și psihiatrii care le administrează! – nu?…
Mai că nu ne-a luat în brațe polițistul din sală, când am vrut să intrăm. „NU E VOIE! – E SECRETĂ!”

Așa că habar n-avem cum s-a apărat – asistată de avocați grei, scumpi, și totalmente necomunicativi cu publicul (fără „prețul corect”) – dr. Delia Podea de procurorii care o acuză de o serie de infracțiuni… printre care luarea de mită, care dă titlul dosarului, este doar „vârful aisbergului”. Vom afla îndată ce datele din dosar vor putea fi consultate public – respectiv după condamnare… că așa ceva, oricum ai da-o, tot nu poate scăpa fără o lungă condamnare.

Tăcerea Deliei Podea sigur că mai rău o inculpă decât o „scoate” – după părerea noastră… dar nu suntem noi avocații dânsei, să-i comandăm strategiile.

Nici după mai bine de două ore de audieri, Delia Podea nu a vrut să declare nimic public, la ieșirea din Sala de Judecată.

În termeni tehnici

discutăm despre Dosarul nr. 4014/108/2016, înregistrat la Tribunalul Arad, având ca părți pe Podea Delia Marina – Inculpat, Haiduc Claudia – Inculpat, respectiv Pierre Fabre Medicament – Parte  civilă, Institutul De Recherche Pierre Fabre – Parte  civilă,  Otsuka Pharmaceutica Development & Comercialization Inc. prin PIPER DINU SCA – Parte civilă.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a medicului primar psihiatru Delia Podea pentru abuz în serviciu în formă continuată (10 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (8 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (45 acte materiale), uz de fals (53 acte materiale), luare de mită în formă continuată (23 acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (7 acte materiale). În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut că Delia Podea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat studii clinice cu încălcarea prevederilor legale în materie, fapte cu potențial generator de riscuri în ceea ce privește autorizarea intrării pe piață a unor medicamente, cu riscul de a afecta negativ starea de sănătate a populației.

………………………………………………………………………

 [ACTUALIZARE 5] Decizie-surpriză a Tribunalului Arad: Dr. Delia „Mengele” Podea – în arest la domiciliu!

O instanță a Tribunalului Arad a decis ieri, 26 iulie să o plaseze pe fosta șefă a Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Arad în arest la domiciliu, după ce a admis cererea formulată de aceasta, prin avocați, de revocare a arestului preventiv.
În continuare, soluția instanței de judecată – așa cum apare ea pe Portalul Ministerului Justiției:

Ora estimata: 10:00

Complet: JCP-V

Tip solutie: Soluţionare

Solutia pe scurt: Respinge cererea de revocare a măsurii arestului preventiv, formulată de inculpata Podea Delia Marina. În baza art. 348, raportat la art. 207 alin. 6 şi 7, art. 202 alin. 4 lit. d şi art. 218 Cod procedură penală, admite cererea formulată de inculpata Podea Delia Marina, arestată preventiv în Arestul I.P.J. Arad şi înlocuieşte măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26 iulie 2016, până la data de 24 august 2016, inclusiv. Organele de poliţie vor conduce inculpata la domiciliul acesteia. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatei obligaţia de a nu părăsi imobilul din mun. Arad, str. Macului, nr. 20 A, judeţul Arad, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a judecătorului în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpata are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice cu persoanele vătămate constituite părţi civile în cauză şi cu martorii descrişi în rechizitoriu, precum şi cu alte persoane stabilite, după cum urmează: colegii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, colegii din cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 8, 9 Cod procedură penală desemnează Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Arad, cu verificarea periodică a respectării măsurilor şi a obligaţiilor de către inculpată. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 26 iulie 2016, ora 14:00.

Document: Încheiere finală (dezinvestire)  114/2016  26.07.2016

…………………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 4] (22 iulie): Rechizitoriul Deliei Podea seamănă a scenariu de thriller psihiatric: pacienți morți în beci, bolnavi care se aruncă în cap de pe scările spitalului, tratamente fictive… totul pentru bani!

Digi24.ro  a făcut rost de actul final de trimitere în judecată a medicului psihiatru Delia Podea și prezintă, în ediția de astăzi, detalii absolut înfiorătoare desprinse din înregistrările telefonice și ambientale întreprinse în timpul fazei de cercetare penală. În rechizitoriul întocmit de procurorii de la Parchetul General sunt redate zeci de pagini de stenograme care surprind ilegalităţile ce aveau loc în secţia de psihiatrie a Spitalului Județean Arad, condusă cu mână de fier de Delia Podea – actualmente aflată în arest, așteptându-și procesul pe fondul cauzei.

Fragmente din rechizitoriu:

Medic: Nu i-am luat tensiunea astăzi, chiar, să vorbesc să-i ia o tensiune. Dar cianotic, de-a dreptul. Nu doarme de trei nopţi. Bine că am putut-o convinge pe profa să-l scoatem de pe studiu fără prea multă… vorbărie. Dar chiar m-o speriat.
Îmi moare naibii aicea.

Doamnă: Da (…) Cum s-o întâmplat şi cu ăla, nu ştiu dacă erai tu.

Medic: O mai murit unu’?

Doamnă: Tot aşa, a fost în nu ştiu ce studiu (n.o. neinteligibil) A ţipat la beci, nu s-a uitat nici dracu’ la el şi-a murit în beci.

Martor: „În data de 2.10 2015 am purtat mai multe discuții (…) despre starea alterată a pacientului inclus pe studiul …., care din data de 30.10.2015 lua medicaţie de studiu, cu Delia Podea referitor la starea pacientului, medicaţia lui şi dacă îl mai menţinem sau nu pe studiu și cu… despre studii şi pacienţi în care ea îmi relatează despre un pacient din 2012, inclus pe un studiu, care din cauza agitaţiei a fost pus la rezervă, unde a şi decedat. De asemenea, mi-a povestit despre o monitoare care îi spunea că „pe vremuri, sponsorii trimiteau vagoane de atenţii pentru comisiile de etică pentru obţinerea autorizaţiilor”…

Martor: „Am investigat-o şi eu, şi colega mea, care nu a fost de acord cu includerea ei pe studiu, inclusiv i s-a făcut testare psihologică de către psiholoagă, observând severitatea simptomatologiei. Cand am discutat cu Delia Podea, despre asta ea a spus, citez „de 40 de ani aude voci care îi spun să se arunce şi încă nu s-a aruncat”. În aceeasi zi, pacienta, aflându-se la clădirea din curtea spitalului, s-a urcat pe scările de la parter unde este o balustradă situată cam la 2,5 -3 m de sol de unde s-a aruncat în cap. A fost dusă de urgenţă la Timişoara, unde s-a constatat fractură de coloană.”

Martor: „Declar faptul că în cadrul secţiei de psihiatrie era o situaţie tensionată în care nu puteai refuza ce îţi cerea doamna Podea, întrucât era imprevizibilă, ţipa la noi, folosea cuvinte jignitoare, ameninţări: „nu vă terminaţi rezidenţiatul, vă dau afară din rezidenţiat, vă dau afară din doctorat, atât timp cât sunteţi pe parafa mea faceţi ce vă spun eu, idioţi, nu vă mai luaţi în veci examenul de specialitate”.

„Rezultatele testelor erau consemnate fictiv, iar probele biologice fie erau prelevate de la pacienți anterior începerii studiului și depozitate în aparate frigorifice, fie erau recoltate de la cadrele medicale ale Secției de Psihiatrie”  – consemnează procurorii de la Parchetul General.

Procurorii spun că au descoperit mai multe metode prin care medicii ar fi transformat pacienţii în cobai. Cea mai gravă dintre ele: bolnavi psihic cărora le erau falsificate diagnosticul, fişa medicală şi semnătura, pentru a le putea administra produsul testat. În aceste condiții, nu e de mirare că starea pacientului se agrava. Directorii spitalelor susţin că nu ştiau ce fac angajaţii lor

Nu se ştie câţi pacienţi au intrat în experimentele ilegale întrucât, spun anchetatorii, medicii au tot înscris bolnavi ca să încaseze onorariul.

Testele erau comandate de mari companii de medicamente din străinătate

Au fost făcute în mai multe ţări. Dar nereguli au fost descoperite, cel puţin pentru moment, doar în România. Iar studiile se fac din 2012 şi până azi. Între companiile din străinătate şi medici au apărut şi firmele de intermediari, verificate şi ele acum

 „În vizorul anchetatorilor sunt 5 firme, alături de producătorii de medicamente, medici, dar şi intermediari. Iar pentru un singur studiu clinic, firmele plăteau între 80 de mii de euro şi 150 de mii”, relatează Mădălina Iacob.

Un singur medic, coordonator al studiului, primea aceste sume pentru a gestiona proiectul. Anchetatorii spun că astfel de studii s-au făcut la aproape toate spitalele mari din ţară.

Procurorii au ridicat documente şi la Agenţia Naţională a Medicamentului, instituţia care aprobă studiile clinice.

…………………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 3] (2 iunie): Doctorița Delia Podea a fost arestată. Citește mărturii halucinante despre cum își droga pacienții

Doctorița Delia Podea fost arestată preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și fals material în înscrisuri oficiale în dosarul testărilor ilegale de medicamente.

Decizia arestării preventive medicului psihiatru, Delia Podea, a fost luată aseară (1 iulie, ) de judecătorii Tribunalului București la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Podea, medic psihiatru în cadrul Secției de Psihiatrie Arad, a fost dusă în arestul Poliției Capitalei, imediat după decizia Tribunalului București.
Decizia judecătorilor poate fi atacată cu recurs.

Site-ul stirileprotv.ro scrie cum „detalii scandaloase ies la iveală în cazul experimentelor făcute cu medicamente noi, pe bolnavii secțiilor de psihiatrie, de la Arad. Procurorii au descoperit că o parte din pastile erau expirate, așa că nimeni nu poate spune, în acest moment, dacă ele ar fi făcut mai mult rău decât bine.
 Coordonatoarea acestor studii, doctorița Delia Podea, ar fi primit, în orice caz, o jumătate de milion de euro.”

Zeci de rude ale pacienților internați în secția de psihiatrie din Arad au aflat miercuri, de la procurori, că doctorița Delia Podea i-ar fi inclus fără știrea lor în experimente medicale în care li s-au administrat substanțe medicamentoase produse in străinătate.

Ruda unui pacient: „A primit ceva medicamente noi, nu știam în ce folos sunt, ce afectează, cum o afectează, habar nu aveam.”

Ruda unui pacient: „Comportamentul ei a devenit agitat, a început să vorbească singură. Doar de când i s-a schimbat tratamentul. Plus că i s-a schimbat fără să știu eu.”

Ruda unui pacient: „S-a simțit rău mami, mi-au spus că nu pot să mi-o dea acasă, că e bolnavă rău. Dar nu am știut de ce. De la tratamentul primit, de la medicamente. Nu știam de medicamentele pe care le primește, doar de cele pentru somn.”

Procurorii încearcă acum să afle dacă aceste complicații au sau nu legătura cu medicamentele expirate pe care le-au găsit la percheziții.

Între probele din dosar se numără și declarația terifiantă a unei paciente din Arad, care a ajuns în stare gravă la Spitalul de urgență din Timișoara. Acolo a aflat că luni în șir a fost supusă la acest experiment fără să știe și i s-au administrat substanțe medicamentoase neomologate. Puțin a lipsit ca situația ei să fie cu adevărat dramatică.

Sursa foto 2 colaj: stirileprotv.ro

…………………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 2]  (1 iunie) S-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore în cazul doctoriței Podea Delia Marina

Procurorii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore în cazul medicului psihiatru arădean. Delia Marina Podea urmează să fie transportată în capitală şi prezentată judecătorilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, fals şi abuz în serviciu.

…………………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] Doctorița DELIA MARINA PODEA, medic psihiatru la Secția Clinică de Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este cauza perchezițiilor în derulare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Acțiunea se desfășoară în cadrul Secției Clinice de Psihiatrie.

Din comunicatul de presă al Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reiese că; ”…un medic psihiatru de la un spital din Arad, având şi calitatea de cadru didactic la o universitate din acelaşi oraş, a solicitat și a primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secţiei de Psihiatrie, în vederea fundamentării/întocmirii ulterioare a unor dosare de pensionare pe caz de boală. În realitate persoanele în cauză nu suferă de afecțiuni psihice, însă in schimbul sumelor de bani oferite medicului, acesta îi înregistra în evidenţele medicale ale spitalului, figurând fictiv atât cu internare cat si cu tratament de specialitate. Majoritatea acestor persoane nu rămâneau internate în spital si nici nu urmau tratamentul prescris. Mai mult, unora dintre pacienți le condiționa internările fictive de participarea la studiile clinice pe care acelaşi medic le conducea. Scopul acestui demers era obţinerea, pentru sine, de sume suplimentare de bani, întrucât retribuția medicului pentru derularea acestor studii se cuantifica în funcție de numărul de pacienți înrolați. Din probatoriul administrat până în prezent a reieşit faptul că medicul psihiatru, utilizând ascendentul moral și profesional de care beneficiază în relația cu medicii rezidenți ai Secției de Psihiatrie, cărora le este îndrumător de rezidențiat, îi determina și îi constrângea pe aceștia să săvârșească astfel de ilegalități. Studiile clinice erau efectuate fără consimțământul informat al subiecților, fiind consemnate în documentele întocmite aspecte necorespunzătoare adevărului referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienților, tratamentul urmat și efectele acestuia. Pentru obținerea semnăturii pe declarația privind consimțământul participării la studiu, medicul psihiatru acționa în două modalități: fie prezintă documentul pacienților sau aparținătorilor acestuia (în situația pacienților fără discernământ) drept acord pentru prelevarea unor probe biologice ori pentru efectuarea unor analize (ex: ECG), fie contrafăcea sau dispunea unor medici rezidenți să contrafacă semnătura. Pentru a asigura numărul de pacienți prevăzut în protocoale, medicul psihiatru includea în studii și pacienți care nu suferă de afecțiunea pentru care era testat medicamentul experimental. La indicațiile acestuia, medicii rezidenți și asistenetele medicale consemnau în foile de observaţie simptomele necesare includerii în studiu, omițând total sau parțial consemnarea simptomelor reale. Pe parcursul derulării studiilor, medicul psihiatru consemna în foile de observații și în celelalte documente aferente aspecte neconforme cu realitatea după cum urmează:

– administrarea medicamentelor experimentale chiar în situația în care pacientul nu se mai prezenta la vizite și nu intra în posesia acestora. În acest caz, medicamentele erau scoase din ambalaje și aruncate sau depozitate în fișetele din incinta secției;

– efectuarea de teste și prelevarea de probe biologice ce confirmau eficacitatea tratamentului experimental, chiar și în situația neprezentării regulate a pacienților la vizite sau a deteriorării grave a stării de sănătate a subiecților ca urmare a administrării medicamentației din studiu. În astfel de situații, rezultatele textelor erau consemnate fictiv, iar probele biologice fie erau prelevate de la pacienți anterior începerii studiului și depozitate în aparate frigorifice, fie erau recoltate de la cadrele medicale ale Secției de Psihiatrie.

Totodată, acesta nu consemna în foile de observații administrarea unei medicamentații suplimentare neadmise de protocol, dar care producea efectele pozitive vizate de studiu. În situația în care pacienții nu răspundeau la medicamentul testat pentru a fi menținuți în studiu, li se administrau medicamente conţinând substanțe neadmise în protocolul de studiu, iar pentru a ascunde acest fapt, probele biologice atribuite pacienților nu erau recoltate de la aceștia, ci de la cadrele medicale ale secției. Potrivit dispozițiilor medicului psihiatru, la externare pacienților înrolați în studiu li se întocmeau două seturi de documente: unele reale, care consemnau includerea în studiu, diagnosticul și tratamentul experimental administrat și altele contrafăcute care se înmânau pacientului și care prevedeau administrarea unui tratament clasic, fără a se menționa includerea pacientului în studiu. Prin modalitățile descrise se urmărea includerea în studii a unui număr cât mai mare de pacienți și efectuarea chiar fictivă a cât mai multor vizite, scopul final fiind acela de a încasa sume mai mari din partea sponsorilor. Verificările financiar-fiscale sunt asigurate de către specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, suportul tehnic de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar suportul informativ este asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Dosarul s-a constituit pe baza unor sesizări transmise Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Serviciul Român de Informaţii.”

