[ACTUALIZARE] Cam ăsta e nivelul! După ce a ieșit campioana corupției pe țară, „echipa Lile” emite comunicate în păsăreasca academică despre „Creșterea competitivității și vizibilității UAV în contextul strategiei proprii de internaționalizare”

uav 1
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE]

Ni la ei ce fețe de oameni „entuziasmați” au!… perfect asortate situației de toată jena prin care le trece instituția, dar într-o amuzantă antiteză cu ce vor să transmită populației… sau nu.

De când s-a dat publicității buclucașul „top al corupției” care ne face eroi, iaca, la nivel național cel puțin, prima idee care i-a țâșnit în căpșor doamei rector specialist în resursele petroliere din Kazahstan a fost să… câștige un proiect european care-i finanțează propria „strategie de internaționalizare”! Bine măcar că au  „strategie proprie de internaționalizare”! – mai că-ți vine să exclami… ce repede s-au mișcat!… mai că te-a curentat fulgerătoarea mutare la care a recurs regina  „copy&paste”-ului din zonă… așa-i?

Într-o păsărească academică prestată în dialectul bruxellez al limbii de lemn comuniste, onor-conducerea UAV informează pe nimeni despre nimic, relevând, cum ar veni, spectacolul trist al inadecvării, deconstruind limbajul clar, aruncând orice înțeles la gunoi și deviind sensul discuției în zona „bla-bla-bla”-ului după cum urmează:

„Creșterea competitivității și vizibilității UAV în contextul  strategiei proprii de internaționalizare”

Internaționalizarea procesului educativ este un imperativ al oricărei instituții de învățământ superior care dorește să se afirme în plan internațional. Acesta a fost și principalul argument al accesării Fondului de Dezvoltare Instituțională pentru implementarea proiectului „Creșterea competitivității și vizibilității UAV în contextual strategiei proprii de internaționalizare”.

Proiectul câștigat și derulat la nivelul UAV își propune internaționalizarea pe trei direcții desprinse din Strategia de Internaționalizare a Universității. „Prima direcție se referă la deschiderea UAV spre studenții străini și profesorii din străinătate ceea ce presupune dezvoltarea unor programe de studii într-o limbă de circulație international (în acest sens comandându-se un studiu de piață pentru prioritizarea domeniilor în care să se dezvolte aceste programe de studii), dar și actualizarea site-ului universității în limba engleză” a afirmat directorul de proiect, conf.univ.dr. Păstorel Gaşpar. Deasemenea se intenționează realizarea cel puțin a unui modul pentru cursuri on line în limba engleză, care să dea tonul unei creșteri a atractivității universității arădene de stat pentru studenții străini.

În al doilea rând, internaționalizarea presupune o mai mare dinamică a mobilității cadrelor didactice. „Este foarte important ca această deschidere spre Europa să fie susținută în plan academic de creșterea și diversificarea tipului de mobilități ale cadrelor didactice. Parteneriatele cu universități din Europa, fie că sunt în programul Erasmus, în cadrul altor programe crează oportunități pentru aceste mobilități care determină o creșterea a vizibilității UAV în plan internațional” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

În al treilea rând proiectul urmărește cooptarea unor profesori, studenți, cercetători străini în cadrul unor workshop-uri internaționale, conferințe organizate la UAV.

Prezența unor profesori străini deschide posibilitatea semnării unor noi parteneriate, noi colaborări precum și un schimb eficient de know-how între cadrelele didactice ale UAV și invitații străini.

La finalul derulării acestui proiect vor fi create pârghii care să permită internaționalizarea procesului educativ ceea ce implicit vor determina o creștere a vizibilității UAV în plan academic și instituțional.

………………………………………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (21 noiembrie, 2016): Na, c-am comis-o și oficial: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este fruntașă pe țară în Topul corupției la instituții de învățământ superior de stat [VEZI RAPORTUL COMPLET]

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și-a făcut blazonul de rușine pentru mult timp de acum încolo, într-un „Top al corupției în universități” întocmit de Coaliția pentru Universități Curate (CUC), în cadrul unui proiect finanțat de statul elvețian și agreat de cel român, figurând pe dezonorantele locuri codașe la toate criteriile.

Studiul, aflat la cea de a treia ediție, face parte din proiectul „Schimbarea mediului universitar prin implicarea studenților și schimbul de bune practici” și a fost finanțat din fonduri elvețiene. Pentru întocmirea topului universităților au fost folosite șase criterii: transparența și corectitudinea administrativă, corectitudinea academică, calitatea guvernanței, managementul financiar, meritocrația și antidiscriminarea.

La toate criteriile, Universitatea condusă de rectorul Ramona Lile (poza din galerie este de la cea mai recentă dintre postările de pe pagina de facebook a UAV ) se prezintă într-atât de execrabil încât este depășită „la fotografie” sau se află la egalitate doar cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița sau de cea  „Petrol și Gaze” din Ploiești.

Informația a apărut în detaliu pe site-ul romaniacurata.ro cu titlul „Topul corupției în universități” – loc unde puteți urmări și înregistrarea video de la prezentarea finală a raportului.

DESCARCĂ AICI RAPORTUL INTEGRAL

Pentru o reformă reală,  se scrie în raport, „impostorii trebuie eliminați”, iar „universitatea coruptă nu poate și nu trebuie să aibă dreptul la autonomie”. Ca propuneri de remediere a situației, se propune introducerea unui tratament diferențiat între universități, școli doctorale și discipline prin care numai cine ajunge la standarde să aibă dreptul la autonomie, desființarea ARACIS, care s-a dovedit inutilă, crearea unei Agenții de Integritate pentru Educație, depolitizarea și universalizarea regulilor din domeniul educației și cercetării. În plus, „încredințarea standardelor și creditărilor unor actori plauzibili, adică a celor mai citați din fiecare disciplină, acum că știm cine sunt”, măsuri punitive împotriva autorului plagiatului și a îndrumătorului și acțiuni de preventive și educare.

 

Galerie foto: print screen din Raport

Categorie: Investigații
Etichete: Ramona Lile, topul coruptiei, UAV, Universitatea Aurel Vlaicu Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Editura „Casa Româno Chineză” – la prima prezență în „lumea bună” a cărților, cu trei volume care fac Aradul vizibil de departe [FOTO]
Articolul următor
Tranzacțiile imobiliare încheiate la un preț sub grila notarilor publici – în atenția ANAF
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

  • Doamna Lile, ca profesori din strainatate pe care sa-i aduceti sa predea la UAV vi-i sugeram pe John Bessant, J.S. Oakland, Kim Cameroon, Robert Quinn si S. Avdimiotis despre a caror strinsa ”colaborare” cu domnia voastra am aflat si noi de curind, gratie site-ului plagiate.ro.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie