marți, noiembrie 29, 2022

[ACTUALIZARE 7] Nicolae IOȚCU a fost ELIBERAT CONDIȚIONAT cu 108 zile mai devreme, în baza bunei purtări în penitenciar și a recursului compensatoriu

 

Nicolae Ioțcu, fostul președinte al Consiliului Județean Arad a fost eliberat după 2 ani de închisoare executată în penitenciarele Arad și Timișoara.
Fostul președinte al CJ Arad a fost arestat la data de  25 iulie, 2015, a stat în arestul poliției, la domiciliu și sub control judiciar până în luna iunie 2017, iar în 26 iunie 2017, a fost închis în urma sentinței definitive a Curții de Apel Timișoara, fiind condamnat la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare.
În actualizările de mai jos și în ARTICOLELE ASOCIATE publicate pe acest site puteți citi (apropape) toate detaliile acestui „roman istoric”…
Datorită faptului că a muncit în Penitenciarul „Popa Șapcă” și a condițiilor de detenție, Ioțcu a beneficiat de prevederile legilor privind eliberarea condiționată și a Legii recursului compensatoriu, iar pedeapsa i-a fost scăzută cu 108 zile.

Video: Reținerea de către DNA a lui Nicolae Ioțcu din iulie, 2015 – în calitate de președinte al Consiliului Județean 

…………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 6] (26 iunie, 2017) Ultima zi de libertate a fostului președinte C.J. Arad. Nicolae IOȚCU a fost condamnat DEFINITIV la 4 ANI de închisoare

Azi, 26 iunie, Curtea de Apel Timișoara a respins recursul formulat de Nicolae Ioțcu împotriva Sentinței prin care a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și condamnat la patru ani de închisoare de prima instanță – respectiv Tribunalul Timiș.

Deși pe portalul Curții de Apel Timișoara, până la această oră nu a fost făcută publică soluția, avocații lui Nicolae Ioțcu au confirmat pentru criticarad.ro faptul că clientul lor „a fost condamnat  la patru ani de închisoare cu executare”.

Nicolae Ioțcu urmează să fie încarcerat îndată după comunicarea oficială a sentinței.

[Editare ulterioară]

În jurul orei 16.30, Nicolae Ioțcu s-a predat la Poliție și a fost însoțit de oamenii legii la Penitenciarul Arad, unde, conform legii, va fi încarcerat.

…………………………………………………………………

[ACTUALIZARE 5] ( 21.03.2017): Apărătorii lui Ioțcu se arată „sincer surprinși” de condamnarea fostului președinte al CJA la închisoare. Avocat Radu Moț: „Vom apela sentința pronunțată”

DNA l-a trimis în judecată pe fostul președinte al Consiliului Județean Arad, după ce a fost prins în flagrant, pe 24 iulie 2015, primind 10.000 de euro, după ce anterior a primit alți 35.000 de lei pentru a facilita derularea unor proiecte la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Arad.

„În cursul anului 2012, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la inculpatul Pătrașcu Alin Mircea, administrator al unei societăți comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad», în valoare de 1.600.000 de euro. În aceeași perioadă și în același scop, inculpatul Nedelciu Adrian, în calitate de director executiv al Direcției Tehnice Investiții în cadrul Consiliului Județean Arad, a acceptat promisiunea remiterii de către inculpatul Pătrașcu Alin Mircea a unor sume de bani pentru a determina funcționari din subordine să atribuie preferențial contractul respectiv. Astfel, inculpații Ioțcu Petru Nicolae și Nedelciu Adrian au solicitat și au determinat funcționari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferențial și au stabilit prin dispoziție comisia de evaluare a ofertelor depuse, influențând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menționată anterior în asociere cu o altă firmă.
Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți” –
se arată în rezoluția procurorilor (ancheta a fost condusă de procurorul DNA, arădeanul Lucian Dolcu), de la data curentă.

Față de soluția emisă azi de Instanță, avocații lui Ioțcu se arată… surprinși

„Față de soluia adoptată în cazul Ioțcu, trebuie să recunosc că am luat la cunoștință de aceasta cu sinceră surprindere. Încă tind să cred că ne aflăm în prezența fie a unei erori de judecată/interpretare sau, efectiv, a unei erori judiciare. Cu siguranță vom apela sentința  pronunțată,  cu convingerea că instanțele superioare vor identifica care situație din cele de mai sus menționate se identifică în cauză, deoarece în prezența unei lipse cvasitotale a probelor în acuzare, în anul 2017 nu mai putem accepta o soluție bazata doar pe denunțuri. Apreciem din partea presei pe perioada procesului neimplicarea și relatarea soluției strict jurnalistic, fără interpretări” – a declarat avocatul Radu Moț, din echipa de apărători ai fostul președinte CJA, pentru Critic Arad.

……………………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 4] Nicolae Ioțcu – 4 ani de închisoare în procesul „Banii din trandafiri”. Nedelciu și Pătrașcu au scăpat cu suspendare. Sentința nu e definitivă

Nicolae Ioțcu a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și condamnat la patru ani de închisoare de prima instanță – respectiv Tribunalul Timiș. De asemenea, asupra averii sale s-a dispus confiscarea sumelor 35.000 lei și 10.000 euro. Adrian Nedelciu (complicele) a primit doi ani cu suspendare sub supraveghere, iar  Alin Pătrașcu (mituitorul)– un an, nouă luni și zece zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Vom reveni cu amănunte și comunicate oficiale.

……………………………………………………………………….

[ACTUALIZARE 3] (16 iunie, 2016) Nicu Ioțcu și-a dat seama, în sfârșit, că se află în „arest la serviciu”, nu la șefia CJA. O anecdotă cu și despre un milion de lei

În a treia sa zi de serviciu, Nicu Ioțcu și-a dat, în sfârșit, seama, că ceea ce prestează el acolo, în biroul președintelui Consiliului Județean Arad, numai serviciu nu e: e „arest la serviciu”… ca și când faci baie într-un jacuzzi sub sechestru… ca și când bei o cafea la Segafredo cu 15 camere pe tine și două sub masă.
Dar Ioțcu știe să-și mimeze libertatea… și așa de bine știe să-și mimeze libertatea încât, la un moment dat, chiar s-a crezut pe sine că el însuși e președintele Consiliului Județean Arad și împarte banii așa cum îi împărțea când Sistemul avea încă nevoie de el.

Poveste din pușculiță

Sedus de biroul ăla opulent… de plăcuța de pe ușă… de teama pe care încă o inspiră, sincer, câtorva – bravo! – (su)puși de el, dacă în prima zi a ales metoda „uraganul” și a dat restart la birouri cu chei de mașină cu tot, în a doua, Nicu-a-nost` s-a pus pe numărat pușculița. Păi ce face orice om de pe suprafața pământului ăstuia când (re)ajunge la butoanele principale ale unei instituții… de care-o fi ea?! Întreabă „câți bani avem noi aici?”- nu?!
Așa și Ioțcu : o golit pușculița pe masa aia mare din biroul ăla mare și, când o numărat ce-o mai rămas din bugetul nedistribuit i-o dat fix un milion de lei. Acuma…veți zice… ăia, cârcotașii, că „ce dreaq putea cumpăra Ioțcu de milionul ăla… 200 și ceva de mărunțiș de mii de euro… trei pereți în plus la vilă” – parcă-i auzi -, da gândește-te ce poate însemna 10.000 de euro pentru un primar… să zicem PSD… sau ALDE… sau chiar UDMR… că nu le pute nici lor (vezi aici, dacă n-ai văzut,ce jocuri se fac actualmente) dați pentru „ajutoare sociale”, „cumpărături diverse” sau, mai mișto,  „cheluieli de protocol”! Eee?! – n-ai zice nici tu că nu-i vrei!…
Fix calcului ăsta l-o făcut și el – și dacă cineva se pricepe la împărțit banii pe combinații politice… apăi ăla-i Ioțcu!
O convocat telefonic o ședință… și chiar l-o chemat pe Tifi să se-apuce de scris… că cică „vineri avem ședință de Consiliu Județean pe rectificare bugetară – dă cu tulnicu-n consilieri”… da se vede treaba că  tulnicul o sunat atâta de tare încât s-o auzit până-n Franța, unde Falcă-și sărbătorește divorțul, iar Tutankamon, așa rupt în freză cum pare, o tunat de maniera „ce ședință, bă?! Îi dau eu numa ședință! Nu merge niciun consilier la nicio ședință – îi suni și le zici să nu se prezinte niciunul, c-am zis eu” – și gata: liniște se făcu… rămânănd astfel primăriile sărace fără fond pe protocol…