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

(COMUNICAT – Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) 

……………………………………………

[TITLUL PRINCIPAL] [NEWS ALERT] (31 mai, 2016) Percheziții în derulare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad (SCJU Arad), dar și în alte 75 de locații din toată România, sunt în derulare percheziții care vizează o grupare infracțională, monitorizată de oamenii legii de cel puțin un an. Această grupare este „o replică a Hexi Pharma – dar pe alt sistem” – conform primelor surse din rândul anchetatorilor, la fel de periculoasă și de bine organizată. La această oră, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiștii efectuează 26 de percheziții la cabinetele unor medici cercetați pentru fapte de corupție și ridică înscrisuri și probe de la 31 de unități sanitare din 16 județe.

Știre în curs de actualizare

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

22 COMENTARII

 1. Îmi pare rău. Dşoara dr. era o naivă. Probabil, cineva cu ani înainte, i-a „explicat” că a descoperit, sau, că s-au descoperit medicamente miraculoase, şi că administrându-le va face „bine omenirii” ! ……….. Sunt absolut sigur de această variantă. Dr, Podea avea vocaţie pentru meserie, nu mercantilism sau afaceri pecuniare. …… Trebuie căutat la iniţiatori şi profitori. Sigur, după ce eşti compromis, joci cum ţi se cântă, aşa că după ce şi-a dat seama, nu s-a mai putut retrage.

  • Tot din naivitate nu primea în cabinet aparținătorii care nu cotizau cu cel puțin 100 lei pentru informații sau recomandări?
   Tot din naivitate ,se purta cu anumiți pacienți și aparținători ca și cum ar fi fost patroana,proprietara Spitalului de Psihiatrie ? Un asemenea comportament față de oameni aflați în suferință nu poate avea decât o persoană lipsită de orice sentiment de empatie,compasiune sau morală fiind capabilă de orice ! Orice,numai naivitate sau inocență nu !

 2. Si mie mi a administrat medicamente care m au facut sa am halucinatii si sa vorbesc de una singura
  Bineinteles asta la recomamdarea unui prieten bun de al ei!

   • Titus, sa te ajunga Dumnezeu ca pe mine cum am fost cand mi a administrat Delia Podea medicamentele,sa nu mai ai nici o directie, asa sa te bata Dumnezeu,sa vad daca mai iti bati joc atunci de cineva!

    • Pe mine nu mă ajunge situaţia asta.
     Gena mea este inegră, verificată, solidă şi indistructibilă.
     Multe încercări au încercat să fie destabilizată dar a rămas normală, neafectată psihiatric.
     Îmi pare rău că aţi ajuns la Spitalul de bulunzi, cum zicem noi ardelenii, dar nu e vina naostră.
     Vă cred că eraţi debusolat.
     Poţi să blastămi, de mine nu se prinde, eu sunt creştin, şi Dzeu mă ajută, fii sigur.

     • hahahhaha.clar nu esti cu toate tiglele pe casa daca te lauzi cu faptu ca esti cre(s)tin

 3. Bine mai Titus ca esti tu bine la cabina si esti atat de bine pus la punct in cat iti dai seama dupa ce citesti un comentariu format din doua randuri care este diagnosticul. Da cum ti-ai dat seama ca halucineaza? ca nu reiese din text.
  Stii cum este… demers jalnic, dar cam intra la puscaroaica prietena ta, asa pe „declaratiile nebunilor”. Asta ai inteles tu din tot articolul asta? #tuva`n gura de „specialisti” corupti si idioti!!!

  • Nu vreau să vă jignesc domnu’, dar vă întreb, în ce perioadă aţi fost internat ?
   Ceva-ceva, le nimereşti, numai că eu o ştiu pe dşoara doctor Podea.
   E posibil să fi făcut compromisuri, dar repet : numai în favoarea ştiinţei, cu finalitate ameliorarea sănătăţii bolnavului.

   • Auzi ca „domnisoara” … Ba sclavu` lu` baba Podea ce esti tu, cel mai probabil angajat sau internat la spital. Ai o gena indistructibila, da esti prost de se vede. Cum este o naiva ma? Asta spui tu despre ea in conditiile in care spui ca o cunosti? Teroriza tot spitalul de psihiatrie, de la ultimul angajat pana la primul pacient. Spagara de juma` de milion la prima strigare… si tu o numesti naiva? Nu ma! este un soi de criminala, daca stam putin sa ne gandim, cam in serie …

 4. Dle Titus, este halucinant discursul dumneavoastră. Un efect secundar empatic al medicamentelor și testărilor pe cobai umani ai doamnei. Dacă acțiunile dânsei erau bine intenționate și dedicate experimental, nu acționa astfel. Ce rost aveau falsurile, inducerea în eroare, analize pe probe de sânge prelevate inclusiv de la cadrele medicale ale secției? De ce rudele pacienților habar nu aveau de teste? De ce nu știau ce medicație li se administrează? Orice scuză sau măcar intenție de a o înțelege pe doamna doctor și acțiunile sale este deplasată. Și dacă pentru un singur pacient ar fi făcut asta, tot ar merita linșată. Mulțumesc

  • Testele pentru medicamente umane se fac pe oameni. E drept, cu acordul lor, sau dacă sunt iresponsabili, cu acordul tutorelui sau curatorului.
   De câte ori aţi fost dv. sau părnţii dv. la doctor şi v-a dat un medicamant care nu îşi făcea efectul !?
   Şi reveneaţi, vă spunea : încearcă cu ăsta, poate …..
   În medicină nu e un dat, un „ceva” sigur, se testează, se încearcă, se schimbă..
   E drept, deseori cu oarecare riscuri, aşa şi aici …..
   Uite, au riscat şi o păţesc ….

 5. In justitia americana pentru un caz asemanator sa dat 16 ani de puscarie”la noi nu va sta mai mult de 1-2 ani!

 6. Ramane sa vedem daca acuzele vor fi dovedite. Pana atunci, nu dam cu piatra… Totusi, multe semne de intrebare am eu! Ce e cu farmaciile care s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie? Cum rezista ele economiei de piata? De ce iau romanii atat de multe medicamente cu si fara prescriptii? Nu vi se pare ca e un cerc vicios?

 7. Ba Titus, tu te contrazici singur!!! „Cu acordul”…Ai punctat bine!! Dar unde naiba era acordul acestor pacienti? Am impresia ca tu esti din breasla ei, de aceea ii tot iei apararea!! Du te si interneaza te si tu acolo ma nebunule, ca acolo ii locul vostru si sa patiti si voi la fel! Oamenii bolnavi trebuie tratati, nu omorati! Jegoasa aia de doctorita si-a facut jumatate de milion de euro, conform surselor oficiale, dar cine stie cati bani ascunsi mai are pe seama acestor oameni! Da va dracului de scarbe de oameni ce sunteti!!

 8. Daca erati curiosi, puteati afla ca sedinta a fost nepublica pentru a fi protejata viata intima a subiectilor studiilor de cercetare, pentru a nu se publica bolile ori date despre evolutia starii de sanatatate.

  • Nu tine! Presedintele de sedinta ne putea cere in mod expres sa nu publicam datele cu caracter personal ale victimelor respectivelor studii de cercetare (ceea ce nici nu practicam, oricum!). Nu asta ne interesa – iar pe cititori, cu atat mai putin -, ci, repet, APARAREA doamnei. Adica fix cu ce s-a pregatit ea. Adica teza ei.

 9. Experimente pe oameni fara acordul lor. Cate victime sunt? Au fost despagubite in vre-un fel? Sau cati medici sunt pusi sub acuzare si care sunt?

Comentariile sunt închise.