Foto reprezentativă: livearad.ro 

……………………………………………….

[ACTUALIZARE 2] (15 iunie, 2016) Ce a produs Nicolae Ioțcu în a doua sa zi de serviciu post-apocaliptică? Panică a produs!

În a doua sa zi de serviciu „post-apocaliptică”, Ioțcu a produs oareșce panică în Consiliul Județean Arad… ce să mai producă și el, date fiind circumstanțele? Cei care n-au fost suficient de inspirați să fugă din calea „uraganului cu mustață” taman în China (cum e cazul domului Gheorghe Stoian, administratorul județului), au dat față cu el. „Domnul Ioțcu le-a trimis acasă pe fetele de la cabinetul președintelui, care erau angajate pe bază de contract de consiliere pe perioada mandatului domnului Țolea” – ne-au informat sursele noastre care vorbesc cu Ioțcu cu „domnul” -, iar sursele noastre pentru care Ioțcu nu este „domnul”, ne-au dezvăluit, cum și cât au putut și ele, că „deja a făcut schimbări în cadrul aparatului propriu al CJ : a schimbat șefi la serviciul juridic și direcția tehnică și a luat toate mașinile de la serviciu și le-a dat noilor consilieri aduși de el.  A numit și șefi noi… probabil pentru ai acoperi lui afacerile.”

Nu credem până ce nu vedem – și de văzut vom vedea astăzi, când vom merge să ascultăm „cântecul de lebădă” al lui Adrian Țolea, care, pentru ora 13.00, și-a anunțat „ultima conferință de presă”… un bilanț al activității sale din perioada în care a încercat să de-sultanizeze CJA… iată… nereușind.

……………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (13 iunie, 2016) Nicolae Ioțcu a fost la serviciu – iar serviciul n-a avut nimic împotrivă

„Prima zi de lucru de după apocalipsă”, cum ar zice tanti-ta Rodi, „Ziua șacalului”… ca-n telenovelele indo-mexicane, „victoria avocaților asupra procurorilor” în limbaj de holuri de tribunal sau „șah cu fraieri” cum zicem noi la o țuică… azi a fost Ioțcu la lucru.
Mare știre pentru Arad… vezi bine… că, personal, m-or sunat vreo 115… de-o trebuit să blochez telefonul.

Ce-o făcut Ioțcu azi la lucru?! Sursele noastre cu care domnul-președinte-pentru-încă-trei-zile n-o vrut să discute ne-or relevat revelația că Ioțcu a trimis după niște șefe de serviciu și cam atât – adică, nimic… ceea ce bănuiam cu toții. În schimb, sursele noastre cu care Ioțcu o vrut să discute, nu ne-au răspuns la telefon… semn de politețe când ești cu „șefu”… chiar dacă șefu are zilele mai scurte decât ziua ziua de pensie a lu` mama… oricum, băieți și fete de caracter.
Celălalt segment al surselor noastre așteaptă, și el, ceva interesant despre „ce face Ioțcu la serviciu”… că doar de aia n-or avut nimic împotrivă serviciile să-l trimită la serviciu pe Ioțcu – să facă ceva interesant!

Hai, Nicule… uimește-ne: fă ceva interesant!… să avem și noi de-o actualizare serioasă! 🙂

……………………………………………….

[TITLUL PRINCIPAL] (10 iunie, 2016) Ia să vedem acum cât e de bună DNA la șah cu oameni: Nicolae Ioțcu a scăpat de controlul judiciar și poate reveni mâine la serviciu

„În acest moment sunt liber complet, nu mai există nicio măsură preventivă care mă privește. Pot reveni la serviciu în orice moment”, a spus Ioțcu. El a precizat că nu a luat o decizie privind întoarcerea pe funcția de președinte al CJ pentru cele câteva zile care se vor mai scurge până la validarea noului consiliu și, implicit, alegerea noului președinte. „Până luni voi lua o decizie”, a declarat Nicolae Ioțcu pentru site-ul arq.ro.

Procurorii DNA au pierdut o luptă foarte importantă: n-au reușit să convingă magistrații-judecători de la Curtea de Apel Timișoara de vinovăția lui Nicolae Ioțcu în ceea ce privește șpaga luată de la administratorul Medicare, Alin Pătrașcu – așa încât fostul președinte al Consiliului Județean Arad poate reveni, cel puțin teoretic, mâine la serviciu… oricând ar fi mâine și oricare ar fi serviciul…

În curs de actualizare

 

Ultimele Știri

Related news

8 COMENTARII

 1. Fata de cele retinute in articol, salutam faptul ca ati preluat „declaratia” data de dl Iotcu de pe alt site, deoarece acesta nu a dat nici un fel de declaratie presei. Fata de realitate este corect faptul ca a fost anulata masura controlului judiciar, dl Iotcu bucurandu-se astfel de toate drepturile ca orice alt cetatean. Nu ne permitem a comenta alte aspecte justitia urmand a isi face datoria , parchetul la fel.

 2. Nu , nici prin cap nu mi-a trecut acest lucru, am apreciat doar ca dvs nu ati facut ca site-ul mentionat, care fara sa discute cu Iotcu a publicat ex burtibus tot felul de `declaratii`, dvs ati scris ca preluati informatia. Scuze daca a parut ca un repros.

 3. Ii cea mai deplasata hotarare judecatoreasca pe care am auzit-o in ultimi 20 de ani!cum poti sa reabilitezi un om prins cu 10000€…spaga !!

 4. Deja a facut schimbari in cadrul aparatului propriu al CJ : a schimbat sefi la serviciul juridic, directia tehnica, a dat afara toti consilierii de la cabinet a luat toate masinile de la servicii si le-a dat noilor consilieri adusi de el.A numit noii sefi, probabil pentru ai acoperii lui afacerile.asta da tara si democratie. asta am vrut oare in 1989?

 5. Nu-s bune sursele voastre. Sefii de servicii din CJA sint functionari publici de conducere si nu pot fi schimbati chiar asa, de pe o zi pe alta, nici macar daca doritorul de schimbare are mustata. Aia din aparatul presedintelui, fiind contractuali, andajati pe perioada determinata, da, pot fi „exmatriculati”, dar functionarii publici, nu, nici daca sunt surse pentru presa (desi, in cazul asta ar merita, pentru dezinformare),

 6. Vezi și ROF al CJA chiar pe site-ul instituției : Art. 4. Aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Arad cuprinde două categorii de personal, după cum urmează:
  1. funcţionari publici, cărora le sunt aplicabile dispoziţiile Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, (r2), cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 7/2004 privind Codul de conduită a funcţionarilor publici, republicată;
  2. personal contractual, angajat pe bază de contract individual de muncă şi căruia îi sunt aplicabile prevederile Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii şi ale Legii nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice.
  Ambelor categorii de personal din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Arad li se vor aplica, în mod corespunzător, dispoziţiile prezentului regulament.
  Art. 5. Preşedintele consiliului judeţean angajează, sancţionează şi eliberează din funcţie, în condiţiile legii, personalul din aparatul de specialitate al consiliului judeţean.

 7. d-ar da ciuma burbonică-n toți cei care au determinat subalternii să realizeze caiete de sarcini și licitații dedicate n-am mai avea prea mulți foști/actuali primari, președinți de consilii județene și miniștri-n țara asta!

Comentariile sunt închise.